Zorzin Napisano 31 Grudnia 2008 Share Napisano 31 Grudnia 2008 Witam ;) Jest konkurs, więc postanowiłem wziąć w nim udział ;) Sklejać będę Kittyhawk'a Mk. IV RAF 112 sqn. Będzie to mój pierwszy model w skali 1:48, i trzeci robiony na poważnie ;) Od razu mówię, że będę potrzebował waszej pomocy ;) Mam nadzieję, że mi pomożecie In-box: Bardzo ładnie wykonany jest kokpit Jakby ktoś mógł, to bardzo proszę o zdjęcia tego samolotu, najlepiej od dołu i cockpitu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 31 Grudnia 2008 Share Napisano 31 Grudnia 2008 (edytowane) Pomożemy malowanie brytyjskie rozumiem? poszukam trochę fotek Edytowane 31 Grudnia 2008 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zorzin Napisano 31 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 31 Grudnia 2008 Będzie to coś takiego : Farby : R.A.F. Dark Green RAF Medium Dea Grey (flat) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Avi Napisano 31 Grudnia 2008 Share Napisano 31 Grudnia 2008 Pomożemy, pomożemy, ale jeden warunek - robisz to piękne malowanie brazylijskie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zorzin Napisano 31 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 31 Grudnia 2008 Będę wzorował się na zdjęciach tych : (Kittyhawk to ten na dole. Na górze jest Spitfire ) A dokładnie według instrukcji jest to : Kittyhawk Mk.IV - RAF No 112 Sqn- Cutella, Italy, April 1944 Nie jest to chyba malowanie brytyjskie :P Chociaż sam już nie wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 31 Grudnia 2008 Share Napisano 31 Grudnia 2008 http://www.cybermodeler.com/aircraft/p-40/p-40_walk.shtml może się coś przyda tak to jest brytyjskie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zorzin Napisano 31 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 31 Grudnia 2008 Niestety większość to nie ta wersja, ale coś na pewno się przyda. Wielkie dzięki ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
P@wel Napisano 31 Grudnia 2008 Share Napisano 31 Grudnia 2008 No życzę powodzenia model fajny. To udało mi się znaleźć: http://www.airliners.net/photo/Curtiss-P-40N-Warhawk/1152412/M/ http://www.airliners.net/photo/Curtiss-P-40N-Warhawk/1128895/M/ http://www.airliners.net/photo/Curtiss-P-40N-Warhawk/1179960/M/ http://www.airliners.net/photo/Curtiss-P-40N-Warhawk/1201967/M/ http://www.airliners.net/photo/Curtiss-P-40N-Warhawk/1129336/M/ http://www.airliners.net/photo/Curtiss-P-40N-Warhawk/1194974/M/ http://www.airliners.net/photo/Curtiss-P-40N-Warhawk/1180085/M/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zorzin Napisano 31 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 31 Grudnia 2008 Zdjęcia cuda Wielkie, wielkie dzięki PS: Dzisiaj może pomaluje coś z cockpitu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zorzin Napisano 1 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 1 Stycznia 2009 Pomalowałem już fotel i podłogę. Mam pytanko co do bocznych paneli oraz pedałów. Na jaki kolor pomalować wszelaki skrzyneczki na panelach bocznych ?? Panele boczne: Oraz na jaki kolor były pomalowane pedały ?? Zdjęcie całej tablicy (pomalowana tylko raz, jeszcze będzie wszystko robione) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacperek315 Napisano 1 Stycznia 2009 Share Napisano 1 Stycznia 2009 Powodzenia przy budowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kasia Napisano 1 Stycznia 2009 Share Napisano 1 Stycznia 2009 Witam Ładny model. Powodzenia przy budowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aleks Kornafel Napisano 2 Stycznia 2009 Share Napisano 2 Stycznia 2009 A dlaczego zdjęcia robione na dywanie? Na jednej z fotek in-box'owych wydać Twoją nogę... Może zainwestuj lepiej w jasnoniebieski brystol. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zorzin Napisano 2 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 2 Stycznia 2009 A co w tym złego ?? :P Dzisiaj może zamieszczę fotki bocznych paneli jak mi się uda zrobić ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aleks Kornafel Napisano 2 Stycznia 2009 Share Napisano 2 Stycznia 2009 Dzisiaj może zamieszczę fotki bocznych paneli jak mi się uda zrobić Ale bez jakiej kolwiek części ciała! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
P@wel Napisano 2 Stycznia 2009 Share Napisano 2 Stycznia 2009 Dywan to może nie najlepsze miejsce do fotek, ale mi na razie to nie przeszkadza. Panele boczne mogą być, podłoga tez wyszła całkiem nieźle, tablicę jak pisałeś poprawisz, ok chyba miejscami zdarła się z niej farba. Fotel... z tego co widzę pasy chyba malowałeś. Może spróbuj je zrobić w jakiś inny sposób np. z kawałków papieru Ogólnie jest ok P.S Następnym razem postaraj się jednak o lepsze zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zorzin Napisano 2 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 2 Stycznia 2009 Panele boczne mogą być, Fotel... z tego co widzę pasy chyba malowałeś. Może spróbuj je zrobić w jakiś inny sposób np. z kawałków papieru Na fotelu pasy były już zrobione jak widać na zdjęciach z in-boxa. Co do paneli bocznych: Pomalowałem już różne skrzyneczki, kabelki, dźwigienki. Muszę je tylko poprawić i będzie gites majonez Zdjęcia zrobię gdzieś tak znajdę jakieś miejsce :P Po zdjęciach nie oczekujcie cudów robione są zwykłym aparatem z komóreczki (3 mega pixele :/ ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
P@wel Napisano 2 Stycznia 2009 Share Napisano 2 Stycznia 2009 Na fotelu pasy były już zrobione jak widać na zdjęciach z in-boxa. A no tak gapa ze mnie Ale ja jednak bym je zeszlifował i zrobił tak jak pisałem(lub w podobny sposób). Ale to twój model oczywiście, rób jak chcesz to jest tylko moja sugestia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zorzin Napisano 2 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 2 Stycznia 2009 Na razie nie będę ich ruszał. Jestem początkującym modelarzem, więc model będę robił prosto z pudła ;) Może jakieś małe zmiany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
P@wel Napisano 2 Stycznia 2009 Share Napisano 2 Stycznia 2009 Ok życzę powodzenia i czekam na postępy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zorzin Napisano 3 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 3 Stycznia 2009 Witam ponownie Pomalowałem już panele boczne, oraz przetarłem i skleiłem fotel. Sorry za jakość zdjęć ale jakoś muszę jeszcze nauczyć się robić dobre zdjęcia, szczególnie aparatem z komórki :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 3 Stycznia 2009 Share Napisano 3 Stycznia 2009 ykhym... co to za różowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zorzin Napisano 3 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 3 Stycznia 2009 ykhym... co to za różowy Jest to czerwony, na zdjęciach wyszedł jak różowy Oceniajcie jak wam się podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zorzin Napisano 7 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 7 Stycznia 2009 Witam wszystkich ponownie ;) Pomalowałem już stery : Oraz skleiłem już prawie cały cockpit, oprócz tablicy, którą jeszcze maluje, ale niedługo będzie zrobiona. Tak to się prezentuje: Pozdrawiam i sory za double posta ale nikt się nie udziela :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek14 Napisano 16 Lutego 2009 Share Napisano 16 Lutego 2009 Rozcieńczasz farbki bo są chyba smugi ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi