Wojtek B. Napisano 21 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 21 Stycznia 2009 Scenka będzie rozgrywać się wczesną wiosną, sianko dodam tylko gdzie niegdzie, a dla dziadków . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 21 Stycznia 2009 Share Napisano 21 Stycznia 2009 Jak chcesz bardziej na wschód to drugi dziadek pomagał AL niedaleko od Chełma ale tyle o moich przodkach Sianko oczywiście pod deske na której sie siedzi, do tego worki z ziemniakami i może spadochron jak we Franku Dolasie ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek B. Napisano 21 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 21 Stycznia 2009 Worki napewno będą a z czym kto wie?. Do tego jeszcze dodam drewniane beczki a narazie męcze się z koniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
[EC]Duke Napisano 21 Stycznia 2009 Share Napisano 21 Stycznia 2009 Może zrób worki z jakimiś ziemniakami lub zbożem i tak niby przydapkiem wystajacy bren Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek B. Napisano 21 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 21 Stycznia 2009 Duke"]Może zrób worki z jakimiś ziemniakami lub zbożem i tak niby przydapkiem wystajacy bren Pomysł dobry, tylko jak napisałem już w pierwszym poście wóz należy do zwykłego cywila udającego się do miasta polną drogą może na targ. Nie przewiduje niespodzianki dla okupanta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mart72 Napisano 21 Stycznia 2009 Share Napisano 21 Stycznia 2009 Duke"]Może zrób worki z jakimiś ziemniakami lub zbożem i tak niby przydapkiem wystajacy bren Ale wtedy cały dramatyzm sytuacji polegał by na spotkaniu Niemców, a to nasze mają być Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek B. Napisano 22 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 22 Stycznia 2009 (edytowane) Kolejne fotki z warsztatu; Dzisiaj zrobiłem chomąta-czy jakoś tak dla koni. Oraz zabrałem się za figurki; Pobawiłem się też z beczkami; Edytowane 29 Stycznia 2009 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szakal85 Napisano 22 Stycznia 2009 Share Napisano 22 Stycznia 2009 Beczki fajnie, ale okablowanie konia już nie tak bardzo. Powinieneś zrobic tak jak jest na fotkach od petera z pierwszej strony. Jeśli masz dostęp do serialu "czterej pancerni ... " to obejrzyj odcinek podajrze 1 z 2 serii czyli 11 Tam Tomuś z Czereśniakiem orali pole i jest bardzo dobrze widac uprząż. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek B. Napisano 22 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 22 Stycznia 2009 Z uprzężą jeszcze pracuję nie jest to końcowy etap. Z okablowaniem koni jest różnie wszystko zależy w jakim jest się kraju, od kultury etnicznej, od typu wozu ciągniętego przez konia oraz czasami od pomysłowości człowieka, bo nie kiedy wystarczyła zwykła lina i łańcuch. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szakal85 Napisano 22 Stycznia 2009 Share Napisano 22 Stycznia 2009 Chodzi mi o to że tam bardzo dobrze będzie widac tę "podkowę" którą zakłada się konikowi (Tomusiowi) przez łeb. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek B. Napisano 22 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 22 Stycznia 2009 Beczki fajnie, ale okablowanie konia już nie tak bardzo. Powinieneś zrobic tak jak jest na fotkach od petera z pierwszej strony. Jeśli masz dostęp do serialu "czterej pancerni ... " to obejrzyj odcinek podajrze 1 z 2 serii czyli 11 Tam Tomuś z Czereśniakiem orali pole i jest bardzo dobrze widac uprząż. Kurcze już wieki tego serialu nie oglądałem. Do poprzedniego posta dodaje linki; http://pl.wikipedia.org/w/index.php?title=Plik:Pferdewagen_Eisenreifen.jpg&filetimestamp=20070105193059 http://pl.wikipedia.org/w/index.php?title=Plik:Pojazd_konny_na_ul.Postawskiej_w_Kobylniku.jpg&filetimestamp=20090101101655 http://pl.wikipedia.org/w/index.php?title=Plik:Noe_horse_collar.jpg&filetimestamp=20060302180012 http://www.antyki.setzke.pl/prod/11/20/1.jpg http://www.antyki.setzke.pl/prod/11/20/2.jpg http://patrz.pl/zdjecia/furmanka -fajna by była diorka http://plfoto.com/737037/zdjecie.html Jest tego nawiasem pełno. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
[EC]Duke Napisano 22 Stycznia 2009 Share Napisano 22 Stycznia 2009 Duke"]Może zrób worki z jakimiś ziemniakami lub zbożem i tak niby przydapkiem wystajacy bren Ale wtedy cały dramatyzm sytuacji polegał by na spotkaniu Niemców, a to nasze mają być No ja wiem, że nasi, tyle, że nawet wtedy nie paradowaliby z bronią, tylko mogą ją np. wyciągać z tychże worków, ale to była taka luźna propozycja, bo ktoś rzucił txt o workach. To tak, zeby nie było, że się wcinam komuś Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 22 Stycznia 2009 Share Napisano 22 Stycznia 2009 Duke"]No ja wiem, że nasi, tyle, że nawet wtedy nie paradowaliby z bronią, tylko mogą ją np. wyciągać z tychże worków, ale to była taka luźna propozycja, bo ktoś rzucił txt o workach. To tak, zeby nie było, że się wcinam komuś Very Happy Pzdr albo worek się rozerwał i zbierająbroń która z niego wypadła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek B. Napisano 23 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 23 Stycznia 2009 Witam; Mam pytanie, czy zna ktoś dobry sposób na zrobienie sianka?. Myślałem nad włosiem od zwyłego pędzla jakim się maluję ściany, Może zna ktoś inny sposób . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mipan Napisano 23 Stycznia 2009 Share Napisano 23 Stycznia 2009 Może spróbować z pakułami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek B. Napisano 23 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 23 Stycznia 2009 Mipan, ciekawy pomysł, będe musiał sprawdzić czy mam w domu, ciekawe czy nie będzie zbyt grubę?. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mipan Napisano 23 Stycznia 2009 Share Napisano 23 Stycznia 2009 Można je trochę "poskubać"Może wyjdzie coś ciekawego.Jak się uda to daj fotki sam jestem ciekaw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 23 Stycznia 2009 Share Napisano 23 Stycznia 2009 W jakiejś gzecie ktoś robił snopki z pakuł, całkiem fajny efekt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek B. Napisano 24 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 24 Stycznia 2009 (edytowane) Dzisiejsze fotki; Zaczołem malować pierwszego konia, narazie wygląda to tak; A tu taka przymiarka załogantów wozu ; Edytowane 29 Stycznia 2009 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek B. Napisano 26 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 26 Stycznia 2009 (edytowane) Kolejne fotki; Koń nr. 1 Koń nr. 2, dopiero zaczołem malować; Proszę o wasze uwagi w sprawie malowania koni, będe musiał jeszcze popracować nad malowaniem konia z pierwszych zdjęć. Zmieniłem swoją koncepcje co do maści konia, jak widać na zdjęciach nie będe robić białego z szarymi plamami jak chciałem na początku. Chciałem też pokazać malowanie pierwszej figurki-dziadka, nie jest jeszcze gotowa, oto zdjęcia; Edytowane 29 Stycznia 2009 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Longer08 Napisano 26 Stycznia 2009 Share Napisano 26 Stycznia 2009 Ja się zastanawiam co ten dziadek taki poważny a on ma kołek w d... Ładnie dziadzio pomalowany. A tym koniom to by się jeszcze szlifowanie na gładko przydało chyba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek B. Napisano 26 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 26 Stycznia 2009 Dziadek już gotowy; Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 26 Stycznia 2009 Share Napisano 26 Stycznia 2009 Jak wy robicie takie małe oczka w 35, ja sie cały dzień męczyłem a i tak ze dwa razy większe niż Twojego dziadka mi wyszły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek B. Napisano 26 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 26 Stycznia 2009 Szczeże, mi dopiero za piątym razem jako tako wyszły, czasami udaje się za pierwszym razem ale muszę mieć dobry dzień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek B. Napisano 27 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 27 Stycznia 2009 Jak wy robicie takie małe oczka w 35, ja sie cały dzień męczyłem a i tak ze dwa razy większe niż Twojego dziadka mi wyszły Czasami jak kompletnie nie wychodzą, można użyć ołówka z bardzo naoszczoną końcówką lub mazaka albo długopisu, nie wiem czy inni też tak robią, ale mi się to sprawdza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi