Staryfajter1954 Napisano 17 godzin temu Share Napisano 17 godzin temu (edytowane) Mirage 2000C ukończony. Zestaw Heller w skali 1/48 merytorycznie odpowiada samolotom Mirage 2000C wcześniejszych serii produkcyjnych ale nie powinno być problemów z konwersją na wersje 2000-5. Model wprowadzono na rynek na początku lat 90’XX wieku. Posiada poprawną bryłę ale wymaga uzupełnień w kokpicie czego można dokonać wykorzystując zestaw waloryzacyjny Pavla albo tak jak ja zrobiłem samodzielnie od podstaw. Model buduje się dość średnio, połówki kadłuba są średnio spasowane a połączenie skrzydło z kadłubem wymaga wypełnienia plastikiem i zalaniem klejem ca i obrobienia spoiny. Można spróbować również od dołu rozepchać kadłub wklejając plastikowe pręty z ramek. Kalkomanie zestawowe dały mi się we znaki i musiałem je korygować pędzlem z farbą oraz uszkodzone zastąpić innymi. Cześć wymalowałem ponieważ mimo używania płynów zmiękczających rwaly się i wycierały nadruk. Druga część kalkomanii to znakomite kalkomanie Model Maker. Dzięki nim wykończyłem model w malowaniu okazjonalnym Escadre de Chase 2 przygotowanym z okazji nawiązania stosunków braterskich pomiędzy EC2 z 1PLM Warszawa w roku 1997. Edytowane 16 godzin temu przez Staryfajter1954 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
giberes Napisano 17 godzin temu Share Napisano 17 godzin temu Hm, ale to chyba w Galerii miało być 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Staryfajter1954 Napisano 16 godzin temu Autor Share Napisano 16 godzin temu (edytowane) 19 minut temu, giberes napisał: Hm, ale to chyba w Galerii miało być No tak… Źle wybrałem dział :(. Czy administracja może przenieść ten wątek do działu Galrie ? Edytowane 16 godzin temu przez Staryfajter1954 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 16 godzin temu Share Napisano 16 godzin temu Po raz kolejny udowodniłeś że ze starych zestawów, można zbudować niezły model. Mirage się bardzo podoba, brakuje mi tylko zdjęcia spodu . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Staryfajter1954 Napisano 16 godzin temu Autor Share Napisano 16 godzin temu 28 minut temu, barszczo napisał: Po raz kolejny udowodniłeś że ze starych zestawów, można zbudować niezły model. Mirage się bardzo podoba, brakuje mi tylko zdjęcia spodu . Już brzuszek jest :). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi