Partyznat Napisano 7 Stycznia 2009 Share Napisano 7 Stycznia 2009 Witam! Ponieważ od dłuzszego czasu oglądam wasze zmagania z okętami chciałem tez jakiś sobie sklejić. Interesują mnie okrety floty Japońskiej myslałem nad skala 1/350 i tu teraz moje pytanie. Jaki wybrać na początek jako pierwszy model okrętu cenna nie gra roli chce aby był porządny miał ładne odlane części i żeby za duzo narazie nie musiał wojowac z blaszkami... Troche juz przeglądałem i zastanawiam sie na Yukikaze Hasegawy 1/350 co sądzicie??Jak w złym dziale umieściłem posta to prosze przenieśc... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszDudek Napisano 7 Stycznia 2009 Share Napisano 7 Stycznia 2009 Partyznat yamato z tamiya Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Partyznat Napisano 8 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 8 Stycznia 2009 Nikt mi nie pomoze?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daro Napisano 8 Stycznia 2009 Share Napisano 8 Stycznia 2009 Pomoże, pomoże mam tego Yukikaze stan na rok 1945.. Piękny modelik do tego komplet blach Lion Roara... Partyznat yamato z tamiya To model ogromny (też go mam ) i dośc stary, ale może być... Z wiekszych polecam nowe modele Nagato, Kongo, lub Ise ale tutaj ceny sięgają kilku stów. Do przyjęcia są również Takao lub Chokai za około 3 stówy (Aoshimy). Pooglądaj wypraski choćby tutaj http://www.1999.co.jp/eng/ jak masz pytań więcej to wal smiało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Partyznat Napisano 8 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 8 Stycznia 2009 Kurcze tylko z tego co sie orientuje to te modele np Takao , Chokai sa bardzo duże i drogie niestey ja jednak bym chciał na poczatek cos takiej klasy średniej np niszyciel, kronżownik no i raczej ponad 300 nie chce wydawac na pierwszy model... mozesz mi pokazać jakiś który bys polecał? Aha no włąsnie stego co wiem to wiekszosc z was zamawia model z zagranicy.... podobno wychodząc taniej nigdy tak nie prubowałem i nie ma tez konta w zadnym sklepie i nie wiem jak to sie zamawia itd :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daro Napisano 8 Stycznia 2009 Share Napisano 8 Stycznia 2009 Hm... popatrz tutaj: http://www.allegro.pl/item524039492_ukuru_pit_road_nowosc.html Niewielki, ale bardzo ładny modelik... lub Yukikaze, o którym pisałeś... To prawda, kilka modeli kupiłem u żółtych małych braci , teraz jak dolar podrożał nie jest tak tanio, ale na pewno taniej niż w Polsce... Konto możesz założyć, ale najważniejsza jest karta płatnicza lub konto PayPal ( do płatności). Ponadto zawsze celnicy moga dowalić vat. Adresy sklepów znajdziesz nawet na tym forum.. PS Takao i Chokai to krążowniki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Partyznat Napisano 8 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 8 Stycznia 2009 No tez juz nad nim myslałem Niesty takiej karty nie posiadam :( Dobrze wiedziec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sebaar Napisano 8 Stycznia 2009 Share Napisano 8 Stycznia 2009 A może zamiast komplikować sobie życie nie lepiej wybrać skali 1/700 nawet w wersji "full hull"? np. Dostępne u nas w kraju Nagato i Mustsu: http://www.1999.co.jp/eng/10071943 http://www.1999.co.jp/eng/10071944 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Partyznat Napisano 8 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 8 Stycznia 2009 Jednak zdecydowanie lubie miec duże modele na półce... porprostu lubie skale 1/350 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wallace Napisano 9 Stycznia 2009 Share Napisano 9 Stycznia 2009 hmm... 1/350 japoniec, faktycznie może na początek wziąc coś prostszego, gdzie mniej kombinowania ze szpachlami, blachami, etc. Wiesz, tak na rozruch... a potem... hmm jest tego masa : Ise, Akagi, Yamato.... tyle, że niestety większośc modeli japońców w tej skali to wydatek rzędu paru stów ( nie wspominając np. o Akagi które kosztuje ok. 1000).... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jędrek Napisano 9 Stycznia 2009 Share Napisano 9 Stycznia 2009 Isokaze Hasegawy - model w 350-ce, posiada w zestawie ładną, dużą blaszkę i metalowe lufy, do wyboru trzy wersje wyglądu okrętu całkiem sporo się różniące i właściwie poza farbami i klejem masz wszystko w pudle co jest potrzebne by zrobić ciekawy i przyzwoity model Jędrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Partyznat Napisano 9 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 9 Stycznia 2009 Będe chyba jednak musiał troche poczekać dozbierać troche wiencje kasy i wtedy cos kupić. Napewno kupie Isokaze Ukuru oraz Yukikaze wienc dziekuje za pomoc jak uzbieram i kupie to napewno wystartuje z relacja reszcze raz dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi