Barthass Napisano 11 Czerwca Autor Napisano 11 Czerwca 9 godzin temu, makinen napisał: Imponujące. Całość wygląda, jak render. Warstwa antypoślizgowa bajka! Dzięki, staram się Jeszcze dużo roboty przede mną ale myślę, że najgorsze za mną. Jedynie pancerz prętowy wygląda na takie większe wyzwanie. Cytuj
Barthass Napisano 11 Czerwca Autor Napisano 11 Czerwca 54 minuty temu, piotrkur napisał: Tylko go pomaluj;-) Zastanowię się 1 Cytuj
Barthass Napisano 14 Września Autor Napisano 14 Września (edytowane) Cześć! Walczę dalej, przód i tył wozu są już praktycznie skończone. Zdecydowałem się znów na konfigurację z dwoma różnymi błotnikami z przodu, model zyskał trochę atrakcyjności, a na załączonych zdjęciach prawdziwych wozów widać, że zdarza się taka konfiguracja. Cóż, jak się błotnik pognie to załoga nie może wybrzydzać i biorą to co jest na magazynie części zamiennych Na osłonach filtrów powietrza i na zasobnikach przykleiłem resztki gumowych mat, które załogi przyklejały w celu ochrony wozu przed ładunkami przeciwpancernymi przyczepianymi za pomocą magnesów, które były częstym zagrożeniem podczas wojny w Strefie Gazy ( o ironio historia zatoczyła koło i to taki współczesny zimmerit). Jako, że to bardzo wymagający dla mnie model i prace nad nim zamieniły się w jedną wielką dłubaninę to muszę zrobić sobie od niego mała przerwę i niedługo wrzucę na warsztat coś szybkiego i odstreesowującego Na początek kilka zdjęć wozów biorących udział w walkach (widać różne błotniki oraz gumowe maty przyklejone do kadłuba): A to moje wypociny Edytowane 14 Września przez Barthass 6 1 Cytuj
Barthass Napisano 15 Września Autor Napisano 15 Września 7 godzin temu, piotrkur napisał: Zboczeniec Obawiam się, że możesz mieć rację 1 1 Cytuj
djack Napisano Czwartek o 13:36 Napisano Czwartek o 13:36 Mnogość detali po prostu powala. Tu uchwyt, tam jakaś listwa albo zaczep. Można patrzeć i patrzeć. 1 Cytuj
Lipstein Napisano Czwartek o 13:47 Napisano Czwartek o 13:47 Szkoda gadać. A że zdjęcia dobre nic tylko oglądać szczególiki 1 Cytuj
Barthass Napisano Czwartek o 15:45 Autor Napisano Czwartek o 15:45 2 godziny temu, djack napisał: Mnogość detali po prostu powala. Tu uchwyt, tam jakaś listwa albo zaczep. Można patrzeć i patrzeć. Dzięki! Puma to mój ulubiony pojazd wojskowy stąd udało mi się zgromadzić dosyć sporą dokumentację i robię z niej użytek A, że model od Bossa zgodnością z oryginałem i detalami nie grzeszy stąd jest co robić 1 godzinę temu, Lipstein napisał: Szkoda gadać. A że zdjęcia dobre nic tylko oglądać szczególiki Dziękuję za komentarz, staram się, żeby fotki jakoś wyglądały, będę musiał chyba też zainwestować w większy namiot bezcieniowy, bo Puma z lemieszem jest naprawdę duża i ledwo się w moim obecnym namiocie mieści i bardzo ciężko robi mi się zdjęcia całego modelu. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi