Aleks Kornafel Napisano 6 Stycznia 2009 Share Napisano 6 Stycznia 2009 Aleks masz rację ale ja negatywnie spostrzegam tą maszynę, zawsze będę gloryfikował słowiańskie teciaki i sąsiednie Tygrysy ;) Tu nie chodzi o gloryfikowanie (choć mam słabość do jankeskich maszyn), lecz o obiektywne postrzeganie tego czołgu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baldigozz Napisano 6 Stycznia 2009 Share Napisano 6 Stycznia 2009 Aleks masz rację ale ja negatywnie spostrzegam tą maszynę, zawsze będę gloryfikował słowiańskie teciaki i sąsiednie Tygrysy ;) pozdr No właśnie chyba, że rozchodzi się o gloryfikację tudzież szerzenie mitów , bo jeśli chodzi o suche fakty, to M4 Sherman zawojował jako jedyna podobna mu konstrukcja cały świat w czasie II wś (a i po niej długo też), dając swoim załogom niezawodność i bardzo dobre warunki pracy. W kwestii modelu, to przede wszystkim zwalczyłbym połysk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi