TomaszDudek Napisano 4 Stycznia 2009 Share Napisano 4 Stycznia 2009 Kacperek315 Wytnij ten plastik odlany razem z dołem silnika i zrób tak żeby po otwarciu klapy było widać co jest pod modelem a nie plastik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacperek315 Napisano 4 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 4 Stycznia 2009 zrób tak żeby po otwarciu klapy Klapa jest już przyklejona, a ja zrezygnowałem z wstawiania silnika, bo Jeep stanie na podstawce to i tak nie będzie nic widać. Jak już chcesz wstawić ten uchwyt koła zapasowego to chociaż pocień jego ścianki..... No będę pocieniał, ale wpadł mi do głowy pomysł zrobienia tego uchwytu z alupuszki. W praniu zobaczę jak to wyjdzie i któryś wybiorę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Messer Napisano 4 Stycznia 2009 Share Napisano 4 Stycznia 2009 Nie chciałem proponować rozwiązania z alu puszką, bo byłeś sceptycznie nastawiony do blach... ale to jest najlepszy pomysł... tak przy okazji ta konstrukcja była bardzo filigranowa... miała wiele otworów, tak wiec był to sam stelaż... jak ci się będzie chciało to możesz zrobić właśnie taki z blaszki, jak nie zrób wersje pełną Blaszkowy uchwyt będzie wyglądał o niebo lepiej od tego co daje italeri.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacperek315 Napisano 4 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 4 Stycznia 2009 miała wiele otworów, tak wiec był to sam stelaż... No widziałem już zdjęcia jak to wygląda, ale ja raczej zrobię takie cos co daje Italer tylko, że cienkie i kształt tego uchwytu bez otworów i reszty szpar. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Saviola Napisano 4 Stycznia 2009 Share Napisano 4 Stycznia 2009 Fajny modelik,zobaczymy co z niego wyjdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszDudek Napisano 4 Stycznia 2009 Share Napisano 4 Stycznia 2009 Kacperek315 To jak chcesz ja teraz też robię takiego z tym że w 1:24. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacperek315 Napisano 4 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 4 Stycznia 2009 Kacperek315 To jak chcesz ja teraz też robię takiego z tym że w 1:24. To życzę powodzenia przy budowie. Co do uchwytu do koła zapasowego, chyba nie jestem jeszcze aż taki dobry, żeby od podstaw zrobić takiego szczegółu. Coś mi się udało skleić, ale w wygladzie niezaciekawie to wyglądało, więc użyję tego uchwytu co daje Italeri, który już pocieniłem. Fotki schowka pod błotnikami: Sklejona maska. I widok jeep-a od przodu. Pozdrawiam. Dalsze zmagania dziś wieczór. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszDudek Napisano 4 Stycznia 2009 Share Napisano 4 Stycznia 2009 Kacperek315 Tego uchwytu widać zbytnio nie będzie więc się nie przejmuj ,co do mego gazika to on w sumie zrobiony jest tylko jakieś druciki w silniku i na ramie i malować można . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacperek315 Napisano 4 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 4 Stycznia 2009 ,co do mego gazika to on w sumie zrobiony jest tylko jakieś druciki w silniku i na ramie i malować można . Może zaczne malować za parę dni, tylko chciałbym jak najwięcej przykleić zanim pomaluję. A teraz pytanie. Armotyzatory na jaki kolor się maluje? Na bazowy czy jakiś inny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszDudek Napisano 4 Stycznia 2009 Share Napisano 4 Stycznia 2009 Kacperek315 Z tego co na fotach widziałem to cały jest w olive drab jeno silnik jest czarny, A aero masz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacperek315 Napisano 4 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 4 Stycznia 2009 A aero masz ? Jeszcze nie, na razie tylko pędzelki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtas Napisano 5 Stycznia 2009 Share Napisano 5 Stycznia 2009 A jak tak może strzelę pytanie z innej beczki. Z jakiego frontu jest malowanko? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacperek315 Napisano 5 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 5 Stycznia 2009 Z jakiego frontu jest malowanko? Front zachodni rok 1944-45. Do tych lat są kalkomanię, ale jeszcze nie wiem, które wybiorę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtas Napisano 5 Stycznia 2009 Share Napisano 5 Stycznia 2009 Czyli coś w rodzaju O JEDEN MOST ZA DALEKO!Pełen szacunek-nie wiem czy dobrze pamiętam James Caan! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszDudek Napisano 5 Stycznia 2009 Share Napisano 5 Stycznia 2009 Kacperek315 Niewiem jakimi farbami malujesz ale polecam malowanie pactrą olive drab plastik mam podobny kolor i wystarczy raz pomalować. Odradzam malowanie farba olejna mm straszne smugi zostawia . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacperek315 Napisano 5 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 5 Stycznia 2009 Odradzam malowanie farba olejna mm straszne smugi zostawia . O tym to ja wiem i już zaprzestałem nimi malować. Co do farb Pactra, jeszcze nimi nie próbowałem malować, ale ten model pomaluję farbą Humbrol-a 155 Olive Drab. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszDudek Napisano 5 Stycznia 2009 Share Napisano 5 Stycznia 2009 Kacperek315 Ogólnie farby mm oleje sa super ale pod aero ,pod pedzęl pactry będą ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacperek315 Napisano 6 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 6 Stycznia 2009 Witam. Ostatnio jakoś wolno mi idzie, bo szlifowanie części zajmuje bardzo dużo czasu. Pracuję właśnie nad układem jezdnym i dopieo skleiłem tylną część, mimo tego, że szlifowałem części przed klejeniem i tak będę musiał to poprawić. to nie ejst efekt końcowy, będzie jeszcze poprawiane. I widok jeep-a od tyłu. Wypraska ta sama co we wcześniejszych modelach Willys-a tej firmy. Pozdrawiam. Następne prace raczej dopiero za parę dni, bo w następny wtorek ocenki są wystawiane na półrocze i trzeba trochę wreszcie się pouczyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Saviola Napisano 9 Stycznia 2009 Share Napisano 9 Stycznia 2009 Ucz się ucz ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 9 Stycznia 2009 Share Napisano 9 Stycznia 2009 Następne prace raczej dopiero za parę dni, bo w następny wtorek ocenki są wystawiane na półrocze i trzeba trochę wreszcie się pouczyć. W poniedziałek jest rada czyli do poniedziałku a ja mam luz bo już wyszedłem na prostą No jakoś prace do przodu idą, powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacperek315 Napisano 9 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 9 Stycznia 2009 Budowa jak na razie stoi i stać będzie, aż do wtorku tak jak mówiłem, bo jak na razie jeszcze jedno zagrożenie się ma. Może dzisiaj z wieczora skleję cały układ napędowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacperek315 Napisano 12 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 12 Stycznia 2009 Witam z powrotam. Na warsztacie mało się działo, ale to z powodu braku czasu. Od ostatniej informacji z tym co wyrabiam z modelem trochę minęło. Od dołu już wszystko poprzyklejane, to co dał producent, ale może jeszcze sam coś dorzucę od siebie. Następne prace zapewne jutro, ale to też malutko, bo na złość szczęście mi teraz nie dopisuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
raben Napisano 13 Stycznia 2009 Share Napisano 13 Stycznia 2009 Jak na razie wszystko wygląda bardzo ładnie, tak 3maj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rObO87 Napisano 13 Stycznia 2009 Share Napisano 13 Stycznia 2009 Chyba się skuszę na niego, idealnie będzie pasował do Half Track'a . Oprócz frontu zachodniego '44-'45 jakie są jeszcze wersje? Będziesz coś robił przy silniku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacperek315 Napisano 13 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 13 Stycznia 2009 Będziesz coś robił przy silniku? Tak jak wcześniej napisałem silnika nawet nie wklejałem, bo sklejona maska. Możliwe, że mogę coś zrobić przy silniku od dołu, ale nie mam odpowiedniej dokumentacji jak tam to wszystko wygląda. Oprócz frontu zachodniego '44-'45 jakie są jeszcze wersje? Chyba nie, ale pewien nie jestem, bo jeszcze się tak dobrze nie znam, żeby wiedzieć gdzie dana dywizja walczyła. Chyba się skuszę na niego, idealnie będzie pasował do Half Track'a . Na pewno będzie dobrze wyglądał, ale starsze modele Willys-a od Italeri są lepsze od tego modelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi