Messer Napisano 9 Stycznia 2009 Share Napisano 9 Stycznia 2009 Zakładam więc wątek warsztatowy. DAF jest już częściowo sklejony, ale myślę że to nie problem, tym bardziej, że została jeszcze masa rzeczy do zrobienia. Tak w skrócie co udało się zrobić: Rama- odcięte wszystko co zbędne, zamknięta w ceownik, zaszpachlowane dziury po rożnych mocowaniach. Poprzeczki również zostały zamknięte. Wnętrze... zrobione od podstaw ( tylna ściana, boczki, leżanki i schowki ) Bak- zeszlifowane obejmy, zaszpachlowane łączenia, czeka na nowe obejmy No i wreszcie to co sprawia najwięcej kłopotów - deska rozdzielcza. Przerobiona na tą która powinna być, jeszcze przed szlifowaniem Dodam że na desce przykleiłem balsę, którą na końcu potraktuję bejcą... Ot takie małe widzimisię.. Relacja nie będzie błyskawiczna, bo to strasznie meczący model ze względu na przeróbki... Kabinę mam już sklejoną, ale z racji tego że były na niej próbowane różne kolorki musi iść sie wymoczyć w zmywaczu Wanmodu p.s to bedzie mój pierwszy model z okablowaniem ramy ( dzieki flipex_nx) Pozdrawiam Messer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maniakscań Napisano 9 Stycznia 2009 Share Napisano 9 Stycznia 2009 Ale jestem ciekaw, co z nim zrobisz!!!!!! Powodzenia z pracami, masz jakieś plany na malowanie??? Czy "zamkniesz oczy a Aero samo coś namaluje"??(żarcik) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubaszon555 Napisano 9 Stycznia 2009 Share Napisano 9 Stycznia 2009 Z tą balsą na desce to też niezły patent, ciekawy jestem jak wyjdzie po zabejcowaniu. Masz już upatrzoną jakąś konkretną bejcę (kolor)? Kiedyś próbowałem wklejac wstawki z forniru, jednak jest on troszkę za gruby na skalę 1:24. Życzę powodzenia w klejeniu Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Messer Napisano 9 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 9 Stycznia 2009 kubaszon555 jeszcze nie zdecydowałem się na kolorek bejcy, ale będzie raczej ciemny, bo wnętrze będzie w beżowych kolorkach Maniakscań oczywiście że będą grafiki, ale tym razem coś prostackiego, bo raz że powierzchnia mała, a dwa, że nie chcę przeginać z grafikami Pozdrawiam Messer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fliper_nx Napisano 9 Stycznia 2009 Share Napisano 9 Stycznia 2009 No to do roboty , życzę powodzenia, jak coś jeszcze potrzeba pisz. Wnetrze robione z głowy czy na podstawie jakiejś dokumentacji ? Wyszło nieźle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł216 Napisano 9 Stycznia 2009 Share Napisano 9 Stycznia 2009 No ładnie Podoba mi się, że robisz przeróbki a nie fabryczny model... :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Messer Napisano 9 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 9 Stycznia 2009 fliper_nx wnętrze robione na podstawie zdjęć z sieci, ale z domieszką mojej fantazji... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszDudek Napisano 9 Stycznia 2009 Share Napisano 9 Stycznia 2009 Ja twz w swoim co nieco dorobiłem w środku niestety użyłem tektury. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Messer Napisano 9 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 9 Stycznia 2009 TomaszDudek czemu niestety? tektura zalana cyjanoakrylem daje się obrabiać jak plastik... Pozdrawiam Messer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Abu Napisano 9 Stycznia 2009 Share Napisano 9 Stycznia 2009 Szykuje się następny nieziemski model :P Trzymam kciuki żebyś był z niego zadowolony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
raben Napisano 9 Stycznia 2009 Share Napisano 9 Stycznia 2009 Messer ten środek który stworzyłeś jest cudowny, ogólnie wszystko wygląda świetnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszDudek Napisano 9 Stycznia 2009 Share Napisano 9 Stycznia 2009 Messer Z tym że ja ją tylko pomalowałem i potem jak myłem kaste do malowania to się trochę rozwarstwiła ale ja przycisnąłem i wygląda ok na razie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bodzio Napisano 9 Stycznia 2009 Share Napisano 9 Stycznia 2009 heh ... Zawrotne tempo Masz kolego Scania zrobiona migiem,a tu już następny truck To czekam na pierwsze zdjęcia z extra wykonanymi malunkami Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł216 Napisano 9 Stycznia 2009 Share Napisano 9 Stycznia 2009 A masz juz pomysł na malunki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mechanik Napisano 9 Stycznia 2009 Share Napisano 9 Stycznia 2009 Jak znając messera z scani to pewnie da jakiś może dziewczyne /? dać na ścianie tylnej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Diesel fan Napisano 10 Stycznia 2009 Share Napisano 10 Stycznia 2009 No no całkiem fajnie powodzenia w dalszych pracach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
voseba Napisano 10 Stycznia 2009 Share Napisano 10 Stycznia 2009 moze jakis silnik wlozysz w rame? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Messer Napisano 10 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 10 Stycznia 2009 voseba jeszcze nie ten etap.... ustawiam sobie poprzeczkę za każdym modelem coraz wyżej... ale na silnik jeszcze nie czas Malunki będą....Na pewno nie będzie żadnej kobitki- raz że ciężko by było ja namalować na tak małej powierzchni a dwa, że jeszcze umiejętności nie te... Co do samego tempa prac to nie jest zawrotne- Dafa mam już jakiś czas i tak przy nim dłubie jak mam na to ochotę - dlatego już mam sklejoną ramę, i inne pierdółki Prace ruszą niebawem.... Pozdrawiam Messer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł216 Napisano 10 Stycznia 2009 Share Napisano 10 Stycznia 2009 a dwa, że jeszcze umiejętności nie te... Hehe dobre Człowieku maluj kobitke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Messer Napisano 14 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 14 Stycznia 2009 Witam. Żeby nie było, że nic nie robię Pomalowana buda, osłony i nadkola. Kolor to biały Vallejo + dość sporo srebrnego Vallejo. Dało to bardzo fajny efekt, gdyż ziarno ze srebrnego jest bardzo małe i w połączeniu z bielą uzyskujemy bardzo delikatny biały metalic czy nawet białą perłę - gdyż na załamaniach biel przechodzi w "ciepły" srebrno-biały. Niestety fotki nie oddają tego efektu, są słabe, za co przepraszam: Jutro grafiki Pozdrawiam Messer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł216 Napisano 14 Stycznia 2009 Share Napisano 14 Stycznia 2009 Jak narazie to ładnie No to czekam na grafiki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eKrystian Napisano 14 Stycznia 2009 Share Napisano 14 Stycznia 2009 Szkoda, że zdjęcia nie oddają tego co napisałeś bardzo chciałbym zobaczyć jak to wygląda, ale ogólnie prezentuje się wszystko bardzo ładnie. Ja również jak i Paweł czekam na grafike. Pozdr. Krystian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszDudek Napisano 14 Stycznia 2009 Share Napisano 14 Stycznia 2009 Messer Kurna jak tyś to pokleił bez tylnej ściany ??? Jestem pod wrażeniem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mechanik Napisano 14 Stycznia 2009 Share Napisano 14 Stycznia 2009 Witam czy glob niejest za dużo wysunieta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Messer Napisano 14 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 14 Stycznia 2009 Mechanik glob nie ma za bardzo regulacji wysunięcia... i tak jest przesunięty maksymalnie do tyłu... nie ma tam jeszcze przychodzącej pod sam glob osłony przeciwsłonecznej, przez co może tak to wyglądać... TomaszDudek nie było to trudne, zresztą zawsze sklejam tak modele ciężarówek, że na sam koniec wklejam tylną ścianę... Dziękuję za komentarze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi