mac eyka Napisano Niedziela o 10:14 Share Napisano Niedziela o 10:14 (edytowane) Mój najnowszy model Curtiss P-40N zbudowany z zestawu Academy w skali 1/72 Samolocik jest w malowaniu z 8 FS / 49 FG Nowa Guinea, styczeń 1944 r. A jego pilotem był Lt. David R. Winternitz Tak znaczy się jest napisane w kalkach z Exito z których pochodzą wlepki. Jeśli jesteś zainteresowany jak budowałem ten model to możesz rzucić okiem na filmik https://www.youtube.com/watch?v=aXO39A2buZ8&t=63s A teraz czas na fotki. Edytowane Niedziela o 10:17 przez mac eyka 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamo722 Napisano Niedziela o 11:20 Share Napisano Niedziela o 11:20 Dużo niedokładności musisz jeszcze popracować nad dopasowaniem, szlifowaniem, wierceniem działek i wydechów oraz owiewką Działaj dalej nie od razu Kraków zbudowano Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano Niedziela o 11:50 Share Napisano Niedziela o 11:50 system potrzebuje pól godziny, zeby zdjecia otworzyc..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano Niedziela o 11:51 Share Napisano Niedziela o 11:51 No mi sie podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozborn Napisano Wtorek o 05:21 Share Napisano Wtorek o 05:21 Lajk na zachętę za dobre chęci i rada: następny model rób tu na warsztacie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozborn Napisano Wtorek o 11:42 Share Napisano Wtorek o 11:42 @Xmen nie napisałem nic śmiesznego, więc z czego się śmiejesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano Wtorek o 12:25 Share Napisano Wtorek o 12:25 41 minut temu, kozborn napisał: @Xmen nie napisałem nic śmiesznego, więc z czego się śmiejesz? Wybacz ale bardzo mnie śmieszy to nawoływanie do prowadzenia warsztatów na forum. Według mnie gdyby ktoś miał na to ochotę to wątek warsztatowy by prowadził i żadne zachęty do tego potrzebne nie są. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozborn Napisano Wtorek o 14:07 Share Napisano Wtorek o 14:07 (edytowane) @Xmen Nie nawołuję a radzę - Autor zrobi z tym co zechce. Natomiast nadal nie widzę w tym nic śmiesznego i fajnie by było gdybyś mi to jednak wytłumaczył. Może jest tam jakiś głębszy dowcip, a ja lubię się pośmiać wbrew pozorom. Po drugie - 'żadne zachęty potrzebne nie są', no cóż, powiem Ci: to nie zachęcaj. Wolny kraj. To forum to w znacznej mierze wszelkiego rodzaju 'zachęty', jeśli jeszcze nie zauważyłeś. A jeśli nie warto zachęcać to chętnie posłucham dlaczego, może tam też czai się jakaś głębsza pedagogika. Edytowane Wtorek o 14:07 przez kozborn 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radek6363 Napisano 4 godziny temu Share Napisano 4 godziny temu (edytowane) Academy nie jest najlepszym modelem P40 na rynku. Ja zrobiłem Airfixy . Teraz pewnie nowym modelem Arma Hobby pozamiata. Najbardziej rzuca się w oczy owiewka kabiny. Myślę że taka otwarta, wisząca w powietrzu nie prezentuje się najlepiej, zamknięta wyglądałby lepiej. Inną sprawą jest malowanie ramek owiewek. Najpierw dobrze jest pomalować czarnym podkładem i dopiero na to dać kolor właściwy, teraz ramki są przejrzyste. Łączenia elementów można tak doprasować żeby np. na krawędzi natarcia skrzydeł nie było widać łączeń. Sam mam nieraz takie babole. Wiele osób pomija umieszczone na kadłubie przed kabiną celowniki . W sumie model jest ładnie pomalowany, kalki ładnie leżą, nie błyszczą. Anteny lepiej zrobić z rozciągliwych nici . Edytowane 4 godziny temu przez Radek6363 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi