Skormac77 Napisano Niedziela o 19:43 Share Napisano Niedziela o 19:43 Witam. Przedstawiam mój pierwszy model zrobiony po bardzo długiej przerwie. Model potraktowany jako eksperyment z uwagi na poznawanie różnych technik modelarskich. Wcześniej moja znajomość kończyła się na sklejeniu i nałożeniu kalek. Teraz postanowiłem pobawić się w malowanie i brudzenie a że sprawia mi to dużo radości to będę wrzucał tutaj kolejne modele :-). Krytyka i na co zwrócić uwagę ... mile widziane. Numer 1 PZL 37 Łoś A 72.5 "3" 212 Eskadry Bombowej, Lotnisko Małaszewicze, sierpień 1939 - Mirage Hobby 1:72 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamo722 Napisano Niedziela o 21:50 Share Napisano Niedziela o 21:50 Sklejony cieszy oko ale przy następnych modelach zwróć uwagę na geometrię bo albo zdjęcia oszukują lub coś nie wyszło 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skormac77 Napisano 6 godzin temu Autor Share Napisano 6 godzin temu 21 godzin temu, Adamo722 napisał: Sklejony cieszy oko ale przy następnych modelach zwróć uwagę na geometrię bo albo zdjęcia oszukują lub coś nie wyszło Dla pewności zapytam bo dopiero teraz zwróciłem na to uwagę, widok od frontu skrzydło między gondolami silników powinno być w poziomie?! U mnie wyszła minimalnie literka W. Nie wspominając o końcówce prawego skrzydła . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamo722 Napisano 4 godziny temu Share Napisano 4 godziny temu Końcówki skrzydeł powinny mieć lekki wznios a u ciebie wygląda jakby opadały i nie wiem różna długość goleni kółek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baas ArK Napisano 4 godziny temu Share Napisano 4 godziny temu 31 minut temu, Adamo722 napisał: Końcówki skrzydeł powinny mieć lekki wznios Nie wymagaj cudów. MC ex-ZTS formy +/- 40 lat, tworzywo jakości (pomińmy milczeniem). Ogon widzę prawie dobrze wyprowadzony (fabrycznie zwichrowany), razić może szczelina między dolną a górną częścią lewego płata (przy kadłubie). Przy kolejnych modelach więcej dbałości przy pasowaniu, szpachlowaniu i obróbce i będzie dobrze. Jeśli można na następny radziłbym jakiś jednosilnikowiec (np. Airfixa jest niewiele droższy do tego Łosia). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kolekcjoner WP Napisano 3 godziny temu Share Napisano 3 godziny temu Według mnie super model z nieśmiertelnego ZTS Plastyk! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi