mart72 Napisano 25 Kwietnia 2009 Autor Share Napisano 25 Kwietnia 2009 Chwała temu, który gąbką robione obicia wymyślił. Aż mnie trochę poniosło i wbrew pierwotnym zamierzeniom zrobienia pojazdu umiarkowanie wyeksploatowanego trochę przedobrzyłem. Ale fajnie się obijało : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 25 Kwietnia 2009 Share Napisano 25 Kwietnia 2009 e, ziom, no fajnie! widać radochę w robocie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mart72 Napisano 26 Kwietnia 2009 Autor Share Napisano 26 Kwietnia 2009 W temacie obwieszania pojazdu różnymi różnościami, to zdjęcie może dostarczyć inspiracji : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mart72 Napisano 27 Kwietnia 2009 Autor Share Napisano 27 Kwietnia 2009 Dziś zabrałem broń do pracy. Postanowiłem uporać się z tym w wolnej chwili: Wyszło coś takiego: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wiec4-13 Napisano 27 Kwietnia 2009 Share Napisano 27 Kwietnia 2009 Hej jak masz gdzieś wolne 10 zł to polecam ci to http://www.martola.com.pl/pl2039/produkty26824/12_7mm__0_5___Browning_M2 dodatkowo blaszka i toczone uchwyty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mart72 Napisano 28 Kwietnia 2009 Autor Share Napisano 28 Kwietnia 2009 Fajne. Następnym razem pomyślę o tym. Dzięki. Ten model miałem zamiar i tak wykonać bez szaleństw waloryzacyjnych. Ale niewątpliwie popełnię jeszcze następnego m113. Ujął mnie prostotą konstrukcji i wyglądu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 28 Kwietnia 2009 Share Napisano 28 Kwietnia 2009 Proponuję w polskim malowaniu, mają swój urok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mart72 Napisano 28 Kwietnia 2009 Autor Share Napisano 28 Kwietnia 2009 peter Dobry pomysł ( jeżdżą tylko jako sanitarki?). Spoglądam też w stronę izraelskich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tofik Napisano 28 Kwietnia 2009 Share Napisano 28 Kwietnia 2009 Mamy też wozy dowodzenia http://www.10bkpanc.sow.mil.pl/wyposazenie/index_wyposazenie2.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mart72 Napisano 30 Kwietnia 2009 Autor Share Napisano 30 Kwietnia 2009 Mamy też wozy dowodzenia http://www.10bkpanc.sow.mil.pl/wyposazenie/index_wyposazenie2.htm Faaajne, są dostępne jakieś konwersje do takiej postaci? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mart72 Napisano 1 Maja 2009 Autor Share Napisano 1 Maja 2009 No i całą robotę szlag trafił!!! Na skutek złego obchodzenia z płynem do kalkomanii Agamy straciłem najfajniejsze malowanko. Trzeba było wyszlifować. Przy okazji obrobiłem drugi bok bo zaciek był, a wcześniej machnąlem na to ręką, bo do końca dobrnąć chciałem szybko. Tak więc wyciągamy wieczorem ciężką artylerię , łatwo się nie poddam: a potem znowu: obicia, werniksy, kalki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dweler Napisano 3 Maja 2009 Share Napisano 3 Maja 2009 Na skutek złego obchodzenia z płynem do kalkomanii Agamystraciłem najfajniejsze malowanko a co sie stalo,tez niedlugo bede go pierwszy raz w rzyciu uzywal i byla by lipa gdyby cos sie zepsulo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mart72 Napisano 3 Maja 2009 Autor Share Napisano 3 Maja 2009 a co sie stalo,tez niedlugo bede go pierwszy raz w rzyciu uzywal i byla by lipa gdyby cos sie zepsulo? Szczerze mówiąc pierwszy raz używam takich wynalazków (tj. płynów do kalkomanii). Nie wiem czy za dużo nałożyłem tego specyfiku, czy co? Jak nakładałem na wierzch hypersol i trochę go pędzlem rozsmarowywałem, to puściła farba i napisy się rozmyły. Na szczęście były jeszcze komplety do dwóch malowań. Chociaż szkoda tamtych ""Ball Love" Ale i tak nie jestem z efektu zadowolony Przy okazji, nie mogłem się oprzeć i złożyłem na chwilę do kupy żeby spojrzeć na prawie finalny efekt: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mart72 Napisano 10 Maja 2009 Autor Share Napisano 10 Maja 2009 Trochę dziś przezwyciężyłem lenistwo i pozakładałem łopatki, łomy, siekierki: Na umocowanie RPG nie mam pomysłu, zrobiłem go w zasadzie w ramach treningu malarskiego: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
komix Napisano 10 Maja 2009 Share Napisano 10 Maja 2009 Jedno pytanko,rozwierciłeś RPG czy dodałeś żywiczne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mart72 Napisano 11 Maja 2009 Autor Share Napisano 11 Maja 2009 Jedno pytanko,rozwierciłeś RPG czy dodałeś żywiczne? Rozwierciłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mart72 Napisano 12 Maja 2009 Autor Share Napisano 12 Maja 2009 Położyłem ostatnią warstwę lakieru i założyłem podwozie: No i tak... Jak bylo z tą gąską i ogródkiem? Postanowiłem przykleić błotniki na CA Trochę krzywo przylożyłem, chciałem przesunąć i jak widać powyżej się skończyło. Poty mnie oblały, zachciało mi się płakać gdy to zobaczyłem. Nie wiem jak z tego wybrnę, na razie położyłem surfacera : Chyba za szybko dziś nie zasnę. Idę spalić pół paczki fajek. Na razie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysztof Salwiczek Napisano 12 Maja 2009 Share Napisano 12 Maja 2009 Witaj, No, współczuję... Ale surfacer może to poratować. Wyszlifuj delikatnie i daj cienką warstwę farby a ewentualną różnicę. jeśli będzie widoczna, możesz sprytnie zamaskować kurzem i będzie git. Powodzenia w akcji ratunkowej i dalszej budowie, Krzysiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mart72 Napisano 24 Maja 2009 Autor Share Napisano 24 Maja 2009 Jakoś prawie wybrnąłem z tej katastrofy, położyłem coś w rodzaju washa ( mój pierwszy ), górna powierzchnia chropowata niestety. Zdjęcie bardzo to wyciąga, choć trochę przymaskowałem obiciami i w realu nie jest tak źle. Ta chropawość to podkład kładziony gorszym aero, dopiero po położeniu farby wyszła tarka niestety: Zawziąłem się, żeby skończyć przed urlopem, a w piątek już wyjeżdżam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 24 Maja 2009 Share Napisano 24 Maja 2009 Piątek, mówisz? Tik-tak, tik-tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mart72 Napisano 24 Maja 2009 Autor Share Napisano 24 Maja 2009 Takie oto życie modelarza W przerwach pomiędzy myciem garów, kąpaniem latorośli i innymi, różnymi takimi poskładałem do kupy resztę, żeby pokontemplować w samotności późną nocą. Zostało jeszcze brudzenie pastelem, lampy, wizjery i lakier satynowy-niekoniecznie w tej kolejności: Następne spotkanko już chyba w galerii, chyba że znowu jakieś oops nastąpi. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DerPanzersoldat95 Napisano 24 Maja 2009 Share Napisano 24 Maja 2009 model świetny, teraz przyda mu się matowy lakier i pigmenty , b. ładnie pomalowany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mart72 Napisano 24 Maja 2009 Autor Share Napisano 24 Maja 2009 model świetny, to chyba mój aparat świetne zdjęcia robi, bo baboli nie widać za bardzo Ale dzięki. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DerPanzersoldat95 Napisano 24 Maja 2009 Share Napisano 24 Maja 2009 pisze co widze :p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysztof Salwiczek Napisano 24 Maja 2009 Share Napisano 24 Maja 2009 Bardzo fajnie wybrnąłem z tej ostatniej katastrofy i model prezentuje się więcej niż dobrze. Wash, mowisz, pierwszy raz robiłeś? Bo wyszedł Ci elegancko, zwłaszcza podoba mi się teraz górna płyta. Czekam na galerię, Krzysiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi