Albatros Napisano Sobota o 12:59 Share Napisano Sobota o 12:59 1 godzinę temu, imek46 napisał: Nie bardzo rozumiesz o co mi chodzi. Chodzi mi oto że instruktorzy prowadzący zajęcia w modelarnich, zabierają modele swoich dzieciaków na konkurs. Bo nie każda modelarnie stać no to żeby wysłać dzieciaków na drugi koniec Polski. Na większości konkursów instruktorzy odbierają modele I nagrody swoich dzieciaków. I nikt z tego powodu nie robi problemów. Widać tutaj jest inaczej. Aha a modeli przebaczyłem więcej swoich na modelarnie nizty masz pojęcie. Koniec dyskusji w tym Przecież chyba to nie jest problem ogłosić dzieciom i rodzicom, że jest taki i taki konkurs, możemy wynająć busa, to kosztuje tyle i tyle, jeżeli zbiorą się chętni to możemy zorganizować taki wyjazd (i uprzedzam od razu kontrargument, tak - wielokrotnie tak robiliśmy z wyjazdami na zawody w klubie sportowym prowadzonym non-profit, nieraz jacyś rodzice jechali żeby pomóc przy opiece). Jak rodzice będą chcieli to zapłacą i dzieciaki pojadą. Zgadzam się z przedmówcami, że zbieranie nagród „w imieniu” jest mało fajne. Nagroda jest dla uczestnika. Przecież w ten sposób to można modele paczkomatem wysyłać na konkursy… 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Peter_D Napisano Sobota o 19:40 Share Napisano Sobota o 19:40 8 godzin temu, imek46 napisał: Nie bardzo rozumiesz o co mi chodzi. Chodzi mi oto że instruktorzy prowadzący zajęcia w modelarnich, zabierają modele swoich dzieciaków na konkurs. Bo nie każda modelarnie stać no to żeby wysłać dzieciaków na drugi koniec Polski. Na większości konkursów instruktorzy odbierają modele I nagrody swoich dzieciaków. I nikt z tego powodu nie robi problemów. Widać tutaj jest inaczej. Aha a modeli przebaczyłem więcej swoich na modelarnie nizty masz pojęcie. Koniec dyskusji w tym temacie. I bardzo dobrze, nie mam pojęcia i nie chcę wiedzieć. Co do nagród, to jest to dobry sposób na szwindel, tylko po to by dorzucić do składziku modele dzieciaków, które nie istnieją. Tak, to przegięte myślenie, ale ludzie są różni. Moim zdaniem jeśli dzieciak ma mieć mega frajdę i emanować dumą, to nie ma niczego lepszego jak sam wyjdzie, zbierze nagrody i brawa od publiczności. Natomiast jeśli chodzi o dyplom to jeśli to go nie ucieszy nie będąc na konkursie osobiście, to jego droga na modelarskiej ścieżce jest raczej niepewna. Wszak dorośli modelarze odwalają różne rzeczy w walce o kawałek papieru jak by to była nagroda od samego prezydenta. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darek 1614 Napisano wczoraj o 11:07 Autor Share Napisano wczoraj o 11:07 Nasz kolejny niezawodny sponsor - firma "TECHMOD" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Swaroc Napisano 11 godzin temu Share Napisano 11 godzin temu Witam! Za zgodą @Darek 1614wrzucam kilka nagród którymi chciałbym obdarować najciekawsze prace w kategorii Figurki -F1, F2 oraz F3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi