Skocz do zawartości

Tiger I wczesny 1/72 Border Model

nowicjusz2001

Rekomendowane odpowiedzi

6 godzin temu, nowicjusz2001 napisał:

To jest moje podejście i uważam, że mam do niego pełne prawo.

Oprócz tego nie pokazałem reszty, a już jest gotowy osąd moich prac. 

Szkoda czasu na coś czego absolutnie pod żadnym kątem nie widać.

Chyba prościej wytłumaczyć się nie da.

I podkreślam : to co widoczne dopiero dochodzi. 

Owszem masz prawo do takiego podejścia - tylko nie spodziewaj się "szału" na końcu prac.
 Tak, pokazałeś fragment i na bazie doświadczenia i obejrzenia wielu prac początkowych modelarzy, tu na forum i na innych, już wiem, że dalej będzie tak samo, "bo to się zateguje".
 I jesteś w dużym błędzie, że tych kół nie widać 😉 I mówię to jako osoba, która wykonała tygrysów kilka w różnych skalach i innych niemieckich czołgów z "zakładkami kół".

6 godzin temu, neptun1939 napisał:

Owszem masz prawo do takiego podejścia - tylko nie spodziewaj się "szału" na końcu prac.
 Tak, pokazałeś fragment i na bazie doświadczenia i obejrzenia wielu prac początkowych modelarzy, tu na forum i na innych, już wiem, że dalej będzie tak samo, "bo to się zateguje".
 I jesteś w dużym błędzie, że tych kół nie widać 😉 I mówię to jako osoba, która wykonała tygrysów kilka w różnych skalach i innych niemieckich czołgów z "zakładkami kół".

A ja mówię patrząc w czasie rzeczywistym, że kół wewnętrznych nie widać, bo są 

A. Zasłonięte przez zewnętrzne koła 

B. Schowane pod gąsienicami.

I gratuluję oceny po fragmencie czegoś CO NIE WIDAĆ za nic.

Widać to najwyżej w Panzer I C , F , Leopardzie i im podobnych.

A doświadczenie to akurat mam duże. 

Od przodu uwaga widać tylko 8 zachodzących na siebie kół. Reszta jest zakryta i nie mam zamiaru tego więcej tłumaczyć.

Edytowane przez nowicjusz2001

10 godzin temu, nowicjusz2001 napisał:

A ja mówię patrząc w czasie rzeczywistym, że kół wewnętrznych nie widać, bo są 

A. Zasłonięte przez zewnętrzne koła 

B. Schowane pod gąsienicami.

I gratuluję oceny po fragmencie czegoś CO NIE WIDAĆ za nic.

Widać to najwyżej w Panzer I C , F , Leopardzie i im podobnych.

A doświadczenie to akurat mam duże. 

Od przodu uwaga widać tylko 8 zachodzących na siebie kół. Reszta jest zakryta i nie mam zamiaru tego więcej tłumaczyć.

OK. Niech Ci tak będzie. Nie będę już marnował czasu na ten wątek. Powodzenia w budowie życzę.

42 minuty temu, neptun1939 napisał:

OK. Niech Ci tak będzie. Nie będę już marnował czasu na ten wątek. Powodzenia w budowie życzę.

No i się obraził. Podałem prosty fakt, że głębszych rzędów nie widać, bo zasłaniają je przednie. Fakt nie mit. I obraza majestatu. W sumie nie mój problem.

Wewnętrznych kół, poza tymi na pierwszej za kołem napędowym osi rzeczywiście nie będzie widać. Z drugiej strony zawsze to możliwość poćwiczenia ręki. 

To już kwestia podejścia. 

Zewnętrzne kółka na pewno bym jeszcze trochę dopieścił.

Co miałeś na myśli pisząc o tej białej zmywalnej farbce? Nie dziaĺa pod pędzel?