Jump to content

M4 Sherman 1:35 Tamiya

elefantes
 Share

Recommended Posts

Prezentuję kolejny model sklejony "jako odskocznia od traków" ukończony jeszcze w grudniu 2008. Napisze o nim tylko tyle, że to było znakomicie wydane 75 zł (mamy w pudełku masę gadżetów typu hełmy, plecaki, kanistry, beczki, skrzynki, 4 ludzików, do wyboru dwa przody i dwa tyły, oraz koła puste w środku i pełne) - polecam ten model każdemu. Tamiya wykonała go na najwyższym poziomie czego chyba nie można powiedzieć o moim poziomie wykonania ale to juz inna historia.

Model malowany Humbrolami, oczywiście pędzlekiem, we własnym zakresie dodałem linki stalowe i line holowniczą chyba z Abera ale pewien nie jestem :

d276628918b72562med.jpg

69e42d36254247f2med.jpg

9262dce07c34e0f5med.jpg

0308443f61a06761med.jpg

6bc4f196f49baaccmed.jpg

5699d3ed855cd250med.jpg

Nieźle Fajnie zrobiony i pomalowany. No i ten błysk, hehe - trooszkę go możesz zmatowić.

A powiedz mi, bo nie wiem już sam - jestem jeszcze lekko 'wczorajszy' - czy załoga to zombie???? Bo oni mają.... niebiesko szare twarze. Albo mi się wydaje tylko?

Model przepikny panocku , jedyne co go deklasuje to to że "świci" się jak psu wiadoma cześć ciała , oraz to że dodatkowe traki na pancerzu są ze skóry (takie odniosłem wrażenie spogladając na zdjęcia pierwszy raz ) .

Poza tym jak dla mnie Shermanolaika jest super.

Lina holownicza stanowczo za gruba, jarzmo KM-u jest czarne a powinno być w Olive Drab'ie, figurki nie mają pomalowanej twarzy, wózki zawieszenia mają inny odcień zieleni od pozostałego modelu, model się zbytnio świeci, gąsienice chyba za bardzo zmetalizowane (za jasne) i to by było na tyle... Ogólnie wyszedł bardzo zacnie!

Ja bym przyczepił się do plecaków na wieży, brakuje prowizorycznych poręczy i wiszą w powietrzu.

No i te karnisty z przodu - wyglądają lekko samobójczo przy trafieniu

Popraw wsio co tutaj wymienili i będzie git

racja sherman to szajs, złom i zapalniczka, strasznie głupio wyglądał, śmiesznie , ale każdy modelarz musi go mieć w postaci modelu

Widać jak jeszcze mało wiesz na temat tego czołgu i jego wszechstronności! Nie wspominając już o tym jak doświadczone załogi walczyły nimi w Lotaryngii.

i kto to mówi

?

Dobra dobra widziałem te plany u ciebie na ścianie...

To już w demokratycznym kraju planów na ścianie nie można mieć

To była IV poza tym

A ja u Ciebie widziałem Chinooka którego miałeś nie pokazywać, i co

jego wszechstronności

Sherman byłby dobry jako uniwersalna platforma a nie czołg