Radek6363 Napisano 29 Marca Napisano 29 Marca Tuż przed wojną dokonano zakupów w Wielkiej Brytanii, zakupiono 14 myśliwców Hawker Hurricane, 1 Spitfire i 100 Fairey Battle. Do Rumunii wysłano personel po odbiór maszyn, niestety było już za późno. Tutaj ciekawa rozmowa, porównanie Karasia i Battle 17 Cytuj
Wachmistrz Napisano 29 Marca Napisano 29 Marca Fajne zestawienie tych dwóch samolotów. Niespełnione marzenie z dzieciństwa. Cytuj
Radek6363 Napisano 29 Marca Autor Napisano 29 Marca 35 minut temu, Wachmistrz napisał: Fajne zestawienie tych dwóch samolotów. Niespełnione marzenie z dzieciństwa. Czasami myślę że moje dzisiejsze modelarstwo to realizacja niespełnionych marzeń z dzieciństwa. Dorastałem w czasach kiedy jak mówił klasyk ,, Nie było niczego''. Karaś zawsze mnie fascynował, był dostępny tylko pokraczny stary model. Mieszkałem w okolicach Łodzi i na bazarze ,,Górniak'' stał gościu sprzedający modele z zachodu i farby Humbroll. Zawsze otaczał Go wianuszek ciekawskich chłopaków. Wtedy zobaczyłem pierwszy raz Karasia od Hellera. Dziś mam kilka od IBG . 10 Cytuj
Radek6363 Napisano 29 Marca Autor Napisano 29 Marca (edytowane) To tylko część, mam Tego więcej. I kolekcji kilka. Edytowane 29 Marca przez Radek6363 4 Cytuj
BRAVO112 Napisano 30 Marca Napisano 30 Marca 16 godzin temu, Radek6363 napisał: Wtedy zobaczyłem pierwszy raz Karasia od Hellera. a ja przed laty stalem w Antwerpii przed panem, który najpierw wyciagnal He-51 z Hasegawy a pózniej P11 z Hellera... musialem kupic obydwa Cytuj
Gerd Napisano 3 Kwietnia Napisano 3 Kwietnia W dniu 29.03.2026 o 18:24, Radek6363 napisał: Czasami myślę że moje dzisiejsze modelarstwo to realizacja niespełnionych marzeń z dzieciństwa. Dorastałem w czasach kiedy jak mówił klasyk ,, Nie było niczego''. To jest kryzys wieku średniego. Nie bój się tego. Nie jesteś sam. Modele bardzo ładne. Cytuj
Endrju Napisano 4 Kwietnia Napisano 4 Kwietnia W dniu 29.03.2026 o 18:24, Radek6363 napisał: Czasami myślę że moje dzisiejsze modelarstwo to realizacja niespełnionych marzeń z dzieciństwa. Witamy w klubie. Cytuj
Radek6363 Napisano 4 Kwietnia Autor Napisano 4 Kwietnia W dniu 30.03.2026 o 11:57, DobreMzimu napisał: He-111 to z Rodena? Tak 1 Cytuj
DobreMzimu Napisano 5 Kwietnia Napisano 5 Kwietnia 6 godzin temu, Radek6363 napisał: Tak Oooo! To twardy z ciebie gość. Masz udokumentowany warsztat tego dzieła? Cytuj
Radek6363 Napisano 6 Kwietnia Autor Napisano 6 Kwietnia W dniu 5.04.2026 o 07:15, DobreMzimu napisał: Oooo! To twardy z ciebie gość. Masz udokumentowany warsztat tego dzieła? Robiłem Go wiele lat temu , nie miałem wtedy możliwości robienia zdięć. 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi