Abu Napisano 6 Stycznia 2009 Share Napisano 6 Stycznia 2009 jakiś inny kolorek może? nie widzę problemu - wrzucasz do słoiczka z ok 100 ml ciepłej wody, do tego ok. 10 ziarenek preparatu "Kret" i zaraz masz czysty plastik, który po "psiknięciu" podkładem malujesz na dowolny kolor... No ja właśnie o tym mówiłem :P Nie chodziło mi o inne felgi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adize Napisano 12 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 12 Stycznia 2009 Oto postępy nad modelem: Zamówiłam już te oto felgi: http://modelcentrum.pl/go/_info/?id=14117 Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koksik750 Napisano 12 Stycznia 2009 Share Napisano 12 Stycznia 2009 Niedokładnie fotele pomalowałaś fioletową farbą, poza tym wygląda całkiem nieźle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mipan Napisano 12 Stycznia 2009 Share Napisano 12 Stycznia 2009 Wybrałaś dobre felgi.Będą dobrze wyglądały w tym modelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Abu Napisano 13 Stycznia 2009 Share Napisano 13 Stycznia 2009 (edytowane) Jupijejeje.. wybrała felgi które ja jej poleciłem wielki + Pozdrawiam Abu Czekam na efekt końcowy Edit//: Łoooj przepraszam Szacunek Edytowane 13 Stycznia 2009 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
raben Napisano 13 Stycznia 2009 Share Napisano 13 Stycznia 2009 Abu jej, Adize to dziewczyna Ps. Abu i gra gitara Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adize Napisano 22 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 22 Stycznia 2009 Oto dzisiejsze postępy: Kasta pomalowana podkładem, po usunięciu wszelkich nadlewek itp. Jeszcze pracuję nad wnętrzem, fotki niedługo Jutro prysnę kastę drugi raz podkładem i przejadę papierem wodnym, a potem przyjdzie czas na kolor Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koksik750 Napisano 22 Stycznia 2009 Share Napisano 22 Stycznia 2009 Wygląda czysto i schludnie. Oby tak dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
raben Napisano 22 Stycznia 2009 Share Napisano 22 Stycznia 2009 Wszystko gites, tak trzymać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bodzio Napisano 23 Stycznia 2009 Share Napisano 23 Stycznia 2009 Tylko czekać na ten ciekawy kolorek kasty Powodzenia Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adize Napisano 25 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 25 Stycznia 2009 Oto kasta z pierwszą warstwą koloru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adize Napisano 31 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 31 Stycznia 2009 Kasta po pierwszej warstwie bezbarwnego. Oczywiście będzie jeszcze szlifowanie papierem wodnym i polerka Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misiek14pl Napisano 31 Stycznia 2009 Share Napisano 31 Stycznia 2009 Ładnie połorzony kolorek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 31 Stycznia 2009 Share Napisano 31 Stycznia 2009 Więcej klaru połóż, bo się przeszlifujesz i robota na marne pójdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
raben Napisano 31 Stycznia 2009 Share Napisano 31 Stycznia 2009 Bardzo fajny lakierek, tylko czemu na niektórych zdjęciach zdaje się jakby były czerwone prześwity?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
portalus Napisano 31 Stycznia 2009 Share Napisano 31 Stycznia 2009 Ładnie połorzony kolorek Kolega ogląda chyba inną relację niż ja. Wg mnie baza jest położona fatalnie – powinna być jednolita satynowa powierzchnia. Po werniksie, nawet jednej warstwie powinno to być zbliżone do tego co jest przedstawione w pierwszym poście tego wątku – notabene to zdjęcie nie jest chyba twojego autorstwa adize. Błąd tkwi w zbyt niskim ciśnieniu – aero nie maluje mgiełką a jedynie rozpyla farbę na zdecydowanie za duże krople – co powoduje powstawanie wyraźnych kropkowanych odbarwień i nierównomiernego krycia. Niektóre kolory (ciemne) z palety ZERO nie mają dobrego krycia dlatego ja np. często maluję dwuetapowo. Najpierw obrysowuję węższym strumieniem wszystkie ostre krawędzie gdzie się może coś odbarwić a dopiero w drugim etapie maluję całą powierzchnię. Szybkość schnięcia farby pozwala na wykonanie drugiego pokrycia w ciągu kilku-kilkunastu minut od pierwszego. Tak wygląda prawidłowo położona farba zero – kolor: A tak ten sam fragment po werniksie: Kolor nabiera głębi i jest jednolity. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adize Napisano 1 Lutego 2009 Autor Share Napisano 1 Lutego 2009 kolego portalus po pierwsze jest to lakier typu metallic. Przy robieniu zdjęć od drobinek odbija się światło i powierzchnia wydaje się być niejednolita. Po drugie nie używam clear'u Zero paints tylko Model Master, jest on gorszej jakości, ale daje radę. Po położeniu kilku warstw a następnie polerce wszystko powinno ładnie się prezentować. Postępy w budowie modelu będą dopiero w polowie lutego, ponieważ dziś wyjeżdżam na ferie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
portalus Napisano 1 Lutego 2009 Share Napisano 1 Lutego 2009 Tak wiem, że to metalik ale co to zmienia. Mam zbliżonym odcieniem pomalowanego Plymouth'a Prowler'a. Niebieski na wskazanym przez mnie zdjęciu to też metalik. Lakier MM nie jest taki zły i też da się nim ładne efekty uzyskać. Liczę na to, że uda się osiągnąć zamierzony efekt super połysku. Na przyszłość wystarczy tylko trochę popracować nad umieszczanymi w sieci zdjęciami i będzie bez niedomówień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bodzio Napisano 1 Lutego 2009 Share Napisano 1 Lutego 2009 Dla mnie kolorek wygląda kapitalnie Zobaczymy jak po skończonym bezbarwnym będzie się świecić Powodzenia w dalszych pracach P.S. portalus Skończyłeś może już ten bolid ? Czy jest skończony ale go nam nie zaprezentowałeś ? Bo jeżeli był by skończony to raczej jest wart pokazania Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
portalus Napisano 1 Lutego 2009 Share Napisano 1 Lutego 2009 Nie, nie skończyłem jeszcze - zostało mi roboty na jeden wieczór. Cały proces budowy jest dokładnie opisany w sieci - tylko poszukać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 1 Lutego 2009 Share Napisano 1 Lutego 2009 No przykozaczyłeś z tym bolidem BeeMeWe... Czekamy na polerkę Adize. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adize Napisano 15 Lutego 2009 Autor Share Napisano 15 Lutego 2009 Oto kilka zdjęć wnętrza: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misiek14pl Napisano 15 Lutego 2009 Share Napisano 15 Lutego 2009 Wnętrze bardzo eleganckie, należy ci sie duże Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzychu126 Napisano 15 Lutego 2009 Share Napisano 15 Lutego 2009 O kurcze... podoba mi się to co robisz z modelami tym bardziej że jesteś dziewczyną PS: Misiek jakie piwko? Koleżanka jest chyba jeszcze nieletnia! Ja proponuję duuuuuże ciacho Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mipan Napisano 15 Lutego 2009 Share Napisano 15 Lutego 2009 Wygląda środeczek w miarę przyzwoicie ale w oczy rzuciło mi sie to,że nie oszlifowałaś kierownicy i widać miejsca złączenia się form odlewniczych.Trzeba to poprawić ponieważ psuje to efekt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi