Tomek Hejmo Napisano 29 Stycznia 2009 Share Napisano 29 Stycznia 2009 Model Revella prosto z pudła. Malowany Gunze i Vallejo, luźna interpretacja pojazdu z walk w Czeczenii. Tragicznie siadła kalka z zasobnika z tyłu, ale jak stwierdził kolega "blachy nie wygniesz" :mrrgeen: Na dodatkowe zbiorniki paliwa brakło mi siły, a haki z przodu zgubiłem i zapomniałem poszpachlować przed malowaniem Chyba tyle Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 29 Stycznia 2009 Share Napisano 29 Stycznia 2009 EE źle nie jest, sam model w sobie widzę że dobry nie jest Z przodu błoto dziwnie wygląda, jakby aerografem ktoś je naniósł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Hejmo Napisano 29 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 29 Stycznia 2009 Błoto jest tylko na dole przedniej płyty, góra to kurz Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yar75 Napisano 30 Stycznia 2009 Share Napisano 30 Stycznia 2009 Mam zamiar popełnić taki model.Masz może jakieś fotki T-80 z Czeczeni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Hejmo Napisano 30 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 30 Stycznia 2009 Nie, nie mam. Wszystko było robione na wiarę w instrukcję Revella Widzę, że "krajan" Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yar75 Napisano 30 Stycznia 2009 Share Napisano 30 Stycznia 2009 Kurde.W mojej instrukcji jest tylko malowanie sowietów z NRD Jeszcze jedno pytanko;Gdzie robisz zakupy , bo ze sklepami model.w naszym regionie raczej kiszka no nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czak45 Napisano 30 Stycznia 2009 Share Napisano 30 Stycznia 2009 luźna interpretacja pojazdu z walk w Czeczenii. lubie takie podejscie do modelarstwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Hejmo Napisano 30 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 30 Stycznia 2009 U mnie były 3 malowania - NRD, Czeczenia i jakaś sowiecka jednostka z trójbarwnym kamuflażem. Zakupy robię okazyjnie gdzie popadnie, ten został przytargany aż z Warszawy, czego pamiątką była pęknięta wieża Czarku, luźna interpretacja z powodu olania czterech elementów - zgubione haki i brak chęci do szpachlowania dodatkowych zbiorników paliwa. Inna sprawa, że sam model ma nieco rozbieżności w porównaniu z oryginałem Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kermit zaba Napisano 1 Lutego 2009 Share Napisano 1 Lutego 2009 Witam! Duży plus za tematykę i skalę, model to pewnie Revell 03104, który de facto jest przepakiem Airfixa? Robiłem go na początku mojej kariery ze współcześniakami, pierwsze malowanie aero, pierwszy łosz, aż się łezka w oku kręci Co do modelu to moim zdaniem jest strasznie płaski... Wygląda jakby wyjechał spod zawalonego budynku i byłby pokryty pyłem. No i ten niedomalowany wizjer na wieży oraz lampy. Wylot turbiny nie jest wklejony do góry nogami? Fajnie wyszła osłona działa i błoto na błotnikach. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yar75 Napisano 2 Lutego 2009 Share Napisano 2 Lutego 2009 Przepak Airfixa?Moim zdaniem te wypraski w porównaniu z Airfixem to niebo i ziemia.Podaj mi jak znasz numer zestawu Airfixa , bo jak nie dotknę to nieuwirzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kermit zaba Napisano 2 Lutego 2009 Share Napisano 2 Lutego 2009 Na forum przy okazji prezentacji Leo 2A4 Revella ktoś podrzucił katalogową stronkę Airfixa gdzie właśnie był Leo i T80. Niestety nie mogę jej nigdzie znaleźć teraz na szybko, jednak jak coś odkryję to na pewno się podzielę. Może to nie jest żelazny dowód, ale sklejałem obydwa modele i moim zdaniem odstają od Revellowskiego poziomu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Hejmo Napisano 2 Lutego 2009 Autor Share Napisano 2 Lutego 2009 Zgadza się, model to 03104, przepak Matchboxa Jest płaski, bo nie mogłem za żadne skarby dojść do ładu z washem, robiłem chyba z 5 razy, a za każdym razem Gunze wszystko pięknie wpijała... Na sido też nie szło, więc odpuściłem. O wizjerze na wieży dowiedziałem się wczoraj, oglądając z narzeczoną filmy z T-80 na youtube Zapylony jest solidnie, dlatego lampy też są w tym kolorze Z tą turbiną masz rację, spojrzałem w instrukcję i byk malowany W tym momencie wisi na Allegro, jak się ktoś skusi, to pójdzie, jak nie to Wamod i od nowa Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi