m1013 Napisano 29 Stycznia 2009 Share Napisano 29 Stycznia 2009 Z fotek wynika, że chłopaki mają na sobie mundury HBT, oczywiście dość kiepsko odwzorowane jak i cała reszta figurek. Kolory Humbrola do malowania masz tutaj: viewtopic.php?t=11695&postdays=0&postorder=asc&start=45, ale szczerze mówiąc, to ja bym je sobie darował, bo to naprawdę nie są fajne figurki, nawet hełmy nie bardzo przypominają M1... Może lepiej dokupić coś z Masterboxa albo MiniArtu? Są całkiem tanie, a bardzo przyzwoicie zrobione. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacperek315 Napisano 29 Stycznia 2009 Share Napisano 29 Stycznia 2009 MiniArtu Mam ten zestaw. Cena niecałe 17 złociszy, ale wciśnięcie tych olbrzymich figurek do Willys-a Italeri to trudna sztuka. Niezłe są z nich byki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dawid xd Napisano 29 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 29 Stycznia 2009 Czy ja dobrze widzę ale chyba źle przykleiłem osie kuł. Bo powinny być uniesiony lekko w górze tak?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
m1013 Napisano 29 Stycznia 2009 Share Napisano 29 Stycznia 2009 Dobrze przykleiłeś osie kół, w Willysie resory były pod mostami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacperek315 Napisano 29 Stycznia 2009 Share Napisano 29 Stycznia 2009 Dobrze przykleiłeś osie kół, w Willysie resory były pod mostami. Wiem, że pod mostami, ale do ramy samochodu przekleiłeś Dawidzie, a powinny osie być przyklejone do resorów. Moj Willys i zobacz jak są przyklejone osie kół. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dawid xd Napisano 29 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 29 Stycznia 2009 Odkleiłem i przykleiłem. Tak jak powinny być czyli uniesione w górze tak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacperek315 Napisano 29 Stycznia 2009 Share Napisano 29 Stycznia 2009 Na fotkach niby są do góry, ale jak zmienimy punkt odniesienia, to będzie inaczej. Ważne, że poprawiłeś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
m1013 Napisano 30 Stycznia 2009 Share Napisano 30 Stycznia 2009 Wiem, że pod mostami, ale do ramy samochodu przekleiłeś Dawidzie, a powinny osie być przyklejone do resorów.Hehe, tego nie zauważyłem , albo inaczej: nie wpadłem na to, że mogły być przyklejone do ramy . Ale spoko, Dawid, nie przejmuj się i dawaj dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dawid xd Napisano 30 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 30 Stycznia 2009 Już poprawione. Szpachluje jeepa ale nie ma co fotek dawać bo nie ma na co patrzeć xD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dawid xd Napisano 31 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 31 Stycznia 2009 (edytowane) Czym załatać tą dziurę między podwoziem a ramą ?? Edytowane 25 Grudnia 2009 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacperek315 Napisano 31 Stycznia 2009 Share Napisano 31 Stycznia 2009 To chyba Ty coś źle skleiłeś bo te 2 części powinny ładnie się polączyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszDudek Napisano 31 Stycznia 2009 Share Napisano 31 Stycznia 2009 dawid xd Zklepałeś misje to powinno pasować do siebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartek_222 Napisano 1 Lutego 2009 Share Napisano 1 Lutego 2009 Co do Olive Drab to można też użyć Tamiya XF-62, jest (fakt) nieco ciemniejszy, jednak nie wszystkie pojazdy były już mocno sfatygowane i spłowiałe. Zresztą kolor Tamiyi poleca na przykład Steve Zaloga, a jakoś jego modele nie wyglądają na zbyt ciemne... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dawid xd Napisano 1 Lutego 2009 Autor Share Napisano 1 Lutego 2009 Dziś przykleiłem całą ramę do podwozia. Zaszpachlowałem ubytki szpachlą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszDudek Napisano 1 Lutego 2009 Share Napisano 1 Lutego 2009 bartek_222 Tak tylko ten pan na farbe bzową nakłada jeszcze kilkanaście innych specyfików washe oleje filtry więc końcowy efekt różni się od koloru bazowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Drak Napisano 1 Lutego 2009 Share Napisano 1 Lutego 2009 nie lepiej byłoby poszukać miejsca które powoduje niedopasowanie tych części i poprawienie?, będziesz miał teraz trochę wysoko budę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszDudek Napisano 1 Lutego 2009 Share Napisano 1 Lutego 2009 Spoko to jego 2 model wyrobi się przy następnych . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartek_222 Napisano 1 Lutego 2009 Share Napisano 1 Lutego 2009 bartek_222 Tak tylko ten pan na farbe bzową nakłada jeszcze kilkanaście innych specyfików washe oleje filtry więc końcowy efekt różni się od koloru bazowego. No patrz! Też tak robię i dlatego wolę najpierw dać XF-62... btw, jego odpowiednik w sprayu, czyli TS-5 różni się dość znacznie, przestrzegam, bo na Half-Tracku wszystkie poprawki zrobione akrylem ze słoika wyszły zupełnie inaczej... teraz muszę weatheringiem i washem "oszukać"... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacperek315 Napisano 1 Lutego 2009 Share Napisano 1 Lutego 2009 Ja tam polecam farbę Humbrol-a nr 155. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
m1013 Napisano 1 Lutego 2009 Share Napisano 1 Lutego 2009 Ja tam polecam farbę Humbrol-a nr 155. Zdecydowanie tak! Jak sobie pomalujecie różnymi Tamiyami, Model Masterami czy czymkolwiek jeszcze, nałożycie filtry i inne dzikie węże (albo i nie), a potem postawicie model na oryginalnym pojeździe, to wtedy zobaczycie różnicę, hehehe. A z Humbrolem 155 tego problemu nie ma . Jedyną wadą Hubrola jest fakt, że jest olejna. Zacząłem używać aerografu, więc musiałem się przesiąść z Humbrola, wybór padł na Vallejo Model Air 71043, kolorek co prawda bardzo ładny, ale nie ma tego efektu delikatnego wypłowienia, jak Humbrol 155. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacperek315 Napisano 1 Lutego 2009 Share Napisano 1 Lutego 2009 Jedyną wadą Hubrola jest fakt, że jest olejna. Zacząłem używać aerografu, więc musiałem się przesiąść z Humbrola, To farb Humbrol-a nie można używać do aerografu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
balu Napisano 1 Lutego 2009 Share Napisano 1 Lutego 2009 To farb Humbrol-a nie można używać do aerografu? Myślę, że kolega nie pisał dosłownie. Używać można, ale z racji jej składu i rozcieńczalników, nie są to najmilsze opary do wdychania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszDudek Napisano 1 Lutego 2009 Share Napisano 1 Lutego 2009 Kacperek315balu Co prawda to prawda wali przeraźliwie. Ja maluje aero olejami mm i jestem bardzo zadowolony ,akryle zapychają mi aero i zabawa się kończy poza tym trudniej je potem usunąć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacperek315 Napisano 1 Lutego 2009 Share Napisano 1 Lutego 2009 No zobacze jak będę miał aero i powącham te opary i skutki uboczne takiego działania i pomyślę co dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
m1013 Napisano 1 Lutego 2009 Share Napisano 1 Lutego 2009 Istotnie to nie było dosłownie ;), po prostu nie mam w domu warunków, żeby bawić się w aero olejnymi. Akryle (przynajmniej Vallejo) mają dwie niezaprzeczalne zalety przy malowaniu aerografem: brak jakiegokolwiek zapachu i pięknie zmywają się zwykłą wodą. W sytuacji, gdy nie chce się zrazić domowników do swojego hobby, zalety te okazują się nieocenione. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi