fulcrum_29 Napisano 30 Grudnia 2008 Share Napisano 30 Grudnia 2008 Witam Tym razem, dziś wieczorem skończony Mi-24 HOBBY BOSS 1:72 Pierwszy raz miałem kontakt z tym producentem i muszę powiedzieć że jestem mile zaskoczony,jeżeli chodzi o ten model(nie widziałem innych). Jedyny minus to elementy przezroczyste,pasują ok, ale są kiepsko wykonane. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 30 Grudnia 2008 Share Napisano 30 Grudnia 2008 U HobbyBossa problemy z oszkleniem to chyba norma... a model bardzo mi się podoba, ładny wash i malowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Javorek_7411 Napisano 30 Grudnia 2008 Share Napisano 30 Grudnia 2008 Model mistrzostwo, tylko okopcenia koło silników mogłyby być nieco większe ale i tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuwumaster Napisano 31 Grudnia 2008 Share Napisano 31 Grudnia 2008 no prosze ja ciebie, niedawno dopiero co sie o tym modelu dowiedziałem, widziałem jakiś inbox... a tu już gotowy jest prezentowany... ładnie ładnie dobra robota może i szkoda że wszystko pozamykane.. ale to już takie moje marudzenie :P dobry pomysł z tym żeby wash zrobić przy tym malowaniu na brązie a nie czarny mam natomiast jedno zastrzeżenie - zamalowałeś jedną trójkątną szybę (patrząc od przodu - po prawej stronie szyby pancernej operatora uzbrojenia) nie wiem- jeżeli akurat TEN egzemplarz tak to miał to ok... ale ja powiem szczerze nigdy nie spotkałem sie z czymś takim... i wydaje mi sie że tam jednak powinna być szyba (no chyba że im gówniarze w nocy wybili i dykte wstawili prowizorycznie ) model b. ładny POZDRAWIAM!! p.s. te czerwone końcówki łopat wirnika - to tak ma być?? czy to twoja twórcza inwencja?? i jeżeli go nie pociągnąłeś bezbarwnym na koniec - to na drzwiach pilota został ci zaciek washu, ale to już szczególik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fulcrum_29 Napisano 31 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 31 Grudnia 2008 (edytowane) Witam Pozamykane bo Moje modele nie stoją w żadnej gablocie,tylko na otwartych półkach ,nad czym bardzo ubolewam No tak ,starałem się ale szybke zamalowałem ,oszklenie HOBBY BOSSA jest kiepskie i ta szybka nie była wytłoczona (sprawdziłem przed chwileczką na modelu ),ale niestety to moja gafa i pozostaje tylko wymiana oszklenia Co do czerwonych końcy łopat to było tak w instrukcji malowania (nawet są kalki w zestawie ,ale Ja umalowałem),nie znalazłem nigdzie tego kamo ,więc nie wiem czy tak jest w rzeczywistości Nie ma lakieru bo czasami coś wychodzi na fotkach tak jak teraz i jeszcze mogę poprawić ,co już uczyniłem Dziękuje za wszystkie odpowiedzi i uwagi Pozdrawiam Edytowane 3 Stycznia 2009 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leszek.Sz. Napisano 31 Grudnia 2008 Share Napisano 31 Grudnia 2008 Starannie zrobiony, ja bym tylko łopaty wirnika pouginał. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszDudek Napisano 31 Grudnia 2008 Share Napisano 31 Grudnia 2008 Bardzo ładny kilka rzeczy mi nie pasi ale i tak bardzo mi się podoba . Niestety pomimo tego że swojego kupiłem po tym jak się pokazał to nadal nie mogę się zmusić by go dokończyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 31 Grudnia 2008 Share Napisano 31 Grudnia 2008 Ładniutki tylko tak jak napisał kolega Patyk - łopaty wirnika są za proste. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafisz Napisano 31 Grudnia 2008 Share Napisano 31 Grudnia 2008 Kamo fajnie Ci wyszło A srebrny kolor na śmigle-farba jakiego producenta? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fulcrum_29 Napisano 31 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 31 Grudnia 2008 Łopaty są lekko wygięte,może za mało,postaram się jeszcze troszke je opuścić.Oglądając zdjęcia w necie zauważyłem że ugięcie łopat jest różne,może to sprawa eksploatacji maszyn,same łopaty jednak nie są mocno wygięte a raczej opuszczone od samego mocowania Farby to olejne Model Master Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stakor1 Napisano 31 Grudnia 2008 Share Napisano 31 Grudnia 2008 Mam prośbę - odczep i wyrzuć te wyrzutnie UB-32A-24. To jest poważna wtopa hobby-boss i wygląda obciachowo... ten zestaw ma akurat duży wybór innego, lepiej chyba wykonanego uzbrojenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leta Napisano 4 Września 2009 Share Napisano 4 Września 2009 Ładny model. Sam Właśnie zacząłem Mi-24 z Italeri ale zawiodłem się jakością wykonania. A co do wypowiedzi stakor1: te wyrzutnie to B8W20 a nie UB-32, ale przyznać muszę że faktycznie są tragiczne, bo jak sama nazwa mówi powinny one mieć 20 luf. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fulcrum_29 Napisano 4 Września 2009 Autor Share Napisano 4 Września 2009 W instrukcji te wyrzutnie były oznaczone UB-32,ale na fotkach rzeczywiście porażka i wymieniłem od starego Mi-24 z Italeri (mimo że na półce nie bardzo widać różnice) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi