Skocz do zawartości

Jeep Willys + dodatki; Italeri, Mini Art, Tamiya; 1/35

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

Witam.

Jak wcześniej się wypowiadałem i ja wystartuję w konkursie. Będę sklejał mój ulubiony pojazd z II wojny światowej, a dokładnie Jeep-a Willys-a od Italeri. To ten model i In-box:

italeri6468reviewaj_box1.jpg

SDC11114.jpg

SDC11116.jpg

SDC11119.jpg

To co leży na instrukcji w folii to części przezroczystego plastiku (na razie ich nie wyjmowałem dla bezpieczeństwa). Model wzbogacę o figurki od Mini Art-a:

Ma350471.jpg

SDC11120.jpg

Do modelu dodam trochę części z tego zestawu:

SDC11111.jpg

a dokładniej zapewne zamienię karabin maszynowy, fotki jego nienaruszonych części:

3.jpg

2.jpg

I dodam nieco karnistrów od Italeri z tego zestawu, zapewne użyję tylko tych co zaznaczyłem:

SDC11109.jpg

1.jpg

No to na tyle, kiedy ruszę z budową? Może dzisiaj, się zobaczy. Troche spóźniony mój start, ale lepiej późno niż wcale.

Pozdrawiam

Edytowane przez Gość
  • Odpowiedzi 75
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

No to zapowiada sie wypasiony Jeep'ek , pełna opcja, full wypas

Do czego służy ten wysięgnik z przodu pojazdu

Jest taki w skali 1/24, 1/25

Powodzenia w budowie

Napisano

Witam,

Fajny model, na wojskowych się nie znam, ale będe oglądał twoją relacje

Bardziej w cywilnych robie.

Pozdrawiam

Napisano
np kolczastymi.

Najwięcej przypadków to struny z fortepianu, kolczasty by zauważyli

Napisano
Najwięcej przypadków to struny z fortepianu, kolczasty by zauważyli

Mała pomyłka, widać mało jeszcze wiem, ale dzięki za przydatną informację.

Napisano

Super, a blaszek żadnych nie będzie?

Napisano

Szczerze nie warto pakować kasy w blaszki dla tego modelu... większość części można zrobić z alu blaszki.

Kacperek315 będziesz robił wersję rozpoznawczą, czy "zwykłą"?

Napisano (edytowane)
Super, a blaszek żadnych nie będzie?

Jak na portfel licealisty i tak dużo wydałem.

Kacperek315 będziesz robił wersję rozpoznawczą, czy "zwykłą"?

Nad tym się jeszcze zastanawiam.

Edytowane przez Gość
Napisano
To jest jakaś nowa forma, czy "stary" model z nową częścią np. przecinka do drutów?

dopóki Cię "szlaban" w łeb nie strzeli, nie dojrzy?i

Napisano

Eh.....

To jest stary model Italeri, kiedyś był pakowany przez Revella. Masz wszystko to samo co w każdym jeepie tej firmy + osłony na przednie błotniki, przecinak do drutu oraz radiotelefon.

Pozdrawiam

Messer

Napisano
Eh.....

To jest stary model Italeri, kiedyś był pakowany przez Revella. Masz wszystko to samo co w każdym jeepie tej firmy + osłony na przednie błotniki, przecinak do drutu oraz radiotelefon.

Tak właśnie jest, wypraski te same, ale powiem, że więcej śladów po wypychaczach jest niż w poprzednich modelach Willys-a tej firmy.

Napisano

No to powracam ze zdjęciami co się na froncie mojego warsztatu wyprawia. Ogólny widok jeep-a, ale jeszcze będę doklejał części przed malowaniem:

SDC11187.jpg

I części silnika, niektóre jeszcze nieoszlifowane i niezaszpachlowane ale dzisiaj to zrobię:

SDC11192.jpg

Pozdrawiam

Napisano

Zamierzasz poprawiać jeepa?? jeśli masz ochotę to dorób zamki do schowków z tyłu, no i same schowki pod błotnikami ( wbrew pozorom są widoczne )

A jak narazie idzie ci

Napisano

Pod klapką schowka wywierć małą dziurkę ( 0,3 )a potem zrób "fazę" wiertłem 0,5 i wstaw drucik 0.3 tak żeby delikatnie wystawał z powstałego lejka. ( faza to stworzenie lejka wokół otworu).

No i od spodniej strony musisz przykleić sam schowek ( pasek blaszki alu w takim kształcie \_ )

Jak chcesz to na maila wyślę ci zdjęcia jak to powinno wyglądać.

Napisano

No to juz mniej więcej rozumiem co mam zrobić. Poszukam dzisiaj trochę fotek w necie, ale nie zyczę sobie powodzenie. Jakbys mógł to prześlij mi odpowiednie zdjęcia na mail-a. Dziękuję za pomoc, bo gdyby nie ta rada to bym ten schowek przeoczył.

Napisano

Witam, na razie jakoś wolno mi idzie, bo zajmuję się własnymi przeróbkami, ale żeby było zgodnie z regulaminem co do dokładania innym części do modelu zamienię to coś (na zapasowe koło), na takie coś z zestawu Comando Car, bo mi zostało.

1-1.jpg

Zaznaczone na czerwono będę odcinał.

SDC11222.jpg

a zamienię na to, bo dzięki temu będzie trochę lepiej wyglądało.

Napisano

Jak już chcesz wstawić ten uchwyt koła zapasowego to chociaż pocień jego ścianki.....

A jak narazie idzie ci

Pozdrawiam

Messer