bigmodel Napisano 28 Września 2009 Autor Share Napisano 28 Września 2009 Witam. Prace przy H-T znowu ruszyły do przodu. Po wklejałem pedały, dźwignie w kabinie kierowcy. Dokleiłem resztę klamek do drzwi. Zostało jeszcze do przyklejenia kilkanaście śrubek w kabinie i można będzie skończyć malowanie kabiny, chyba. Bo nie daje mi spokoju tylna ścianka w kabinie kierowcy. Ale to jeszcze się zobaczy, muszę zerknąć na zdjęcia. Pomalowałem w weekend kabinę Pozdrawiam Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bigmodel Napisano 4 Października 2009 Autor Share Napisano 4 Października 2009 Witam. Dziś pomalowałem część detali wieżyczki z km ami. Akumulator, silnik napędowy. Powoli zabrałem się za wklejanie reszty kabli do silnika. Całość zmontowana na sucho do zdjęcia. Stan na dzisiaj. To na razie na tyle. Cdn. Pozdrawiam Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yoony Napisano 5 Października 2009 Share Napisano 5 Października 2009 ładnie poduszki foteli jednak bym przemalował bardziej brezentowy niż skórzasty wydaję mi się że pomalowałeś ramę fotela (siedziska) na kolor poduchy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bigmodel Napisano 5 Października 2009 Autor Share Napisano 5 Października 2009 Witam Tak akurat wygląda kolor polecany przez Trumpetera do malowania poduszek foteli. Poduszki foteli przemaluje, też mi się nie podobają. Pozdrawiam Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bigmodel Napisano 10 Października 2009 Autor Share Napisano 10 Października 2009 Witam. Powoli do przodu, kabina kierowcy. Kilof i siekiera i trzonki zrobione z patyczka od lodów, lody były pycha Pozdrawiam Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cloner16 Napisano 10 Października 2009 Share Napisano 10 Października 2009 Bomba POMYSŁ z patyczkami! Może pokryjesz je jeszcze lakierem do drewna i będzie jak prawdziwa. Super są te relacje w 1:16. Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jędrek Napisano 10 Października 2009 Share Napisano 10 Października 2009 dawno tu nie zaglądałem a widzę, że model nabrał rumieńców świetny pomysł z patyczkami od lodów Jędrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 10 Października 2009 Share Napisano 10 Października 2009 bigmodel no nie, dałeś plamę, nie wyrównany drążek na pierwszym zdjęciu A tak to świetnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bigmodel Napisano 10 Października 2009 Autor Share Napisano 10 Października 2009 nie wyrównany drążek na pierwszym zdjęciu Był, bo został poprawiony. Dzięki za czujność Pozdrawiam Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 10 Października 2009 Share Napisano 10 Października 2009 Po to tu jesteśmy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bigmodel Napisano 7 Listopada 2009 Autor Share Napisano 7 Listopada 2009 Witam. Dwa drobiazgi, których Trumpeter nie zrobił, bo po co . Gaśnica Mechanizm napędu wycieraczek Cdn... Pozdrawiam Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bigmodel Napisano 11 Listopada 2009 Autor Share Napisano 11 Listopada 2009 Witam. Drobny łupdejt Zamocowane napędy wycieraczek, musiałem poprawić drążek kierownicy bo trąbka zrobiła go za krótki. Ciekawe co jeszcze wyjdzie w trakcie do poprawy. Bo pomału mam już dość tego poprawiania błędów i niedoróbek Trumpetera W weekend montowania kabiny ciąg dalszy. Pozdrawiam Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yoony Napisano 11 Listopada 2009 Share Napisano 11 Listopada 2009 Zajrzyj do manuale wydaje mi się że napędy wycieraczek masz do góry nogami. Wiem ze na zachowanych rekonstruowanych pojazdach są oba warianty ale górne położenie utrudnia wymianę szyb. Cześć przycisków na Desce jest kolorowa np włącznik świateł przed kierownica w kółku czarny przy okazji spisze który jest jaki Mocowania szyb zostawisz zielone czy dasz aluminiowe (oba są mi znane) czy M16 ma kompas na belce miedzy szybami na kierownicy niema "White" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bigmodel Napisano 11 Listopada 2009 Autor Share Napisano 11 Listopada 2009 Witam. Dzięki za wsparcie i czujność Patrzyłem do TM, ale w manualu jest zdjęcie tego drugiego typu napędu do wycieraczek. Swoje robiłem opierając się o zdjęcie ze strony www.militarymodeling.com Przyciski na desce pomaluje. Będę wdzięczny za spis który przycisk w jakim kolorze Mocowanie szyb zostawiam na zielono. Nie chce już nic przy nim kombinować, bo powoli mam już dość tego M16. Co detal, to coś do poprawy lub przerobienia. Zuo Kompasu nie ma, bo jak zwykle trąbka nie zrobiła, bo po co. na kierownicy niema "White" To przez moje lenistwo i brak nervosolu do tego M16 Pozdrawiam Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jędrek Napisano 11 Listopada 2009 Share Napisano 11 Listopada 2009 Drobny łupdejt jak dla mnie pięknusi bo powoli mam już dość tego M16 wytrzymaj dla cichych kibiców oglądających ten serial Jędrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yoony Napisano 11 Listopada 2009 Share Napisano 11 Listopada 2009 bardzo rzadko się trafia kompas na fotkach nawet wśród pojazdów wypieszczonych znam tylko 2 czy 3 przykłady nie zapomnij podłączyć tych wycieraczek do pompy paliwowej przyciski posprawdzam z tym że nie wiem kiedy dokładnie coś jest w tym modelu takiego hm dziwnego nawet to co jest oki jest jakieś takie "nie ostre " nie wiem czy to wina form czy skali? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bigmodel Napisano 11 Listopada 2009 Autor Share Napisano 11 Listopada 2009 Witam wytrzymaj dla cichych kibiców oglądających ten serial Spokojnie, wytrzymam Co najwyżej więcej oranżadki z pianką będę musiał sobie zaaplikować co by nerwy wyleczyć nie zapomnij podłączyć tych wycieraczek do pompy paliwowej Nie załamuj. A już myślałem że mam koniec coś jest w tym modelu takiego hm dziwnego nawet to co jest oki jest jakieś takie "nie ostre " nie wiem czy to wina form czy skali? Zgadzam się. Może to raczej nie wina skali a wykonania form. Część detali jest jak by rozmyta, taka właśnie nie ostra. Choć z drugiej strony forma wtryskowa nie odda tak detali jak np odlew żywiczny. Odnośnie przycisków to aż tak się nie pali. Na razie zabieram się wykańczanie "paki". Musze dokończyć naklejenie kątowników oraz śrub. Dorobić mocowania na zapasowe lufy do 50 tek i wykończyć podstawę pod wieżyczkę. Pozdrawiam Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bigmodel Napisano 15 Listopada 2009 Autor Share Napisano 15 Listopada 2009 Witam Powoli wykańczam podstawę pod wieżyczkę z km. Przód I wersja z "5 groszufką" Pozdrawiam Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bigmodel Napisano 25 Listopada 2009 Autor Share Napisano 25 Listopada 2009 Witam. Pojawiły się nowe oznaczenia, dwie gwiazdy oraz klasa mostowa. Będę musiał jeszcze poprawić okrąg z gwiazdą bo przy ściąganiu maska oderwała kawałek farby I jeszcze tak na szybko, zmajstrowałem hak do wyciągarki. Pozdrawiam Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mart72 Napisano 25 Listopada 2009 Share Napisano 25 Listopada 2009 A gwiazda na masce jest położona w dobrej pozycji? Ale model imponujący! Kiedyś sklecę sobie jakiegoś bydlaka w 1/16. Czy oprócz t-34 i halftracka są jeszcze jakieś nieszkopy w tej skali do powszechnego dostania? Nie myślę o żywicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bigmodel Napisano 25 Listopada 2009 Autor Share Napisano 25 Listopada 2009 Witam A gwiazda na masce jest położona w dobrej pozycji? Jest w dobrej pozycji. Podkładka zdjęciowa jest tutaj http://www.fmr.net.pl/forum/viewtopic.php?t=2998&postdays=0&postorder=asc&start=45 Ale model imponujący! Kiedyś sklecę sobie jakiegoś bydlaka w 1/16. Czy oprócz t-34 i halftracka są jeszcze jakieś nieszkopy w tej skali do powszechnego dostania? Nie myślę o żywicy. Jest M4 Sherman, M26 Pershing, KV-I w 1/16 Tamiyi ewentualnie M26 Pershing i KV-I z Heng Long. Pozdrawiam Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mart72 Napisano 25 Listopada 2009 Share Napisano 25 Listopada 2009 A gwiazda na masce jest położona w dobrej pozycji? Jest w dobrej pozycji. Podkładka zdjęciowa jest tutaj http://www.fmr.net.pl/forum/viewtopic.php?t=2998&postdays=0&postorder=asc&start=45 Faktycznie, przepraszam Jest M4 Sherman Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bigmodel Napisano 5 Grudnia 2009 Autor Share Napisano 5 Grudnia 2009 Witam. Prac malarskich cd. Pojawiło się oznaczenie (kwadrat z oznaczeniem B 3) z boku. Przy okazji dokończyłem takie same oznaczenie z tyłu. I domalowałem kamuflaż z tyłu. Pozdrawiam Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bigmodel Napisano 20 Grudnia 2009 Autor Share Napisano 20 Grudnia 2009 Witam. Powoli w bólach montuje się układ jezdny. No i powoli nadszedł czas by pomyśleć o podstawce pod h-t Dębina, zacna i pachnąca Cdn ... Pozdrawiam Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirek66 Napisano 20 Grudnia 2009 Share Napisano 20 Grudnia 2009 Jak zawsze robisz duże i dobre wrażenie jakieś oleje i pigmenty to będą czy tak zostanie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi