Skocz do zawartości

T-80B 1:72

Tomek Hejmo

Rekomendowane odpowiedzi

Model Revella prosto z pudła. Malowany Gunze i Vallejo, luźna interpretacja pojazdu z walk w Czeczenii. Tragicznie siadła kalka z zasobnika z tyłu, ale jak stwierdził kolega "blachy nie wygniesz" :mrrgeen: Na dodatkowe zbiorniki paliwa brakło mi siły, a haki z przodu zgubiłem i zapomniałem poszpachlować przed malowaniem Chyba tyle

th_gotowy001.jpg

th_gotowy002.jpg

th_gotowy003.jpg

th_gotowy005.jpg

th_gotowy006.jpg

th_gotowy007.jpg

th_gotowy008.jpg

th_gotowy009.jpg

th_gotowy010.jpg

th_gotowy011.jpg

th_gotowy012.jpg

th_gotowy014.jpg

th_gotowy015.jpg

Tomek

Kurde.W mojej instrukcji jest tylko malowanie sowietów z NRD

Jeszcze jedno pytanko;Gdzie robisz zakupy , bo ze sklepami model.w naszym regionie raczej kiszka no nie?

U mnie były 3 malowania - NRD, Czeczenia i jakaś sowiecka jednostka z trójbarwnym kamuflażem. Zakupy robię okazyjnie gdzie popadnie, ten został przytargany aż z Warszawy, czego pamiątką była pęknięta wieża

Czarku, luźna interpretacja z powodu olania czterech elementów - zgubione haki i brak chęci do szpachlowania dodatkowych zbiorników paliwa. Inna sprawa, że sam model ma nieco rozbieżności w porównaniu z oryginałem

Tomek

Witam!

Duży plus za tematykę i skalę, model to pewnie Revell 03104, który de facto jest przepakiem Airfixa? Robiłem go na początku mojej kariery ze współcześniakami, pierwsze malowanie aero, pierwszy łosz, aż się łezka w oku kręci

Co do modelu to moim zdaniem jest strasznie płaski... Wygląda jakby wyjechał spod zawalonego budynku i byłby pokryty pyłem. No i ten niedomalowany wizjer na wieży oraz lampy. Wylot turbiny nie jest wklejony do góry nogami? Fajnie wyszła osłona działa i błoto na błotnikach.

Pozdrawiam

Przepak Airfixa?Moim zdaniem te wypraski w porównaniu z Airfixem to niebo i ziemia.Podaj mi jak znasz numer zestawu Airfixa , bo jak nie dotknę to nieuwirzę.

Na forum przy okazji prezentacji Leo 2A4 Revella ktoś podrzucił katalogową stronkę Airfixa gdzie właśnie był Leo i T80. Niestety nie mogę jej nigdzie znaleźć teraz na szybko, jednak jak coś odkryję to na pewno się podzielę. Może to nie jest żelazny dowód, ale sklejałem obydwa modele i moim zdaniem odstają od Revellowskiego poziomu.

Zgadza się, model to 03104, przepak Matchboxa Jest płaski, bo nie mogłem za żadne skarby dojść do ładu z washem, robiłem chyba z 5 razy, a za każdym razem Gunze wszystko pięknie wpijała... Na sido też nie szło, więc odpuściłem. O wizjerze na wieży dowiedziałem się wczoraj, oglądając z narzeczoną filmy z T-80 na youtube Zapylony jest solidnie, dlatego lampy też są w tym kolorze Z tą turbiną masz rację, spojrzałem w instrukcję i byk malowany W tym momencie wisi na Allegro, jak się ktoś skusi, to pójdzie, jak nie to Wamod i od nowa

Tomek