Gość Napisano 28 Stycznia 2009 Share Napisano 28 Stycznia 2009 Witam. Buduję Avro RJ85 1/144 Revel'a.Budowa idzie szybko i miło Model jest gotowy w 65%. Dane modelu. rozpiętosć 18,2 długość 19,6 Pudełko: Fotki z budowy: CDN... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubaszon555 Napisano 28 Stycznia 2009 Share Napisano 28 Stycznia 2009 Jakie malowanie przewidujesz? Ja powoli szykuję się do sklejenia krótszej wersji 100 w malowaniu quantas... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 28 Stycznia 2009 Share Napisano 28 Stycznia 2009 W pudełku sa malowania eurowings(Niemieckie) i fly by. (Angielskie) , ja zrobię w malowaniu fly be. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radoslaw Pietrys Napisano 29 Stycznia 2009 Share Napisano 29 Stycznia 2009 (edytowane) Witam ... no fajny model sam go robie , tylko Kolego popełniłeś poważny błąd a mianowicie podwozie główne jest wklejone odwrotnie!!!! pewnie złe wkleiłeś wnękę podwozia głównego. pozdrawiam ;)[/img] Edytowane 29 Stycznia 2009 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 29 Stycznia 2009 Share Napisano 29 Stycznia 2009 Witam ... no fajny model sam go robie , tylko Kolego popełniłeś poważny błąd a mianowicie podwozie główne jest wklejone odwrotnie!!!! pewnie złe wkleiłeś wnękę podwozia głównego. pozdrawiam ;)[/img] Kolegam ma racje.Gdy skleiłem to na modelarni i przyniosłem do domu i patrzyłem na podwozie tez mi sie zdawało ze popełniłem ten błąd ale niebyłem pewien.Szukałem zdjęć gdzie było to widoczne ale niemogłem znalezć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 29 Stycznia 2009 Share Napisano 29 Stycznia 2009 A i mam jescze jedna prożbe.ma ktoś dane techniczne tego samolotu ilosc miejsc itp? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PKD4GA Napisano 29 Stycznia 2009 Share Napisano 29 Stycznia 2009 A i mam jescze jedna prożbe.ma ktoś dane techniczne tego samolotu ilosc miejsc itp? - tu sa ukryte te dane - klik Pozdr. Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 29 Stycznia 2009 Share Napisano 29 Stycznia 2009 Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 29 Stycznia 2009 Share Napisano 29 Stycznia 2009 Mam jescze jedno pytanko (narazie jedno ) Za niedługo będe malować model i rodzi sie poblem.Silniki wkleić przed malowanie i wloty i wyloty silnika jakoś zamaskować (jak ) czy może przykleic je dopiero po malowaniu i je pomalowac osobno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubaszon555 Napisano 29 Stycznia 2009 Share Napisano 29 Stycznia 2009 Mam jescze jedno pytanko (narazie jedno ) Za niedługo będe malować model i rodzi sie poblem.Silniki wkleić przed malowanie i wloty i wyloty silnika jakoś zamaskować (jak ) czy może przykleic je dopiero po malowaniu i je pomalowac osobno Przymierz je najpierw, jeśli nie ma dużych szpar pomiędzy pylonami silników a skrzydłem to możesz je śmiało pomalowac osobno. Ja zawsze na czas malowania zabezpieczam je od środka (wcześniej pomalowane turbiny, wyloty itp.), a po pomalowaniu białym, maskuję i maluję srebrnym kryzy silnika. Oczywiście wybór należy do Ciebie Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 3 Lutego 2009 Share Napisano 3 Lutego 2009 Mam problem.Cały czas mnie dręczy jakie malowanie zrobić (FlyBe. , Eurowings) od początku mi sie podobało malowanie FlyBe.A teraz podobają mi się oba.Pomużcie mi podjac decyzje> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubaszon555 Napisano 4 Lutego 2009 Share Napisano 4 Lutego 2009 Mam ten sam model i z początku wydawało mi się, że także i ten sam problem. Jednak chciałbym zebrac wiekszośc (bo wszystkich się nie da) malowań linii niemieckich, dlatego wybór padł na eurowings. Jeśli nie masz żadnego systemu wg, którego robisz modele po prostu studiuj do upadłego zdjęcia, coś w końcu musi się Tobie bardziej spodobac Przyznam szczerze, że malowanie flybe jest bardzo ciekawe (ale też i nieco trudniejsze). Jeśli o mnie chodzi wybierz flybe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubaszon555 Napisano 7 Lutego 2009 Share Napisano 7 Lutego 2009 KonDi jak tam prace idą? Wybrałeś już malowanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 7 Lutego 2009 Share Napisano 7 Lutego 2009 Prace ida dobrze.Malowanie juz wybrałem bedzie linii FlyBe.Fotki moze będą z budowy bo niewiem ...model na modelarni.Prace przy modelu idą dosc dobrze budowa idzie miło teraz tylko pozostało malowanie , kalkomanie i klapy z kolami. Dla tych ktorzy niewiedzą jak wyglada malowanie linii lotniczych FlyBe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubaszon555 Napisano 7 Lutego 2009 Share Napisano 7 Lutego 2009 Jak już wcześniej pisałem avro rj 85 chcę zrobic w barwach eurowings, jednak poszperałem w necie i okazało się, że flybe używa także dłuższych wersji 100, a jako, że bardzo chcę miec to malowanie jak i wersję 100 muszę kupic 2 te same modele obciąc kadłuby w odpowiednich miejscach i wkleic części jednego w drugi i tym sposobem otrzymam wersję 100 Jak dostanę te modele za rozsądne pieniążki to na pewno założę wątek z budowy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 8 Lutego 2009 Share Napisano 8 Lutego 2009 W malowanie Eurowings jest troszke mniej roboty bo model trzeba pomalowac na biało i po tym zabiegu praca z farbą sie kończy , pozostają kalkomanie, a w malowaniu FlyBe. trzeba dół pomalowań na niebiesko póżniej zamaskowac i góre na bialo no i pozostają kalkomanie Sprawdzaj sobie ortografie, a dopiero pozniej wysylaj txt na forum... Czesc bykow poprawilem. P. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pencil37 Napisano 8 Lutego 2009 Share Napisano 8 Lutego 2009 Jak już wcześniej pisałem avro rj 85 chcę zrobic w barwach eurowings, jednak poszperałem w necie i okazało się, że flybe używa także dłuższych wersji 100, a jako, że bardzo chcę miec to malowanie jak i wersję 100 muszę kupic 2 te same modele obciąc kadłuby w odpowiednich miejscach i wkleic części jednego w drugi i tym sposobem Masz może jakieś plany jak to zrobić ? Też bym chętnie dokonał takiego powiększenia Z góry dziękuję za pomoc... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hans Olo ww2 Napisano 8 Lutego 2009 Share Napisano 8 Lutego 2009 AVRO RJ 85 Avroliner to wspaniały samolot, bo sporo w nim miejsca jak na takiego malucha. Jedyne co denerwuje jak siedzisz w środku przy skrzydle (masz widok na skrzydło) to coś podróżujące za silnikami w górę i w dół przy starcie i lądowaniu (klapy?). Nie ma kalek Lufthansy Regional może? Zrób tą wersję ;) Ps - podróżom Canadian Jetliner 700 mówię stanowcze NIE! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubaszon555 Napisano 8 Lutego 2009 Share Napisano 8 Lutego 2009 Masz może jakieś plany jak to zrobić ?Też bym chętnie dokonał takiego powiększenia Z góry dziękuję za pomoc... Nadal szukam dobrej dokumentacji, muszę zdobyc dobre wymiary przeliczyc co trzeba i można ciąc. Na pewno da się to zrobic, bo oglądałem niedawno wypraski avro, niestety w tym przypadku okienkom trzeba powiedziec do widzenia i je zaszpachlowac, w ich miejsce dam okienka z kalkomanii. Jak tylko znajdę dobrą dokumentację dam znac. To samo planuję zrobic z fokkerem 100 (konwersja na 70). Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 9 Lutego 2009 Share Napisano 9 Lutego 2009 (edytowane) Z oknami niema problemu .W pudełku są kalkomanie na okna (dwa rodzaje) przeźroczyste z białą obwódką lub z białą obwódka ale środek wypełniony więc jak dasz drugi typ kalek to nikt się nie skapnie Edytowane 9 Lutego 2009 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PKD4GA Napisano 9 Lutego 2009 Share Napisano 9 Lutego 2009 Z oknami niema problemu.W pudełku sa kalkomanie na okna (dwa rodzaje) Przeżroczyste z białą obwudką lub z białą obwudka ale srodek wypełniony więc jak dasz drugi typ kalek to nikt sie nieskapnie - kolejne Twoje posty z takimi "bykami" beda kasowane w calosci. Zainstaluj sobie FireFoxa, lub uzywaj Worda. Pozdr. Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 9 Lutego 2009 Share Napisano 9 Lutego 2009 juz poprawione Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PKD4GA Napisano 9 Lutego 2009 Share Napisano 9 Lutego 2009 juz poprawione - Pozdr. Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 13 Lutego 2009 Share Napisano 13 Lutego 2009 A propos mojego modelu to prace idą i są na etapie malowania i kalkomanii. Fotek niestety nie będzie bo model jest na modelarni najprawdopodobniej fotki będą gotowego modelu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubaszon555 Napisano 13 Lutego 2009 Share Napisano 13 Lutego 2009 Już się nie mogę doczekać Jakiego następnego pasażera planujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi