czsochaj Napisano 4 Stycznia 2009 Share Napisano 4 Stycznia 2009 (edytowane) Model z zestawu Revella, skala 1\72, standard. Po raz pierwszy postanowiłem nie malować z wolnej ręki, tylko pobawiłem się w maskowanie. Kto robił ten zestaw wie, że ma on swoje nieznaczne mankamenty. Ogólnie przyjemny w robocie, świetne kalki,[bez porównania lepsze od kalek Mastercrafta], cena rozsądna[15.00zł.] Brudzenie było wzorowane z monografii Spitfire mkI-V Petera Caygilla. A oto moje wypociny. Edytowane 4 Stycznia 2009 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hanadam Napisano 4 Stycznia 2009 Share Napisano 4 Stycznia 2009 Ładny kamuflaż i przyjemnie styrany chyba coś z tą ceną Ci się pomyliło ? ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czsochaj Napisano 4 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 4 Stycznia 2009 coś z tą ceną Ci się pomyliło ? ;) Już zmieniona. Po prostu nie nacisnąłem kropki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bigzbig1970 Napisano 4 Stycznia 2009 Share Napisano 4 Stycznia 2009 Kto robił ten zestaw wie, że ma on swoje nieznaczne mankamenty. Niestety, mankamenty mają wszystkie zestawy Spita Mk V różnych firm jakie widziałem- podobno nawet Tamka -mimo nieprzyzwoitej ceny- nie jest idealna (choć jej akurat nie miałem w rękach). Revellowski Spit pozwala zrobić nieźle wyglądający model bez urabiania się po łokcie i rujnowania rodzinnego budżetu- co widać na załączonych obrazkach. Całkiem przyzwoite wykonanie jak na model "z pudełka" i na pierwszy rzut oka nie wiem do czego się przyczepić. A oto moje wypociny. Jak się nauczę robić takie wypociny to chyba dam na mszę. Albo się upiję z radości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZIO BY NAITT Napisano 4 Stycznia 2009 Share Napisano 4 Stycznia 2009 Niestety, mankamenty mają wszystkie zestawy Spita Mk V różnych firm Święte słowa , a zestaw Revella jest chyba najbardziej skopany Najlepsze Mk.Vb w 1/72 to paradoksalnie stary Airfix i Tamiya . PZDR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fistaszek Napisano 5 Stycznia 2009 Share Napisano 5 Stycznia 2009 No tak ,model jak zwykle pierwsza liga.Ale go Zbyniu ztyrałeś ,jednak i tak wygląda super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuwumaster Napisano 8 Stycznia 2009 Share Napisano 8 Stycznia 2009 ale żeście go panie styrali b.ładny, od spodu - jak się patrzy na foty czy ogląda "Bitwe o Anglie" to faktycznie one nie zawsze grzeszyły czystością... w brytyjczykach nie siedze więc sie merytorycznie nie moge przyczepić... natomiast nie wiem czy to jest kwestia oświetlenia ale na przejściu szary-zielony mam wrażenie jako by prześwitywał szary plastik... w kilku miejscach na paru fotkach można odnieść takie wrażenia... czym maskowałeś- taśmą ? suchą plasteliną ? szablonami ? jak dla mnie troche za mocny wash na ogonie i od spodu, ale to rzecz gustu Generalnie model mi się bardzo podoba, wygląda bardzo realistycznie p.s. - u mnie w kolejce czeka podobny Spitfire V, tyle że Smer (jakieś rady/sugestie co do zestawu Smer-a?) tak dla zasady - klasyki trzeba mieć jak już mówiłem to nie moja działka więc fajnie że jest sie na kim wzorować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtas Napisano 11 Stycznia 2009 Share Napisano 11 Stycznia 2009 Pytanie odnośnie kalek-używałeś płynów bo na lewej stronie leżą one b.dobrze wg mnie a i linie podziału blach widać.Klasa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czsochaj Napisano 11 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 11 Stycznia 2009 ale na przejściu szary-zielony mam wrażenie jako by prześwitywał szary plastik... w kilku miejscach na paru fotkach można odnieść takie wrażenia... czym maskowałeś- taśmą ? suchą plasteliną ? szablonami ? Hmmmm, zbyt wcześnie położyłem maskowanie, farbka do końca nie wyschła i tak wyszło. Maskowałem masą samoprzylepną. To prześwituje Mr.Surfacer. -używałeś płynów bo na lewej stronie leżą one b.dobrze wg mnie a i linie podziału blach widać Pod kalki używam Seta, na kalki Sola i wgniatam zmiękczoną kalkę wacikiem higienicznym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi