skala72 Napisano 16 Stycznia 2009 Share Napisano 16 Stycznia 2009 Model polskiego samochodu pancernego Ford TFC z 1920 r. w skali 1/35 z RPM. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 16 Stycznia 2009 Share Napisano 16 Stycznia 2009 Myślałem aby kupić. Widzę nie ma czym się zachwycać, ale tragedii też nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cruenzo Napisano 16 Stycznia 2009 Share Napisano 16 Stycznia 2009 dodam tylko od siebie, że model ten ładnie się skleja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacperek315 Napisano 16 Stycznia 2009 Share Napisano 16 Stycznia 2009 Fajnie się prezentuje ten model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 16 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 16 Stycznia 2009 Myślałem aby kupić. Widzę nie ma czym się zachwycać, ale tragedii też nie ma. No bez przesady, model est zawodowy, nie można zbyt wiele wymagać od pancerniaka z lat '20, no i POLSKI jest, a to jest ważne. Fajnie się prezentuje ten model. Bardzo sympatyczny, w realu wygląda dużo lepiej. Widziałem replikę i powiem szczerze, że większej szkarady nie widziałem, w środku to nie wiem jak ci pancerniacy wytrzymywali, ciasnota jak diabli. On ma wysokości ok. 1,70 m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Filip Napisano 17 Stycznia 2009 Share Napisano 17 Stycznia 2009 Mam słabą pamięć ale ostatnio czytałem(tylko nie wiem gdzie), że model jest za krótki o 1cm.A i szerokość i wysokość nie zgadza się z rzeczywistością.Jak sobie przypomnę to podrzucę link. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 17 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 17 Stycznia 2009 Ford T długość 325m/35=9,28cm Model długość 10,85m Model jest za długi o 1,57cm czyli o 0,55m w stosunku do oryginału. Wychodzi na to, że modele RPM są w skali 1/30, a nie 1/35. Fajnie, no nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Filip Napisano 17 Stycznia 2009 Share Napisano 17 Stycznia 2009 O a jednak za długi a nie za krótki (kiepską mam pamięć...) Ciekawe, ciekawe 1/30... Ale i tak WIELKI + za to, że produkują Polską pancerkę z okresu międzywojennego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 17 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 17 Stycznia 2009 Jak skleję, to podam dokładne wymiary modelu, ciekawe co wyjdzie, okaże się, że długość będzie w skali 1/35, a reszta w 1/40. Damy radę. I masz rację, duży + za to, że model polskiego pancerniaka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Filip Napisano 17 Stycznia 2009 Share Napisano 17 Stycznia 2009 skala72 możesz mi powiedzieć gdzie zaopatrujesz się w modele RPM-u Kurczę jak obejrzę jakąś Twoją relację albo in-box modelu to odrazu chcę go mieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 17 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 17 Stycznia 2009 skala72 możesz mi powiedzieć gdzie zaopatrujesz się w modele RPM-u Kurczę jak obejrzę jakąś Twoją relację albo in-box modelu to odrazu chcę go mieć Największy wybór RPM jest w Peltii przy Świętokrzyskiej róg Mazowieckiej, na Dw. Centralnym posucha w RPM., Jadar zrobił się za daleko, za Wisłą. ps. in-boxy na forum są dwa dni po tym, jak znajdą się na stronce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Filip Napisano 17 Stycznia 2009 Share Napisano 17 Stycznia 2009 A ten sklep ma jakąś swoją stronę internetową? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 17 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 17 Stycznia 2009 A ten sklep ma jakąś swoją stronę internetową? Stronę ma, ale jest to tragedia, lepiej nie wchodź tam, nic nie ma. Trzeba pojechać osobiście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Filip Napisano 17 Stycznia 2009 Share Napisano 17 Stycznia 2009 He he jak chcę odwiedzić osobiście to muszę przez pół Polski przejechać A jak ceny Za ten pojazd ile dałeś np. p.s jak możesz to pdaj adres stronki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 17 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 17 Stycznia 2009 Na twoją odpowiedzialność !! http://pelta.com.pl/ z rabatem zapłaciłem 50 zeta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Filip Napisano 17 Stycznia 2009 Share Napisano 17 Stycznia 2009 Ha ha już widzę, że nic tam nie ma... p.s za ten pojazd z rabatem dałeś 50zł Na internetowych jest po 15zł... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 17 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 17 Stycznia 2009 Ha ha już widzę, że nic tam nie ma... p.s za ten pojazd z rabatem dałeś 50zł Na internetowych jest po 15zł... Sorry, pomyłka, za Forda dałem 15 zeta, 50 zeta dałem za Drezynę pancerną BA-20 ŻD w Pelcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Filip Napisano 18 Stycznia 2009 Share Napisano 18 Stycznia 2009 Aha No to się uspokoiłem skala72 PW Ci wysłałem Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Filip Napisano 18 Stycznia 2009 Share Napisano 18 Stycznia 2009 Dzięki Ci skala72 p.s piszę tutaj bo PW iść nie chce... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 18 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 18 Stycznia 2009 Pytanko, jakich farb trzeba użyć do malowania tego "malucha" ?? Dzięki Ci skala72 p.s piszę tutaj bo PW iść nie chce... Chce, chce i przeszło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Filip Napisano 19 Stycznia 2009 Share Napisano 19 Stycznia 2009 A na pudełku nie ma żadnej informacji o kolorach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 19 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 19 Stycznia 2009 A na pudełku nie ma żadnej informacji o kolorach Zielony, brązowy ..... etc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Filip Napisano 19 Stycznia 2009 Share Napisano 19 Stycznia 2009 Może kolory Agamy z września... Ot takie gdybanie A jak nie to niestety zostaje Ci mieszanie "na oko" pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 20 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 20 Stycznia 2009 Może kolory Agamy z września...Ot takie gdybanie A jak nie to niestety zostaje Ci mieszanie "na oko" pzdr Nic z tego, to były cztery kolory o innej barwie, a nie chcę kombinować, rozmawiałem z gościem który robił replikę i ponoć będzie go przemalowywał, na pewno będzie ciemna zieleń, brąz, żóltopiaskowy i ten szary (??) nie wiem, czy to nie są podobne kolory, jak mieli Francuzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej Godlewski Napisano 5 Marca 2009 Share Napisano 5 Marca 2009 Mówisz i masz, a tak swoją drogą to pierwsze słysze, że mam go przemalowywać wole chyba w tym czasie robić co innego Z pancerniackim pozdrowieniem Andrzej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi