misiek14pl Napisano 15 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 15 Stycznia 2009 (edytowane) raben Dzięki ci bardzo ! Kolejny aktual: dałem nowy (niewiem jak to sie zwie) drążek?! zacząłem robic instalacje chyba zmienię na żyłke Edytowane 10 Lutego 2009 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misiek14pl Napisano 15 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 15 Stycznia 2009 Sorry że post pod postem ale mat takie pytanie jakiej grubości najlepiej urzyć żyłki ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł216 Napisano 15 Stycznia 2009 Share Napisano 15 Stycznia 2009 0,50 lub wieksza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bodzio Napisano 15 Stycznia 2009 Share Napisano 15 Stycznia 2009 Usuń łączenia na zbiorniku powietrza. Jedziesz dalej z ''kabelkami'' Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misiek14pl Napisano 15 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 15 Stycznia 2009 Na zbiornku powietrza jest gładko na zdjęciu to tak wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PrzemekG Napisano 15 Stycznia 2009 Share Napisano 15 Stycznia 2009 Nie wiem czy dobrze widzę ale czy ty poprowadziłeś przewód ze zbiornika powietrza bezpośrednio do poduszki? Jak tak to trochę to nierealne jest. Stosuj dalej drucik żyłka jest nieporęczna według mnie, najlepiej poszukaj sobie przewód elektryczny z jakiejś instalacji samochodowej usuń pancerz i masz odpowiednie druciki (ja stosuje druciki z przewodów od instalacji Mana) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misiek14pl Napisano 15 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 15 Stycznia 2009 Ostatnio oglądałem relację z budowy scanii i właśnie tam koleś tak zrobił prosto z zbiornika powietrza do podzuszki, i na tym sie wzorowałem ale poprawie jak znajde odpowiednie zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł216 Napisano 15 Stycznia 2009 Share Napisano 15 Stycznia 2009 Ze zbiornika było poprowadzic do rozdzielacza i do poduszek. Moim zdaniem berdziej by to było realne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misiek14pl Napisano 15 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 15 Stycznia 2009 Skoro tak jest, i dorwe gdzieś fotke z reala to zmienie napewno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bodzio Napisano 15 Stycznia 2009 Share Napisano 15 Stycznia 2009 Na zbiornku powietrza jest gładko To Mogłeś dać aparatowi Rutinoscorbin ,bo fotka taka jakaś nie wyraźna Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 16 Stycznia 2009 Share Napisano 16 Stycznia 2009 Wiatm Tak jak koledzy piszą wyżej,zmień kable żeby nie szły prosto do zbiorniczka. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Napisano 16 Stycznia 2009 Share Napisano 16 Stycznia 2009 fotka pokazuje jak kable są poprowadzone ze zbiornika powietrza do wewnątrz ramy a tam do zaworu fotki moje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misiek14pl Napisano 16 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 16 Stycznia 2009 Dzięki Piotr a mam pytanie z dwóch stron jest tak samo ? masz morze więcej takich fotek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Napisano 16 Stycznia 2009 Share Napisano 16 Stycznia 2009 druga strona tylny most(brak amortyzatorów - złom) tylny most z przodu Scania w ciągłej eksploatacji tył foty moje Scanie przedstawione(detale) na zdjęciach są serii 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misiek14pl Napisano 24 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 24 Stycznia 2009 usunięte łączenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
raben Napisano 24 Stycznia 2009 Share Napisano 24 Stycznia 2009 Jak na razie nie ma co zbytnio oceniać więc pozostaje mi życzyć Ci powodzenia w dalszej budowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misiek14pl Napisano 6 Lutego 2009 Autor Share Napisano 6 Lutego 2009 Witam, kupiłem wczoraj farbę do kloszy lamp, i mam pytanie czy MODEL COLOR vallejo o nr. 185 , jest to transparent orange nadaje sie do kierunków ? W modelu narazie przerewa,ponieważ wypoczywam na feriach u siostry w Gdańsku za 2 tygodnie dam fotki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Messer Napisano 6 Lutego 2009 Share Napisano 6 Lutego 2009 misiek14pl jak najbardziej się nada MC 185 - ja nią malowałem kierunki w swojej scanii - jest dość mocno transparentna, wiec na kierunki trzeba dać kilka cienkich warstw ( najlepiej aero) aby wyszedł głęboki pomarańcz Powodzenia w dalszych pracach i miłego wypoczynku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misiek14pl Napisano 6 Lutego 2009 Autor Share Napisano 6 Lutego 2009 Messer Dzięki za odpowiedz Aczy w twojej farbie było dużo pęcherzyków powietrza ? bo umnie jest mnóstwo :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Messer Napisano 6 Lutego 2009 Share Napisano 6 Lutego 2009 misiek14pl pęcherzyków powietrza?! w buteleczce rozumiem?, Vallejo tak mają, zwłaszcza te transparentne, że jak je lekko wstrząśniesz to się pęcherzyki robią, nie przejmuj się tym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misiek14pl Napisano 10 Lutego 2009 Autor Share Napisano 10 Lutego 2009 Witam, kolejny etap prac, zacząłem robic kabelki mi sie narazie podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszDudek Napisano 10 Lutego 2009 Share Napisano 10 Lutego 2009 misiek14pl kabelki za grube poza tym nie tak maja być ułożone masz dokumętację ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misiek14pl Napisano 10 Lutego 2009 Autor Share Napisano 10 Lutego 2009 TomaszDudek mam mało dokumentacjii, a pozatym te kabelki idą od hydrauliki, dlatego takie grube, a reszta będzie z zyłki wędkarskiej! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo89 Napisano 10 Lutego 2009 Share Napisano 10 Lutego 2009 te kabelki idą od hydrauliki Chciałeś napisać od pneumatyki A tak poza tym to wszystko na razie ładnie się prezentuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misiek14pl Napisano 10 Lutego 2009 Autor Share Napisano 10 Lutego 2009 Dzięki lubo89,oto mi chodziło. A co sądzicie o silniku ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi