szogun Napisano 24 Stycznia 2009 Share Napisano 24 Stycznia 2009 Ja taki kurz wykonałem za pomocą suchych pasteli najpierw lekko rozcieńczonych, a następnie bez żadnego dodatku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szogun Napisano 24 Stycznia 2009 Share Napisano 24 Stycznia 2009 Ja taki kurz wykonałem za pomocą suchych pasteli najpierw lekko rozcieńczonych, a następnie bez żadnego dodatku. EDIT: Sorki za podwójną wiadomość ale miałem problem z połączeniem i po odświeżeniu okazało się że wysłało mi tę wiad. dwa razy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajcu Napisano 24 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 24 Stycznia 2009 @Up zawsze mozna moda poprosić o usunięcie jednego A co do kół to żeczywiście... normalnie ciężko wchodzi dopiero pierwsze koło zrobiłem EDIT: jak to mówią, nie dajesz rady popros kogos innego Father mi 3 koła w minute załozył jednym docisnięciem skubaniec były górnik to siłe ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rtoipmodest Napisano 24 Stycznia 2009 Share Napisano 24 Stycznia 2009 co do opon pytanie : jak przybrudzic koła tak jak tu zeby byl taki fajny kurz http://images34.fotosik.pl/427/a262af65d5fb262a.jpg Widzę, że mimo iż taki sobie, zainspirował Cię mój Humvee (przez V nie przez W). Moje koła to Calibere 72. Są przepięknie zrobione (przez producenta rzecz jasna). To jest pierwszy używany model bieżnika. Do pojazdów bardziej współczesnych (typu OIF, OEF) będziesz potrzebował Agressive Pattern. Co do kurzenia. Zauważylem że inaczej wyglądają pojadzy jeżdżące po piasku, inaczej po asfalcie. Podczas jadzy po asfalcie jest to co robi większość - bo idzie na łątwiznę. Zapuszcza zagłębienia. Pojazdy jeżdżące na piasku kurzą się zapewne i tu i tu. Ale bardziej widać kurz na powierzchniach dotykających gruntu. W moim modelu zrobiłem to następująco. Pomalowałem oponę. Bieżnik przejechałem suchym pędzlem (raczej za mocno). Od felgi (dziwna sprawa) koła się kurzą: Załatwiłem to metodą tapowania (prostopadle wklepujesz farbę suchym pędzlem). Na wszystko poszły pigmenty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajcu Napisano 25 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 25 Stycznia 2009 no zainspirował zaraz moze wkleje zdj jak znajde karte od aparatu bo gdzies wczoraj polozylem EDIT: mnej więcej: w rogu zepsuty dom (tworczy nielad) jakas tam studnia i dwa auta wiadomo tutaj musze jeszcze wylac gips i radiostacja auta jak skoncze to pierwsze, zajme sie drugim pojazdem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
knightrider Napisano 25 Stycznia 2009 Share Napisano 25 Stycznia 2009 niezłe ruiny ale wywal te zułte deski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 25 Stycznia 2009 Share Napisano 25 Stycznia 2009 I weź zmień nazwę na humvee pisane małymi lub HMMWV pisane dużymi bo to lekko drażni oczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajcu Napisano 25 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 25 Stycznia 2009 (edytowane) wiem napewno ze jeden bedzie zamkniety... a drugiemu otworze drzwi moze alb wogole jeden zrobic bez dachu ? Edytowane 25 Stycznia 2009 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 25 Stycznia 2009 Share Napisano 25 Stycznia 2009 ale wogole jeden zrobic bez dachu czyli początek interwencji, bardzo dobry pomysł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajcu Napisano 25 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 25 Stycznia 2009 yyy jakiej interwencji OCB ? tylko jest cała szybka razem z dachem i zastanawiam sie jak to przeciac zeby zostaly same okna na przod Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 25 Stycznia 2009 Share Napisano 25 Stycznia 2009 początek wojny w Iraku, później nie było hummerów bez dachu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajcu Napisano 26 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 26 Stycznia 2009 przyznam sie z ten pierwszy ze srodka mi nie wyszedl tak jak chcialem, dlatego go zamklem i widac z zewnatrz i co nieco przez szybki, musze zrobic mu washa bo strasznie czysty jest , mam nadzieje ze czarny bedzie dobry... (wash oczywiscie) edit; mam prosbe o jakies zdj otrwartego hummve bo w sordku jest pusty... a ten drugi ma byc otwarty i chce tam cos powsadzac.... jakies skrzynki moga byc ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Longer08 Napisano 26 Stycznia 2009 Share Napisano 26 Stycznia 2009 mam nadzieje ze czarny bedzie dobry... (wash oczywiscie) Nie wiem czy nie wyjdzie ci trochę za czarny Ja bym mieszał na Twoim miejscu brąz van dyck'a z umbrą palona na przykład lub jakimś jaśniejszym brązem. No ale rób jak uważasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajcu Napisano 26 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 26 Stycznia 2009 wash dopiero jutro :0 dam farbie odpoczac jeszcze narazie szukam jakis fotek bez dachu bo nie wiem co mu wsadzic inside . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szkp Napisano 26 Stycznia 2009 Share Napisano 26 Stycznia 2009 Zajcu, Fotki wnętrz HMMWV można łatwo znaleźć w google: http://images.google.pl/images?um=1&hl=pl&lr=&q=HMMWV+inside http://images.google.pl/images?um=1&hl=pl&lr=&q=HMMWV+interior Co do washa, to polecam brązowy, lub wręcz ciemnożółty- czarny wyjdzie moim zdaniem nienaturalnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajcu Napisano 26 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 26 Stycznia 2009 do tego tez doszedłem ale tez wybajerowałęm ze jezeli jeden ma byc wogole bez dachu (chyba, to jeszcze nie jest pewne) to moze zrobie cos w stylu ze im tego piachu nasypało do srodka... gdzis po rogach go dam... i tam gdzie sie nogi trzyma i tam z tylu na pake a na dzis juz wiecej nie robie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajcu Napisano 27 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 27 Stycznia 2009 zastanawiam sie czy zrobic mu wogole drzwi... bo przednia szybe chyba wytne z dachu i wkleje... EDIT: a ramkach sa dodatkowe bajery/czesci i znalazłem taki jakby plotek ktory sie montuje na tylne nad kole tylko mam dziwny problem, narysuje go bo padly mi baterie w aparacie i sie laduja jest mniej wiecej taka czesc ktora trzeba umiescic tu : to jest tylne nadkole jak co :p ale po przyłozeniu jest mała luka miedzy podwoziem a ta taką deską z przodu i sie zastanawiam czy to tak ma byc czy wziasc tylne drzwi i uciac je zeby wpasowało p.s w instrukcji tego nie ma, bo tam jest na podstawowy model a tu jest "dodatek" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajcu Napisano 28 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 28 Stycznia 2009 Zacząłem dwa dni temu prace nad tym drugim humwe tym otwartym pare godzin wczoraj i pare dziś narazie troche nijak zrobiłem radyjko dodałem swoją "skrzynke" na różne rupiece jakieś bronie czy cos... was sluchy pedzel wsypałem "piach" miedzy fotele i w rogi, narazie tyle Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roobert Napisano 28 Stycznia 2009 Share Napisano 28 Stycznia 2009 Coś nie bardzo widzi mi się ten piasek. Wziąłeś chyba prawdziwy piach i wsypałeś. W skali modelu to wygląda jakbyś żwiru wsypał. Zmień to. Co robi rura wydechowa we wlocie do snookera? Tamtędy silnik zasysa powietrze a nie spaliny wypuszcza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajcu Napisano 28 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 28 Stycznia 2009 a ja sobie zmieniłem, a tamtendy nie moze ?? a co do piasku to jest bulka tarta ktora jest bardzo mala ale na zdj tak wyszło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 28 Stycznia 2009 Share Napisano 28 Stycznia 2009 Jakieś dziwne barwy... PS. Zmień avart bo trochę brutalny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 28 Stycznia 2009 Share Napisano 28 Stycznia 2009 a ja sobie zmieniłem, a tamtendy nie moze ?? Równie dobrze mogłeś włoży ć koła w miejsce silnika a sam silnik zamontować zamiast kaemu... Bazuj na zdjęciach a nie na odwal sie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajcu Napisano 29 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 29 Stycznia 2009 juz dawno to zmieniłem... bo cos mi zaczęło niepasowac sry p.s juz wiem ze jak to skoncze to zrobie sobie z 1- 2 miechy przerwy i moze sprubuje ze skalą 1/35 bo jeszcze nie robiłem EDIT: ukonczyłem... podkladka jeszcze do poprawy ale modele finito Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi