Jump to content

Jeep Willys + dodatki; Italeri, Mini Art, Tamiya; 1/35

Kacperek315
 Share

Recommended Posts

Witam.

Jak wcześniej się wypowiadałem i ja wystartuję w konkursie. Będę sklejał mój ulubiony pojazd z II wojny światowej, a dokładnie Jeep-a Willys-a od Italeri. To ten model i In-box:

italeri6468reviewaj_box1.jpg

SDC11114.jpg

SDC11116.jpg

SDC11119.jpg

To co leży na instrukcji w folii to części przezroczystego plastiku (na razie ich nie wyjmowałem dla bezpieczeństwa). Model wzbogacę o figurki od Mini Art-a:

Ma350471.jpg

SDC11120.jpg

Do modelu dodam trochę części z tego zestawu:

SDC11111.jpg

a dokładniej zapewne zamienię karabin maszynowy, fotki jego nienaruszonych części:

3.jpg

2.jpg

I dodam nieco karnistrów od Italeri z tego zestawu, zapewne użyję tylko tych co zaznaczyłem:

SDC11109.jpg

1.jpg

No to na tyle, kiedy ruszę z budową? Może dzisiaj, się zobaczy. Troche spóźniony mój start, ale lepiej późno niż wcale.

Pozdrawiam

Edited by Guest

• Replies 75
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

No to zapowiada sie wypasiony Jeep'ek , pełna opcja, full wypas

Do czego służy ten wysięgnik z przodu pojazdu

Jest taki w skali 1/24, 1/25

Powodzenia w budowie

Super, a blaszek żadnych nie będzie?

Jak na portfel licealisty i tak dużo wydałem.

Kacperek315 będziesz robił wersję rozpoznawczą, czy "zwykłą"?

Nad tym się jeszcze zastanawiam.

Edited by Guest

Eh.....

To jest stary model Italeri, kiedyś był pakowany przez Revella. Masz wszystko to samo co w każdym jeepie tej firmy + osłony na przednie błotniki, przecinak do drutu oraz radiotelefon.

Pozdrawiam

Messer

Eh.....

To jest stary model Italeri, kiedyś był pakowany przez Revella. Masz wszystko to samo co w każdym jeepie tej firmy + osłony na przednie błotniki, przecinak do drutu oraz radiotelefon.

Tak właśnie jest, wypraski te same, ale powiem, że więcej śladów po wypychaczach jest niż w poprzednich modelach Willys-a tej firmy.

No to powracam ze zdjęciami co się na froncie mojego warsztatu wyprawia. Ogólny widok jeep-a, ale jeszcze będę doklejał części przed malowaniem:

SDC11187.jpg

I części silnika, niektóre jeszcze nieoszlifowane i niezaszpachlowane ale dzisiaj to zrobię:

SDC11192.jpg

Pozdrawiam

Pod klapką schowka wywierć małą dziurkę ( 0,3 )a potem zrób "fazę" wiertłem 0,5 i wstaw drucik 0.3 tak żeby delikatnie wystawał z powstałego lejka. ( faza to stworzenie lejka wokół otworu).

No i od spodniej strony musisz przykleić sam schowek ( pasek blaszki alu w takim kształcie \_ )

Jak chcesz to na maila wyślę ci zdjęcia jak to powinno wyglądać.

No to juz mniej więcej rozumiem co mam zrobić. Poszukam dzisiaj trochę fotek w necie, ale nie zyczę sobie powodzenie. Jakbys mógł to prześlij mi odpowiednie zdjęcia na mail-a. Dziękuję za pomoc, bo gdyby nie ta rada to bym ten schowek przeoczył.

Witam, na razie jakoś wolno mi idzie, bo zajmuję się własnymi przeróbkami, ale żeby było zgodnie z regulaminem co do dokładania innym części do modelu zamienię to coś (na zapasowe koło), na takie coś z zestawu Comando Car, bo mi zostało.

1-1.jpg

Zaznaczone na czerwono będę odcinał.

SDC11222.jpg

a zamienię na to, bo dzięki temu będzie trochę lepiej wyglądało.