Radek6363 Napisano 29 Marca Share Napisano 29 Marca Tuż przed wojną dokonano zakupów w Wielkiej Brytanii, zakupiono 14 myśliwców Hawker Hurricane, 1 Spitfire i 100 Fairey Battle. Do Rumunii wysłano personel po odbiór maszyn, niestety było już za późno. Tutaj ciekawa rozmowa, porównanie Karasia i Battle 17 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wachmistrz Napisano 29 Marca Share Napisano 29 Marca Fajne zestawienie tych dwóch samolotów. Niespełnione marzenie z dzieciństwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radek6363 Napisano 29 Marca Autor Share Napisano 29 Marca 35 minut temu, Wachmistrz napisał: Fajne zestawienie tych dwóch samolotów. Niespełnione marzenie z dzieciństwa. Czasami myślę że moje dzisiejsze modelarstwo to realizacja niespełnionych marzeń z dzieciństwa. Dorastałem w czasach kiedy jak mówił klasyk ,, Nie było niczego''. Karaś zawsze mnie fascynował, był dostępny tylko pokraczny stary model. Mieszkałem w okolicach Łodzi i na bazarze ,,Górniak'' stał gościu sprzedający modele z zachodu i farby Humbroll. Zawsze otaczał Go wianuszek ciekawskich chłopaków. Wtedy zobaczyłem pierwszy raz Karasia od Hellera. Dziś mam kilka od IBG . 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pmroczko Napisano 29 Marca Share Napisano 29 Marca Ładna kolekcja! Gratulacje! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radek6363 Napisano 29 Marca Autor Share Napisano 29 Marca (edytowane) To tylko część, mam Tego więcej. I kolekcji kilka. Edytowane 29 Marca przez Radek6363 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano 30 Marca Share Napisano 30 Marca 16 godzin temu, Radek6363 napisał: Wtedy zobaczyłem pierwszy raz Karasia od Hellera. a ja przed laty stalem w Antwerpii przed panem, który najpierw wyciagnal He-51 z Hasegawy a pózniej P11 z Hellera... musialem kupic obydwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DobreMzimu Napisano 30 Marca Share Napisano 30 Marca He-111 to z Rodena? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerd Napisano 3 Kwietnia Share Napisano 3 Kwietnia W dniu 29.03.2026 o 18:24, Radek6363 napisał: Czasami myślę że moje dzisiejsze modelarstwo to realizacja niespełnionych marzeń z dzieciństwa. Dorastałem w czasach kiedy jak mówił klasyk ,, Nie było niczego''. To jest kryzys wieku średniego. Nie bój się tego. Nie jesteś sam. Modele bardzo ładne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano 4 Kwietnia Share Napisano 4 Kwietnia W dniu 29.03.2026 o 18:24, Radek6363 napisał: Czasami myślę że moje dzisiejsze modelarstwo to realizacja niespełnionych marzeń z dzieciństwa. Witamy w klubie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radek6363 Napisano 4 Kwietnia Autor Share Napisano 4 Kwietnia W dniu 30.03.2026 o 11:57, DobreMzimu napisał: He-111 to z Rodena? Tak 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DobreMzimu Napisano 5 Kwietnia Share Napisano 5 Kwietnia 6 godzin temu, Radek6363 napisał: Tak Oooo! To twardy z ciebie gość. Masz udokumentowany warsztat tego dzieła? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radek6363 Napisano 6 Kwietnia Autor Share Napisano 6 Kwietnia W dniu 5.04.2026 o 07:15, DobreMzimu napisał: Oooo! To twardy z ciebie gość. Masz udokumentowany warsztat tego dzieła? Robiłem Go wiele lat temu , nie miałem wtedy możliwości robienia zdięć. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi