Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)
15 minut temu, Bartosz Ciesielski napisał:

Piękny smar jak go zrobiłeś ?

Jak chodzi ci o radiator na grilla to jest gotowiec od pimp my miniatures, fajny był to sobie kupiłem :) , chyba że zaczep holowniczy , to tak wyszło , wygrzana blaszka miedziana to może daje taki efekt .

Edytowane przez Evildead
Napisano (edytowane)
44 minuty temu, patrykd napisał:

Przycinaj nieco krócej druciki osi zawiasów bo za daleko wystają :)

Zgadza się tak po niecałym milimetrze z każdej strony, ale tego nie będzie widać, bo pod ramą będzie,,, poprawiłem , teraz nie widać 😆

IMG_20260824_184444.jpg

Edytowane przez Evildead
  • Like 4
  • 4 weeks later...
Napisano

Witam , skończyłem ciężarówkę, model jest poskładany w kilku częściach do zdjęć, będzie demontowany do malowania, brakuje jeszcze wycieraczek, lusterka ,szyb itp., sporo było roboty ogólnie, szczególnie z sensownym dopasowaniem plandeki, musiałem ją nieco rozciągać w gorącej wodzie, wymagała też sporo szlifowania od spodu żeby wlazła na pakę, tak to wyszło.

11.thumb.jpg.e90379c6062dce4f51e5cf62039d5c4c.jpg

22.thumb.jpg.83079d04bbcadcc496c1641eb88f0f1f.jpg

44.thumb.jpg.a3d61e02fdcae2d1f35c142f5ebaa7e0.jpg

55.thumb.jpg.a7dff83ea49f1548edaa903e08439a42.jpg

888.thumb.jpg.c2deeaf8f05dca376e38471bb455332c.jpg

66.thumb.jpg.7c506f72c0e884abd5312bc1e13ab8aa.jpg

77.thumb.jpg.ae64b319540125de83d69f1b0f40e99d.jpg

33.thumb.jpg.bd4dee89801344552702c6448763be88.jpg

• Like 7
Napisano

Na początku nie zauważyłem, że dach jest na taśmę i przeraziły mnie te szpary nad drzwiami, ale z tego co widzę powinno być dobrze.  Warto było użyć tych wszystkich dodatków, model bardzo zyskał.

Napisano (edytowane)
10 minut temu, Patafian napisał:

Na początku nie zauważyłem, że dach jest na taśmę i przeraziły mnie te szpary nad drzwiami, ale z tego co widzę powinno być dobrze.  Warto było użyć tych wszystkich dodatków, model bardzo zyskał.

Muszę mieć dostęp do wnętrza kabiny, dlatego drzwi i góra kabiny demontowalna to tak sterczy :)  deko, ale jak się przyciśnie to elegancko jest, w końcu to tamiya, tak plandeka i blaszki wzbogaciły ten model, ale taki był zamysł od początku.

Edytowane przez Evildead
Napisano
5 godzin temu, Evildead napisał:

Witam , skończyłem ciężarówkę, model jest poskładany w kilku częściach do zdjęć, będzie demontowany do malowania, brakuje jeszcze wycieraczek, lusterka ,szyb itp., sporo było roboty ogólnie, szczególnie z sensownym dopasowaniem plandeki, musiałem ją nieco rozciągać w gorącej wodzie, wymagała też sporo szlifowania od spodu żeby wlazła na pakę, tak to wyszło.

Wygląda zaj......e , osłona grilla wskazuje na umiejscowienie w okresie jesienno /zimowym , plandeka dodaje punktów całości, jakiej firmy jest produktem pytam dlatego iż potrzebuję plandeką do M548 i może ktoś ją produkuje ,  Co do samego mocowania plandeki , na wielu fotkach widać iż linka nie przechodziła bezpośrednio przez oczko , tylko na oczko były zakładane skórzane lub parciane szlufki i wtedy dopiero dochodziła linka

Napisano
13 minut temu, bulik58 napisał:

Wygląda zaj......e , osłona grilla wskazuje na umiejscowienie w okresie jesienno /zimowym , plandeka dodaje punktów całości, jakiej firmy jest produktem pytam dlatego iż potrzebuję plandeką do M548 i może ktoś ją produkuje ,  Co do samego mocowania plandeki , na wielu fotkach widać iż linka nie przechodziła bezpośrednio przez oczko , tylko na oczko były zakładane skórzane lub parciane szlufki i wtedy dopiero dochodziła linka

Plandeka to produkt  def model, robiłem podobnie jak tu spod oczka w plandece wychodzi zaczep a  przez każdy zaczep przewleczona jest linka.

Opel-Blitz-3.6-29.jpg

Napisano

Mogły to być elementy typowe dla któregoś z producentów Błyskawicy lub okresu gdy Ople były tak wyposażane .

Lastkraftwagen der wehrmacht Opel BlitzOpel Blitz 3,6-36 S 01m

przedwojenna fotka zrobiona na Śląsku Opolskim na drodze nr. 115 w rejonie m.Nysa, 1939

Opel Blitz Oberschlesien Neisse 1939

niemiecka wersja filmu ,, Powrót do przyszłości ,, ?

Opel Blitz 1,5t on test

• Like 2