m1013 Napisano 14 Stycznia 2009 Share Napisano 14 Stycznia 2009 No to jeszcze sporo pracy cię czeka, bo wyglądają koszmarnie.Skóra wygląda jakby laski miały kurzajki, ble Uprzedzałem, czytać, czytać, potem oglądać Wrzuciłem je nie jako gotowe, tylko poglądowo, co ewentualnie można dorzucić do Shermana Adrianowro A co na to admin ? Też jestem ciekaw, hehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ar2r Napisano 14 Stycznia 2009 Share Napisano 14 Stycznia 2009 Sam również nie wiem co na to admin, ale figurki ciekawe. :] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
m1013 Napisano 14 Stycznia 2009 Share Napisano 14 Stycznia 2009 Sam również nie wiem co na to admin, ale figurki ciekawe. :] Spoko, będą ciekawsze, fotki z koszmarnymi niedociągnięciami skłoniły mnie do dokończenia wreszcie tych panien, więc biorę się za mozolną robotę szlifowania, szpachlowania i malowania .. ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ar2r Napisano 14 Stycznia 2009 Share Napisano 14 Stycznia 2009 To czekam na efekty... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DerPanzersoldat95 Napisano 14 Stycznia 2009 Share Napisano 14 Stycznia 2009 ja to mile cieszy oko trzynastolatka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adrianowro Napisano 19 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 19 Stycznia 2009 Prace troszkę się posunęły do przodu, przynajmniej z wieżą. Dorobiłem ten boczny właz i podstawę karabinu z tyłu. Po nałożeniu warstwy rdzawych narośli - musiałem zagruntować aby mi się nie odczepiało Swoją drogą to będzie żmudna robota nakładanie tych glutów na cały kadłub. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skoti Napisano 19 Stycznia 2009 Share Napisano 19 Stycznia 2009 Super efekt. Możesz napisac jak go uzyskałeś?? Zaczyna robic się bardzo interesująco. Sam temat był niezłym wyzwaniem, ale jak widzę dajesz radę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adrianowro Napisano 19 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 19 Stycznia 2009 Super efekt. Możesz napisac jak go uzyskałeś?? Zaczyna robic się bardzo interesująco. Sam temat był niezłym wyzwaniem, ale jak widzę dajesz radę . Wiem i najgorsze jeszcze przede mną czyli te zielone wodorosty i sama plaża Co do efektu to czysty eksperyment. Najpierw słynną płynną szpachla obsmarowałem i pobijałem starym pędzlem. Potem lemonowy klej Tamya i zacząłem wklepywać gips. Powstały takie narośla - na razie machnęłam wsio jednym kolorem aby zapobiec ewentualnemu odpadaniu. Musze jeszcze kikut lufy wykombinować- pewnie z tzw. profilów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszDudek Napisano 19 Stycznia 2009 Share Napisano 19 Stycznia 2009 Adrianowro Ogólnie projekt jest zacny idzie ci super, ale mam pytanko tam na tej fotce takie jakieś zielone wodorosty były będziesz to robił ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adrianowro Napisano 19 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 19 Stycznia 2009 Tomaszu - zdecydowanie tak , toż to jeden z uroków tego brzydactwa Mam parę teorii jak to wykonać, wiec mam nadzieje że się uda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszDudek Napisano 19 Stycznia 2009 Share Napisano 19 Stycznia 2009 To pozostaje mi tylko trzymać paluchy i życzyć powodzenia . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Erni Napisano 20 Stycznia 2009 Share Napisano 20 Stycznia 2009 Model genialny sie zapowiada.Wodorośla możesz wykonać z mchu jawajskiego stosowanego w akwarystyce ,tyle że musisz go ładnie pomalować. Czekam na dalszy ciąg prac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 20 Stycznia 2009 Share Napisano 20 Stycznia 2009 A co na to admin ? Widzę, że photobucket sam się fotkami niektórych panienek zajął Ciekawe czy mają algorytmy wykrywające dużo kobiecego ciała Ładny i ciekawy shermanik się zapowiada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adrianowro Napisano 21 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 21 Stycznia 2009 Więc tak: Przede wszystkim poprawiłem wieże dorabiając brakujący wentylator. Ja chyba oczy z guzików miałem , że tego wcześniej nie zauważyłem. Usunąłem również sprężyny na włazie (ładowniczego chyba). Co do bebechów, dorobiłem resztki ściany ogniowej i próbowałem wstawić resztki baków. Ale ta płytka zdecydowanie za gruba jest, dlatego na fotkach jeszcze są , ale już usunąłem. Jutro przyniosę z pracy klisze filmową i jak ją pomorduje papierem ściernym to będzie idealne rzeszoto.Wstawiłem też resztki podłogi nad wałem ,żeby jak ktoś zajrzał przez włazy nie zobaczył pustki.Na pewno wlecą do środka jeszcze jakieś graty, aby było ciasno i miło.Wnętrze wieży dostanie resztki swojej "podłogi" Nie ma jeszcze koncepcji co do części wanny z przekładnią.Na dnie całego czołgu będzie zalegał naniesiony piasek. Dopiero wtedy będzie można zamknąć kadłub - uffff Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
norick Napisano 22 Stycznia 2009 Share Napisano 22 Stycznia 2009 Ładnie idzie..też lubie wraki Nie rezygnuj z blach w srodku, spróbuj z puchy po piwie akurat ten palniczek jest do tego idealny bo punktowo potrafi zrobić ładne zniekształcenia i osiągnac odpowiednią grubość. małe edit...druga fotka po wypaleniu można drzeć jak papier i dowolnie formowac. Dremel Versatip jest niestety bezużyteczny w tym przypadku Jedynie ten badziewny chiński palniczek dziala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adrianowro Napisano 25 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 25 Stycznia 2009 norick - na chwilę obecną nie mam ani jednego ani drugiego rodzaju palnika Dalszy etap pracy. Jak na złość pośrodku roboty moja leciwa Piwata rozkraczyła się , więc nie skończę dzisiaj tego co zacząłem. Fakturę trzeba będzie jeszcze dopracować zwłaszcza w miejscach ubytku poszycia aby sprawiała wrażenie przeżartej mocno stali. Ciągłe mam problemy z porządnym zabezpieczaniem faktury , aby można było swobodnie potem pracować pędzlem i kolejnymi warstwami narosli, ale powoli mieszanka się utwardza pod naporem fixera do pigmentów i sidoluxu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
m1013 Napisano 25 Stycznia 2009 Share Napisano 25 Stycznia 2009 A co na to admin ? Widzę, że photobucket sam się fotkami niektórych panienek zajął Ciekawe czy mają algorytmy wykrywające dużo kobiecego ciała W rzeczy samej , resztę już sam usunąłem, bo istotnie z bliska wyglądają koszmarnie... Teraz w wolnych chwilach muszę obedrzeć je z farby, doszlifować i pomalować na nowo... Adrian, piękna robota, już widzę, że efekt będzie powalający. I na tym etapie, na fotkach, faktura zardzewiałego metalu świetna, choć przypomina mi nieco posypkę na tiramisu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adrianowro Napisano 26 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 26 Stycznia 2009 To przynajmniej wiem czemu moje koty chciały go pożreć. Teraz idzie pod papier ścierny i przy okazji zrobię to miejsce gdzie odłupało się się kawałek rdzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adrianowro Napisano 3 Lutego 2009 Autor Share Napisano 3 Lutego 2009 CD. Czekając na piaskową pastę do plaży. Postanowiłem poeksperymentować z roślinnością , która nieco zmodyfikuje scenkę - aby nudno nie było. Na podstawie tego opisu : http://www.armorama.com/modules.php?op=modload&name=Sections&file=index&req=viewarticle&artid=2439 Zacząłem zabawę Ciężko się trochę owija chusteczką pień tak aby szwu nie było- ale to kwestia wprawy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adrianowro Napisano 9 Lutego 2009 Autor Share Napisano 9 Lutego 2009 Powolutku do przodu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adrianowro Napisano 15 Lutego 2009 Autor Share Napisano 15 Lutego 2009 Nieśmiałe próby z Fishbone Ogon do poprawy - na szczęście będzie można zamaskować zaciekami rdzy na samym końcu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michalw Napisano 15 Lutego 2009 Share Napisano 15 Lutego 2009 Ten ogon rybki na oryginalnych zdjęciach wygląda jak turecki księżyc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adrianowro Napisano 16 Lutego 2009 Autor Share Napisano 16 Lutego 2009 Wiem wiem ale nie mam wprawy w malowaniu księżyców , na brudno mi nawet wychodził tu za duży stres Się poprawi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ktosik Napisano 26 Marca 2009 Share Napisano 26 Marca 2009 Czyżby pan Adrianowro się poddał? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adrianowro Napisano 16 Kwietnia 2009 Autor Share Napisano 16 Kwietnia 2009 Nie nie Przygotowuje panzera do Światowida, a potem ruszam z kopyta aby zakończyć do internetowego konkursu tego złomka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi