skala72 Napisano 20 Stycznia 2009 Share Napisano 20 Stycznia 2009 (edytowane) Firma ACE wypuściła na rynek model austriackiego ciężkiego samochodu pancernego ADGZ (M 35 Mittleren Panzerwagen), który brał udział w ataku na Pocztę Polską. Oglądałem ten model i powiem szczerze, że nie powalił mnie, taki trochę lepiej wykonany Roden, ale ... wielkim plusem jest to, że model z Kampanii Wrześniowej i tak szczerze, to nie widziałem go z innej firmy. Źródło fotek: ACE Edytowane 20 Stycznia 2009 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 20 Stycznia 2009 Share Napisano 20 Stycznia 2009 Skala, przerzuć fotki na zewnętrzny serwer bo te są chronione przed linkowaniem. Tzn. Ci się wyświetlają, bo masz je w pamięci przeglądarki, ale innym nie. Jak chcecie je zobaczyć to kliknijcie prawym guzikiem na "miejsce gdzie powinna być fotka", pokaż obraz, i przeładujcie stronę naciskając F5. (albo kliknijcie na link w polu adresowym i pacnijcie ENTER) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 20 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 20 Stycznia 2009 Już jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
temir 2 Napisano 20 Stycznia 2009 Share Napisano 20 Stycznia 2009 Witam! i tak szczerze, to nie widziałem go z innej firmy. No zobacz tutaj - krakowski MarS: http://www.mars.strefa.pl/pl/1-72/v/7209.htm http://www.mars.strefa.pl/pl/1-72/v/7269.htm Jest jeszcze czeski, chyba Kora model. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 20 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 20 Stycznia 2009 Wszystko ładnie i pięknie, jest na fotce, ale jak go można kupić, zero ceny, co do Kory (samoloty), to sorry, zobacz jaka cena. Pogadajmy o normalnych cenach dla skali 1/72 i 1/35. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 20 Stycznia 2009 Share Napisano 20 Stycznia 2009 http://www.mars.strefa.pl/pl/kontakt.htm http://www.mars.strefa.pl/pl/internet.htm http://www.mars.strefa.pl/pl/cennik8.html 77zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 20 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 20 Stycznia 2009 To widziałem, nie widziałem ceny, szkoda, że tylko net pozostaje, bo z miłą chęcią wolę zobaczyć co kupuję. Już raz kupiłem model przez net (bez macania) i była tragedia, szajs totalny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
temir 2 Napisano 20 Stycznia 2009 Share Napisano 20 Stycznia 2009 Witam! 77zł. Przedmówca mnie ubiegł z odpowiedzią. Pogadajmy o normalnych cenach dla skali 1/72 i 1/35. Są to normalne ceny jak za żywię w skali 1/72 (w 35 nie operuję to się nie wypowiadam ) - jak na warunki naszego kraju. W przypadku Marsa otrzymujesz model na najwyższym poziomie, praktycznie waloryzacja jest niemal zbędna czego nie da się powiedzieć o produktach ACE. Za wysoką jakością produktu Marsa idzie jego cena. Kupując sensowny model w skali 1/72 należy liczyć się z kosztami cca 30 - 35 PLN, doliczywszy do tego np. blaszkę Parta to wydatek koejnych 30 - 35 a nawet więcej PLNów, tak więc są to koszty porównywalne. Wszystko zależy jedynie od zasobności kieszeni modelarza. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Złośliwiec Napisano 20 Stycznia 2009 Share Napisano 20 Stycznia 2009 temir 2 jak na jakość jaką oferuje MarS to cena bynajmniej nie jest wygórowana a w porównaniu do tych samych modeli oferowanych przez zagranicznych producentów MarS ceną i jakością nierzadko bije ich na głowę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 20 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 20 Stycznia 2009 Jeszcze raz przejrzałem i powiem szczerze, że są super, jeżeli chodzi o detale. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
temir 2 Napisano 20 Stycznia 2009 Share Napisano 20 Stycznia 2009 Witam! temir 2 jak na jakość jaką oferuje MarS to cena bynajmniej nie jest wygórowana a w porównaniu do tych samych modeli oferowanych przez zagranicznych producentów MarS ceną i jakością nierzadko bije ich na głowę. Wiem bo parę mam , szczególnie te nowsze Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 20 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 20 Stycznia 2009 masz może jakiś w stanie surowym ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
temir 2 Napisano 20 Stycznia 2009 Share Napisano 20 Stycznia 2009 Witam! masz może jakiś w stanie surowym ?? Tak. Horch 108 (miodzio ) i Sd.Kfz 233 rozgrzebany w jakichś 30% (ten to z tych starszych i ma parę niedociągnięć ). A tu jeden z "flagowców" Marsa (nieskromnie w moim wykonaniu ): viewtopic.php?t=6375&highlight=lancia Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 20 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 20 Stycznia 2009 Witam!masz może jakiś w stanie surowym ?? Tak. Horch 108 (miodzio ) i Sd.Kfz 233 rozgrzebany w jakichś 30% (ten to z tych starszych i ma parę niedociągnięć ). A tu jeden z "flagowców" Marsa (nieskromnie w moim wykonaniu ): viewtopic.php?t=6375&highlight=lancia Rewelka, faktycznie, jakość prima sort. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Złośliwiec Napisano 20 Stycznia 2009 Share Napisano 20 Stycznia 2009 temir 2 możesz powiedzieć coś więcej o tych niedociągnięciach? A Lancia 3 Ro z 90' w Twoim wykonaniu jest miodzio, mam taką z DOC Model i powiem że ta MarSa jest o jakieś 30 zł tańsza i po tysiąckroć lepsza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
temir 2 Napisano 21 Stycznia 2009 Share Napisano 21 Stycznia 2009 Witam! temir 2 możesz powiedzieć coś więcej o tych niedociągnięciach? Mogę, ale najpierw obrazek: Do porównania urzyłem modelu Sd.Kfz 232(fu) Rodena : Strzałkami zaznaczyłem rzucającą się w oczy w modelu Marsa grubość pokryw i ich zawiasów. Jest stanowczo za duża . Następnie koła: Marsjańskie koła (a nie wnikam w poprawność wymiarową obu modeli ) mają zbytnio wystające poza obrys obręczy kołpaki wzmocnienia felg (tak to chyba się nazywa ). W modelu Rodena jest to zdecydowanie poprawniej wykonane: Armata i elementy zawieszenia zostały w modelu Marsa bardzo pieczołowicie odtworzone (wyjątek to celownik - za duży ale to drobiazg). Należy zaznaczyć że jest to jeden ze starszych modeli Marsa, najnowsze modele to już zupełnie inna, dużo wyższa jakość . Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi