Maciej Napisano 21 Września 2006 Share Napisano 21 Września 2006 (edytowane) Zapraszam wszystkich na relację z budowy tego niszczyciela. Troche podkręcony przez Andrzeja cudeńka w tej skali postanowiłem skleić tego malucha - długość kadłuba to jedynie nieco ponad 21 cm. Sam model wykonany całkiem ładnie i delikatnie nie przeraża ilością części - trzy ramki z szarego polistylenu. Kadłub powyżej linii wodnej z częścią dziobowej nadbudówki wykonany został przez producenta w jednym kawałku. I to raczej niepotrzebnie - pojawiły się jamy skurczowe na bocznych powierzchniach nadbudówki i kadłubie ponieżej nadbudowki. Skolei rufowa komino-nadbudówka składa się już tylko z oddzielnych, ładnie do siebie pasujących elementów. Na ostatniej fotce dobrze widać jamy skurczowe nadbudówki, o których pisałem wcześniej - po nałożeniu szpachli zajmie się nimi pilnik Dla niego również miejsce łączenia z ramką... Pozdrawiam, Maciej Edytowane 21 Września 2006 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dormitor Napisano 21 Września 2006 Share Napisano 21 Września 2006 Chętnie pooglądam dla odmiany mikro-amerykańca. Zapodawajcie, zapodawajcie, może się też w końcu skuszę... ...albo skutecznie zniechęcę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 21 Września 2006 Share Napisano 21 Września 2006 O kuz....... w koncu nie jestem tu sam Nie ta strona kurtyny ale na takie malenstwo chetnie popatrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jędrek Napisano 21 Września 2006 Share Napisano 21 Września 2006 super! z chęcią pooglądam zmagania, tym bardziej iż choć po drugiej stronie kurytny (jak to zgrabnie Okonek określił) me preferencje to nie tak całkiem ortodoksyjnie i coś innego dla odmiany by się przydało pozdrawiam, Jędrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciej Napisano 21 Września 2006 Autor Share Napisano 21 Września 2006 Aleście się uwzięli na te okropne/sowieckie/imperialne pływadła... Amerykańskie są lepszejsze! No dobra... tak wygląda nadbudówka z całkiem sporą ilością szpachli - teraz schnie. Pozdrawiam, Maciej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 21 Września 2006 Share Napisano 21 Września 2006 Czy sa lepszejsze to mozna o tym podyskutowac. Natomiast sa napewno nieladniejsze pomimo, ze ten akurat prezentuje bardzo ladna linie kadluba i nadbudowek. Sam dziob normalnie nieamerykanski i chetnie bym widzial ten okret pod inna bandera niz Ty to masz w planie Szpachli to naprawde nawaliles Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciej Napisano 21 Września 2006 Autor Share Napisano 21 Września 2006 Tyle szpachli ponieważ okazało się, że cały bok nadbudówki jest wklęsły - w różnym stopniu. A tak naprawdę to wcale nie jest tak dużo szpachli tylko model jest MIKROSKOPIJNY Jutro ciąg dalszy... Pozdrawiam, Maciej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 22 Września 2006 Share Napisano 22 Września 2006 Dasz jakies dodatki np: http://www.modelwarships.com/reviews/pe/flagship/burke-700/fs-burke.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciej Napisano 22 Września 2006 Autor Share Napisano 22 Września 2006 Nie - LIPA! W zasadzie poza relingami i tymi rozkładanymi "osłonami/relingami" lądowiska do śmigłowca nic tam nie widzę ciekawego - śmigła do... Chinooka się mie raczej nie przydadzą Sam troche podziubię... Pozdrawiam, Maciej P.S. Teraz mam gości - wracam wieczorem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 23 Września 2006 Share Napisano 23 Września 2006 No tak Goscie byli i jakos sie nie pojawiles wieczorem Pewnie byla niezla impreza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciej Napisano 23 Września 2006 Autor Share Napisano 23 Września 2006 Zaraz imprezka... OK! Teraz wygląda to tak - po zeszlifowaniu nadmiaru szpachli okazało się, że dałem jej... za mało ( ! ) Andrzeju. Pozostały zagłębienia poniżej płaszczyzny szlifowania, których pilnik nie ruszył - na zdjęciach widoczne jako jaśniejsze plamy szarości. Czyli kolejna szpachla i powinno już być dobrze. A tak wygląda z komino-nadbudówką rufową i kolejnymi elementami nadbudówki dziobowej. Okręcik zaczyna nabierać kształtów... Rufowa komino-nadbudówka ( bo nie wiem jak to nazwać... ) sklejała się bardzo ładnie i prosto. Szkoda, że z tą dziobową przekombinowali. Pozdrawiam, Maciej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciej Napisano 23 Września 2006 Autor Share Napisano 23 Września 2006 I jeszcze zbliżenie na to ustrojstwo Pozdrawiam, Maciej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 23 Września 2006 Share Napisano 23 Września 2006 Jak widze na tym kominku to czeka Cie robota z zaluzjami. No i niezle Ci idzie. Dawaj tylko foty na jakims zielonkawym tle bo szary na szarym jakos nie bardzo. Pozatym sam juz do tego doszedlem, ze mozna zapomniec o jasnych tlach wiec wiekszosc moich jest robiona na macie modelarskiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 20 Października 2006 Share Napisano 20 Października 2006 Maciej co tam w stoczni slychac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paws Napisano 20 Października 2006 Share Napisano 20 Października 2006 No właśnie bo tu ludzie na cd. czekają Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ja Napisano 3 Grudnia 2006 Share Napisano 3 Grudnia 2006 Nadal czekają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jędrek Napisano 17 Lutego 2007 Share Napisano 17 Lutego 2007 i nadal czekają... ciekaw jestem na jakim etapie są prace, na forum Model Warship natknąłem się na info o błędzie w tym modelu i sposobie jego naprawienia, o ile nie jest za późno to zapodaję LINK pozdrawiam, Jędrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 21 Lutego 2007 Share Napisano 21 Lutego 2007 i czekaja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciej Napisano 21 Lutego 2007 Autor Share Napisano 21 Lutego 2007 No wiem, wiem... Jeszcze troche wytrzymajcie... Pozdrawaim, Maciej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciej Napisano 25 Lutego 2007 Autor Share Napisano 25 Lutego 2007 A to widzieliście..? http://www.dragon-models.com/html/1023poster.htm Pozdrawiam, Maciej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 25 Lutego 2007 Share Napisano 25 Lutego 2007 Kurde a juz mialem podskoczyc, gdy zobaczylem, ze jest nowy wpis w temacie Fajna ta 350-ka. Tylko nie ta flota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jędrek Napisano 25 Lutego 2007 Share Napisano 25 Lutego 2007 moja radość jak i Okonka była krótka, też liczyłem na kolejny odcinek relacji a Dragonowskiego w 350 mam USS Momsen w magazynie, ma ten sam błąd co 700-setka, za długi pokład lotniczy recenzja Momsen-a TU pozdrawiam, Jędrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi