Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
9 godzin temu, makinen napisał:

Imponujące. Całość wygląda, jak render. Warstwa antypoślizgowa bajka!

Dzięki, staram się  :) Jeszcze dużo roboty przede mną ale myślę, że najgorsze za mną. Jedynie pancerz prętowy wygląda na takie większe wyzwanie. 

Napisano
54 minuty temu, piotrkur napisał:

Tylko go pomaluj;-)

Zastanowię się 😜

• Like 1
  • 3 months later...
Napisano (edytowane)

Cześć! Walczę dalej, przód i tył wozu są już praktycznie skończone. Zdecydowałem się znów na konfigurację z dwoma różnymi błotnikami z przodu, model zyskał trochę atrakcyjności, a na załączonych zdjęciach prawdziwych wozów widać, że zdarza się taka konfiguracja. Cóż, jak się błotnik pognie to załoga nie może wybrzydzać i biorą to co jest na magazynie części zamiennych :) Na osłonach filtrów powietrza i na zasobnikach przykleiłem resztki gumowych mat, które załogi przyklejały w celu ochrony wozu przed  ładunkami przeciwpancernymi przyczepianymi za pomocą magnesów, które były częstym zagrożeniem podczas wojny w Strefie Gazy ( o ironio historia zatoczyła koło i to taki współczesny zimmerit).  Jako, że to bardzo wymagający dla mnie model i prace nad nim zamieniły się w jedną wielką dłubaninę to muszę zrobić sobie od niego mała przerwę i niedługo wrzucę na warsztat coś szybkiego i odstreesowującego :)

Na początek kilka zdjęć wozów biorących udział w walkach (widać różne błotniki oraz gumowe maty przyklejone do kadłuba):

ehYHJIQ.jpeg

MCX0kXp.jpeg

D7tgSuj.jpeg

gPoZIhs.jpeg

1sXMTxF.jpeg

oMmNhOS.jpeg

A to moje wypociny :)

mq6IAay.jpeg

SYT57e4.jpeg

J0OpnOT.jpeg

uzfDSkj.jpeg

XKeled4.jpeg

bwkdPKk.jpeg

Xk9Uqsk.jpeg

oK0ZUOI.jpeg

CrajHyN.jpeg

Edytowane przez Barthass
  • Like 6
  • Thanks 1
Napisano
7 godzin temu, piotrkur napisał:

Zboczeniec 🤪

Obawiam się, że możesz mieć rację 🤪

• Like 1
  • Haha 1
Napisano

Szkoda gadać. A że zdjęcia dobre nic tylko oglądać szczególiki 

• Like 1
Napisano
2 godziny temu, djack napisał:

Mnogość detali po prostu powala. Tu uchwyt, tam jakaś listwa albo zaczep. Można patrzeć i patrzeć.

Dzięki! Puma to mój ulubiony pojazd wojskowy stąd udało mi się zgromadzić dosyć sporą dokumentację i robię z niej użytek :) A, że model od Bossa zgodnością z oryginałem i detalami nie grzeszy stąd jest co robić :)

1 godzinę temu, Lipstein napisał:

Szkoda gadać. A że zdjęcia dobre nic tylko oglądać szczególiki 

Dziękuję za komentarz, staram się, żeby fotki jakoś wyglądały, będę musiał chyba też zainwestować w większy namiot bezcieniowy, bo Puma z lemieszem jest naprawdę duża i ledwo się w moim obecnym namiocie mieści i bardzo ciężko robi mi się zdjęcia całego modelu.