Szumbu Napisano 13 Stycznia 2009 Share Napisano 13 Stycznia 2009 Witam Mam pytanie czy jest coś co można zastosować zamiast szpachli modelarskiej zależy mi by mieć ją do czwartku a sklepu modelarskiego nie mam w okolicy a z internetowego długo trzeba czekać czy macie jakieś pomysły!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dawid xd Napisano 13 Stycznia 2009 Share Napisano 13 Stycznia 2009 Hmmmmn może klej CA?? Dajesz dużo na model i szlifujesz nadmiar. Ale nie wiem czy to będzie dobre... Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
albert091283 Napisano 13 Stycznia 2009 Share Napisano 13 Stycznia 2009 Talk bądź zasypka dla dzieci (puder) i nitro lakier bezbarwny( lakier do paznokci tez jest Ok) mieszasz, nakładasz i czekasz jak wyschnie i szlifujesz. Sprawdzona metoda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aqws99 Napisano 13 Stycznia 2009 Share Napisano 13 Stycznia 2009 można użyć też szpachli, lakierniczej, takiej jak używa się do samochodów 1:1 ... najlepiej dwuskładnikowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
albert091283 Napisano 13 Stycznia 2009 Share Napisano 13 Stycznia 2009 można użyć też szpachli, lakierniczej, takiej jak używa się do samochodów 1:1 ... najlepiej dwuskładnikowa ale to długo schnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marudek Napisano 13 Stycznia 2009 Share Napisano 13 Stycznia 2009 Ja ostatnio eksperymentowalem z akrylami do paznokci. To calkiem niezle, tylko moja lepsza polowa sie zestresowala, ze jej wszystko "wypapram" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aqws99 Napisano 13 Stycznia 2009 Share Napisano 13 Stycznia 2009 ale to długo schnie W modelarstwie nie wolno się spieszyć... swoją drogą dla mnie bez różnicy, bo zwykłą modelarską szpachle też zostawaiam na całą noc do wyschnięcia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
albert091283 Napisano 13 Stycznia 2009 Share Napisano 13 Stycznia 2009 no masz racje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacperek315 Napisano 13 Stycznia 2009 Share Napisano 13 Stycznia 2009 Wielkie dzięki wam wszystkim co dali tyle opcji na szpachlę. Sam kiedyś będę musiał spróbować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szumbu Napisano 18 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 18 Stycznia 2009 Znalazłem idealną rzecz która może zastąpić szpachlę w całości. Jest nią akrylowy kit do drewna firmy FIN ma konsystencję szpachli bardzo dobrze trzyma się tworzywa, szybko wysycha i tubka 250 gr kosztuje tylko 5 zł. Polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszDudek Napisano 18 Stycznia 2009 Share Napisano 18 Stycznia 2009 Klej ca jest najlepszym zamiennikiem szpachli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koksik750 Napisano 18 Stycznia 2009 Share Napisano 18 Stycznia 2009 Klej ca jest najlepszym zamiennikiem szpachli. Popieram Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 19 Stycznia 2009 Share Napisano 19 Stycznia 2009 TomaszDudek napisał: Klej ca jest najlepszym zamiennikiem szpachli. Popieram Ja także popieram, sam tak robie, ale nadaję się tylko do małych szparek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciekw Napisano 19 Stycznia 2009 Share Napisano 19 Stycznia 2009 TomaszDudek napisał: Klej ca jest najlepszym zamiennikiem szpachli. Popieram Ja także popieram, sam tak robie, ale nadaję się tylko do małych szparek. Moim zdaniem nadaje się do dowolnych romiarów szpar, tylko przy większych trzeba go "wspierać" jakmiś innymi materiałami np. papierem (tak szpachlowałem duże dziury na napęd), opiłkami, kawałkami ramek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cloner16 Napisano 19 Stycznia 2009 Share Napisano 19 Stycznia 2009 Możesz po prosty wsiąść masę modelarską albo green stuffa jak coś naprawdę porządnie schrzanisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi