Evildead Napisano 8 godzin temu Napisano 8 godzin temu Witam z kolejnym warsztatem :), tym razem model Opel Blitz od Tamiya, model znany z ilości śladów po wypychaczach i ogólnie dużo jest czyszczenia... , już na początku załamka z resorami i widać gdzie umieścili ślady..., później to samo będzie z paką, do modelu blaszki aber , koła scalex, może coś jeszcze wpadnie, silnika nie ma w tamce, niby jest jakiś od plus model, ale skoro maska będzie zamknięta to zostawiam z tym jak jest, na razie tyle , oczywiście zainteresowanych zapraszam do udzielania się w wątku 2 1 1 Cytuj
patrykd Napisano 8 godzin temu Napisano 8 godzin temu Będę kibicować. Za ten wypychacz na resorach tamyia powinna zwolnić swojwgo konstruktora form Cytuj
Evildead Napisano 8 godzin temu Autor Napisano 8 godzin temu (edytowane) 7 minut temu, patrykd napisał: Za ten wypychacz na resorach tamyia powinna zwolnić swojwgo konstruktora form No to istna komedia jest ... i to ta wielka Tamiya Edytowane 8 godzin temu przez Evildead Cytuj
bulik58 Napisano 7 godzin temu Napisano 7 godzin temu (edytowane) 1 godzinę temu, Evildead napisał: Witam z kolejnym warsztatem :), tym razem model Opel Blitz od Tamiya, model znany z ilości śladów po wypychaczach i ogólnie dużo jest czyszczenia... , już na początku załamka z resorami i widać gdzie umieścili ślady..., później to samo będzie z paką, ...., oczywiście zainteresowanych zapraszam do udzielania się w wątku .... korzystając z zaproszenia... 1 godzinę temu, patrykd napisał: Za ten wypychacz na resorach tamyia powinna zwolnić swojwgo konstruktora form rozumiem tych przy ścianie płaczu jak i tych przy bankomatach gdy na konto wpłynie emerytura ale żeby z takiego powodu jak malutki ślad po wypychaczu? tylna część ramy jest wygięta jak w oryginale ? Znając Abera to z pewnością wiele elementów tego zestawu pozostanie nie wykorzystanych ale może wśród tych nielicznych są zaczepy do burt i wtedy można zrobić burty z balsy. Opel Blitz - Camo - Vincent Abbott Edytowane 6 godzin temu przez bulik58 2 Cytuj
Evildead Napisano 6 godzin temu Autor Napisano 6 godzin temu Dzięki bulik za foty , niektóre widziałem , niektóre nie, rama z tyłu wygięta, a co dalej to się pomyśli jeszcze. Cytuj
marioba Napisano 6 godzin temu Napisano 6 godzin temu (edytowane) Czołem! No ładny wypychacz! Ale chyba będzie niewidoczny? Koło go zasłoni. Chyba że budujesz model że zdjętymi kołami. Edytowane 6 godzin temu przez marioba Cytuj
Evildead Napisano 6 godzin temu Autor Napisano 6 godzin temu 1 minutę temu, marioba napisał: Czołem! No ładny wypychacz! Ale chyba będzie niewidoczny? Koło go zasłoni. Chyba że budujesz model że zdjętymi kołami. Normalnie to niewidoczny jest, tylko w oczy by mnie to kłuło od początku budowy , no ale czaję że można to olać i z tym żyć 1 Cytuj
Super Moderator Greif Napisano 6 godzin temu Super Moderator Napisano 6 godzin temu Uuuu Opelek siadam i patrzam Kilka fotek dla pomocy jak coś to mam duużżooo więcej w razie czego ale na smaczek słynny trójkącik z ciężarówek niemieckich 3 Cytuj
Evildead Napisano 6 godzin temu Autor Napisano 6 godzin temu (edytowane) 5 minut temu, Greif napisał: Uuuu Opelek siadam i patrzam Kilka fotek dla pomocy jak coś to mam duużżooo więcej w razie czego ale na smaczek słynny trójkącik z ciężarówek niemieckich Dzięki za foty, smaczek znany wiadomo , mam jeszcze WWp Blitz in detail , tam też jest sporo szczegółów , można podpatrzeć co nie co Edytowane 6 godzin temu przez Evildead Cytuj
marioba Napisano 6 godzin temu Napisano 6 godzin temu 3 minuty temu, Evildead napisał: Normalnie to niewidoczny jest, tylko w oczy by mnie to kłuło od początku budowy , no ale czaję że można to olać i z tym żyć Domyślam się dlaczego tu jest wypychacz. To dosyć masywny element i w ten sposób unikają jam skurczowych. W kilku modelach samochodów, różnych firm, te właśnie elementy jak resory, mają często jamy skurczowe i to takie że odksztalcają element. Mariusz Cytuj
Evildead Napisano 6 godzin temu Autor Napisano 6 godzin temu 1 minutę temu, marioba napisał: Domyślam się dlaczego tu jest wypychacz. To dosyć masywny element i w ten sposób unikają jam skurczowych. W kilku modelach samochodów, różnych firm, te właśnie elementy jak resory, mają często jamy skurczowe i to takie że odksztalcają element. Mariusz Bardzo możliwe że tak jest, taka technologia, model też w sumie 20 letni, teraz tak by nie puścili. Cytuj
Super Moderator Greif Napisano 5 godzin temu Super Moderator Napisano 5 godzin temu No po Italce była Tamka i teoretycznie miało być lepiej no a wyszło tak sobie, czasy się zmieniły jakiś "sprytny inaczej" papuga wpadł na pomysł wydarcia kasy z koncernu Tamiya za używanie marki "Opel Blitz" dlatego nawet tego znaczka na grilu nie ma, ani napisów na oponach, wypychacze to zmora a i detal np podwozia też d... nie urywa, Dragon bije Tamiye na głowę a nowy Miniart jest lepszy od Dragona. 1 Cytuj
Patafian Napisano 5 godzin temu Napisano 5 godzin temu No też się zdziwiłem jak zobaczyłem, że porwałeś się na starą Tamkę. Choć wychodzi zacnie, pewnych uproszczeń nie przeskoczysz. Cytuj
Evildead Napisano 5 godzin temu Autor Napisano 5 godzin temu 4 minuty temu, Greif napisał: No po Italce była Tamka i teoretycznie miało być lepiej no a wyszło tak sobie, czasy się zmieniły jakiś "sprytny inaczej" papuga wpadł na pomysł wydarcia kasy z koncernu Tamiya za używanie marki "Opel Blitz" dlatego nawet tego znaczka na grilu nie ma, ani napisów na oponach, wypychacze to zmora a i detal np podwozia też d... nie urywa, Dragon bije Tamiye na głowę a nowy Miniart jest lepszy od Dragona. Tak, nie jest to najlepszy model, można go nawet porównać z renderami mini Arta 4x2, a zaraz będzie 4x4 wiadomo też się kupi , ale tego kupiłem parę lat temu to czas zrobić, no znaczek jest też chyba w kalkach od quinta, no i w blaszkach także luz, zresztą na grilla mam osłonę jak na tym ostatnim foto, tam też jest, opony scalex bardzo ładne jak coś, można brać od nich jak coś jest jakość. Cytuj
Evildead Napisano 5 godzin temu Autor Napisano 5 godzin temu 5 minut temu, Patafian napisał: No też się zdziwiłem jak zobaczyłem, że porwałeś się na starą Tamkę. Choć wychodzi zacnie, pewnych uproszczeń nie przeskoczysz. Wiadomo mini art to to nie jest , jakoś się pomęcze. Cytuj
Seb Napisano 5 godzin temu Napisano 5 godzin temu Resory i tak u Tanki nie od tej wersji Blitza. O ile pamiętam to powinny być takie jak w Italeri i na odwrót. Cytuj
Evildead Napisano 5 godzin temu Autor Napisano 5 godzin temu 8 minut temu, Seb napisał: Resory i tak u Tanki nie od tej wersji Blitza. O ile pamiętam to powinny być takie jak w Italeri i na odwrót. Rozumiem że chodzi ci o te małe pomocnicze, no w 4x4 były na pewno, na zdjęciach muzealnych też występują takie w 4x2, w jednym z modeli mini art, chyba późnym też są jako dwie opcje do wyboru, także chyba różnie z tym. Cytuj
Super Moderator Greif Napisano 5 godzin temu Super Moderator Napisano 5 godzin temu Opel wczesny mial pojedyńczy ale że notorycznie go przeładowywano w poźniejszych wzmocniono je dodając drugi. 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi