Lestat Napisano 22 godziny temu Share Napisano 22 godziny temu Buduje sobie Oshkosha i mam takie pytanie. Model nie będzie odzwierciedleniem żadnego konkretnego pojazdu. Ma być polski i fajnie wygladać. Fajnie wyglada jak ma jak najwięcej anten i wszelkiego wyposażenia. Ale nie chciałbym pójść w totalne science fiction i odwalić totalnej głupoty. Czy ktoś obeznany z tematem może powiedzieć ktore z anten i wyposażenia ponumerkowanego poniżęj NA PEWNO nie maja prawa wystepować na polskim Oskoshu? Nie chodzi mi o hiper realizm tylko o wyeliminowanie 100% głupoty. Opcja typu - no możę jakis tam jeden to miał , zupełnie mnie satysfakcjonuje. Pojazd jest z użytkowania w Polsce, NATO Green. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bulik58 Napisano 21 godzin temu Share Napisano 21 godzin temu (edytowane) Pytanie czy ma być z misji czy już w kraju , piaskowy czy zielony, najwięcej anten jest na misyjnych pojazdach - misyjne pojazd z lewej strony to jest inna wersja M-ATV, zbliżona do pojazdu wersji M1245A1 firmy I Love Kit piaskowe zielone Edytowane 12 godzin temu przez bulik58 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 14 godzin temu Share Napisano 14 godzin temu (edytowane) Jak wspomniał @bulik58- musisz wybrać użytkownika pojazdu i miejsce używania. Te dwa elementy wstępnie determinują dalsze kroki. Jeśli w Polsce zielony, to na pewno bez systemu DUKE i anten do tego(1 i 4). Antena krzyżowa Harrisa (7) może, ale nie musi być. Amerykańskie pojazdy korzystają między innymi z radiostacji SINCGARS (tam jest jeszcze więcej elektroniki). Polskie M-ATV w kraju tego nie mają, więc odpada również ta antena (8). Ta inna elektronika, to właśnie pozostałe anteny. Dużo zabawy dzieje się na zewnętrznej tylnej ścianie kabiny. Tu już zdjęcia co kto ma na pokładzie i jaki anteny do tego podpięte. Pojazdy na paradach, pokazach itp są golasami. Wiszą kable i to wszystko. Edytowane 14 godzin temu przez makinen 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lestat Napisano 12 godzin temu Autor Share Napisano 12 godzin temu No Panowie, napisałem jak byk, ze zielony i że nie z misji :). Czyli jak rozumiem przede wszystkim zrezygnować z anten 1 i 4 bo to byłoby największym błędem jesli chodzi o pojazdy uzytkowane w Polsce. A co z numerkiem 2? Chyba też nie jest spotykane w "zielonych"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 11 godzin temu Share Napisano 11 godzin temu Numer 2, to kamera. Część pojazdów ma, część nie, wiec masz dowolność. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 10 godzin temu Share Napisano 10 godzin temu Piszesz w tytule o SOF- poniżej link do mojego modelu pojazdu uzywanego przez GROM (tyle, ze piaskowy i na misji). https://forums.kitmaker.net/t/m-atv-grom-rfm-1-35/53691/4 Zielony w Polsce między innymi AGAT- tu model z Forum 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bulik58 Napisano 4 godziny temu Share Napisano 4 godziny temu (edytowane) 17 godzin temu, Lestat napisał: Model nie będzie odzwierciedleniem żadnego konkretnego pojazdu. Ma być polski i fajnie wygladać. Fajnie wyglada jak ma jak najwięcej anten i wszelkiego wyposażenia. Ale nie chciałbym pójść w totalne science fiction i odwalić totalnej głupoty. Czy ktoś obeznany z tematem może powiedzieć ktore z anten i wyposażenia ponumerkowanego poniżęj NA PEWNO nie maja prawa wystepować na polskim Oskoshu? Nie chodzi mi o hiper realizm tylko o wyeliminowanie 100% głupoty. Opcja typu - no możę jakis tam jeden to miał , zupełnie mnie satysfakcjonuje. Pojazd jest z użytkowania w Polsce, NATO Green. Ma nie być odbiciem lustrzanym , polski wiadomo , las anten i tobołków u boku , nie SF a całkiem normalny z opcją ,, a może jednak ,, , made in poland , na to kolor zielony. Są tylko dwie opcje , piaskowy misyjny z full wypasem antenowym choćby jeż , ew. goły jak święty turecki czyli zielony. Decyzja należy do ciebie , golas bez anten i będzie zielony czy jednak full wypas i las anten. 7 godzin temu, Lestat napisał: No Panowie, napisałem jak byk, ze zielony i że nie z misji :). Czyli jak rozumiem przede wszystkim zrezygnować z anten 1 i 4 bo to byłoby największym błędem jesli chodzi o pojazdy uzytkowane w Polsce. A co z numerkiem 2? Chyba też nie jest spotykane w "zielonych"? Twój ulubiony numerek 2 jest widoczny jak byk na fotkach którą wrzuciłem powyżej , czyli przed szybami między wycieraczkami P.S. Makinen niektóre z amerykańskich M-ATV mają na masce przed przednią szybą kwadratową? płytkę , wiesz może jakie jest jej przeznaczenie ? Dodatkowe opancerzenie , chyba nie bo silnik jest pośrodku Edytowane 4 godziny temu przez bulik58 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 4 godziny temu Share Napisano 4 godziny temu (edytowane) Zielony, rób zielonego Edytowane 4 godziny temu przez makinen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lestat Napisano 4 godziny temu Autor Share Napisano 4 godziny temu (edytowane) będzie zielony, z antenami, oczywiście bez anten systemu DUKE. Dzięki Panowie za informacje. Edytowane 4 godziny temu przez Lestat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 4 godziny temu Share Napisano 4 godziny temu Czekam na warsztat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lestat Napisano 2 godziny temu Autor Share Napisano 2 godziny temu 1 godzinę temu, makinen napisał: Czekam na warsztat Jest na PWM-ie taki szczątkowy trochę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 2 godziny temu Share Napisano 2 godziny temu A mogę link poprosić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bulik58 Napisano 27 minut temu Share Napisano 27 minut temu 1 godzinę temu, makinen napisał: A mogę link poprosić? To jest prawdopodobnie ten link ale nie działa , choć zależy kiedy. Czasem uda się otworzyć , np. poprzez Pinterset Modelarstwo z pasją • Zobacz wątek - Oshkosh M-ATV (RFM 1:35) Modelarstwo z pasją https://pwm.org.pl › viewtopic 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi