maciekw Napisano 30 Grudnia 2008 Share Napisano 30 Grudnia 2008 Stwierdzam, że w ramach po-świątecznego/przed-sesyjnego relaksu przyłączę się z drugim projektem (prawie) prosto pudła. A mianowicie z Hondą Jazz od Tamci. Tu jest in-box świeży jak oddech po płynie do płukania ust . Mam nadzieję, że napoczęte blaszki z wycieraczkami nie będą problemem, ale nie ma sensu kupować kolejnej blaszki specjalnie na konkurs. Jak widać użyłem tylko dwóch wycieraczek z tego dość dużego zestawu. Możliwe, że będą także toczone wentyle, ale zobaczymy. Jeszcze tylko i można zaczynać . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koksik750 Napisano 30 Grudnia 2008 Share Napisano 30 Grudnia 2008 Będziesz robił seryjne czy jakiś tuning? Widziałem te hondy w serii i jakoś mi nie podchodzą. Można z nich fajne, małe tuningowe jeździdełka zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paffko Napisano 30 Grudnia 2008 Share Napisano 30 Grudnia 2008 Czerwona z czarnymi felgami prezentowała by się wyśmienicie Czekam na pierwsze fotki z prac. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciekw Napisano 31 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 31 Grudnia 2008 Będziesz robił seryjne czy jakiś tuning? (prawie) prosto pudła Raczej będzie seryjny. Czerwona z czarnymi felgami prezentowała by się wyśmienicie Zastanowię się nad tym, dzięki za pomysł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Messer Napisano 31 Grudnia 2008 Share Napisano 31 Grudnia 2008 Albo jakaś grafika po boku... powierzchnia spora, można poszaleć.. Powodzenia w budowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł216 Napisano 31 Grudnia 2008 Share Napisano 31 Grudnia 2008 Hm.... w dodatku czerwony metalik xD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tommi Napisano 31 Grudnia 2008 Share Napisano 31 Grudnia 2008 Ciekawy model, fajnie że będzie seryjny. Model ma kierownice po prawej czy lewej stronie Powodzenia w budowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciekw Napisano 13 Lutego 2009 Autor Share Napisano 13 Lutego 2009 Przepraszam wszystkich, że musicie tyle czekać na jakieś postępy, ale jak pisałem w innym wątku- sesja. Narazie mam powycinane i oszlifowane części. Jutro pewnie położę podkład. A zdjęcia zobię przy okazji robienia zdjęć do galerii z innego projektu. Pozrawiam Maciek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciekw Napisano 15 Lutego 2009 Autor Share Napisano 15 Lutego 2009 Do zaszpachlowania były łącznie 3 elementy. Wiem, że mam marne postępy, ale jakoś to nadrobię. Narazie mam trochę inne priorytety. Pozdrawiam Maciek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciekw Napisano 15 Marca 2009 Autor Share Napisano 15 Marca 2009 Witam po przerwie. W międzyczasie pomalowałem wszystko, co trzeba podkładem. Zacząłem też kłaść na kastę lakier (czerwony metalik), ale rodzina się buntuje z powodu dość specyficznego zapachu. Dzisiaj skończę kłaść lakier i położe werniks. Pzry ostatnim zdjęciu przez pomyłkę ustawiłem maksymalną kompresję, stąd taka marna jakość. Za tydzień poaluję wnętrze. Już mam upatrzoną kolorystykę. Niestety maski do szyb trzeba było samemu wycinać. Na szczęście nie było to trudne. Zastanawiające jest, dlaczego do innych modeli miałem zawsze maski gotowe do pryklejenia, a tu nie. Pozdrawiam Maciek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciekw Napisano 23 Marca 2009 Autor Share Napisano 23 Marca 2009 Trzeba trochę odświeżyć wątek. W weekend wynokałem większośc malowania. Położyłem też wszystkie warstwy lakieru na kastę. W piątek jak wrócę to ją wyszlifuję. Niestety nie miałem czasu zrobić zdjęć, ale w sobotę/niedzielę się takowych spodziewajcie. Może uda mi się wyrobić na czas. Na koniec pytanie do znawców. Czy czas od niedzieli wieczorem, o piątku wieczorem jest wystarczający na utwardzenie się lakieru Tamiya w sprayu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tommi Napisano 23 Marca 2009 Share Napisano 23 Marca 2009 to czekamy na foty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciekw Napisano 29 Marca 2009 Autor Share Napisano 29 Marca 2009 Obiecane zdjęcia: Lusterka nie są jeszcze przyklejone, dlatego są tak krzywo. Dzisiaj będzie finisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciekw Napisano 30 Marca 2009 Autor Share Napisano 30 Marca 2009 Foty wnętrza: Koniec (kliknij zdjęcie, aby zobaczyć galerię): Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fliper_nx Napisano 30 Marca 2009 Share Napisano 30 Marca 2009 Krzywo polożony lakier na desce rozdzielczej, oraz pytanie: czy malowałeś model bezbarwnym ? Jest straszna skórka pomarańczu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciekw Napisano 30 Marca 2009 Autor Share Napisano 30 Marca 2009 Model pomalowałem bezbarwnym, nawet częściowo wyszlifowałem, ale jako, że skończył mi się clear, a warstwa była cienka szlifowanie jest dobre tylko w niektórych miejscach. W pozostałych może być delikatna skórka pomarańczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi