sotter Napisano 13 Lutego 2012 Share Napisano 13 Lutego 2012 Szkoda tylko że stocznia nie może wyrabiać kolejnych podzespołów szybciej. Czekam z niecierpliwością na więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wielkamucha Napisano 16 Lutego 2012 Autor Share Napisano 16 Lutego 2012 Po tak mało dyskretnej przerwie Szkoda tylko że stocznia nie może wyrabiać kolejnych podzespołów szybciej.Oj tak... Naga prawda jest taka, że ostatnich kilka miesięcy siedzę w robocie głównie na drugą zmianę i po powrocie o północy nie bardzo chce mi się dłubać, a rano to tak tylko z przypadku, bo o dwunastej i tak trzeba się zbierać. Do tego dochodzi prozaiczne zmęczenie tematem i to, że chodzą mi po głowie inne projekty, chwilami skutecznie odciągające od tego... Postaram się jednak trochę teraz podgonić, niedługo powinny pojawić się ostatnie elementy, a jak będzie stale już na plusie z pogodą (wietrzenie chałupy ), to malujemy . Muszę skończyć dziada, bo równie dobrze mógłbym wynosić się z forum . bzzz-bzzz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rhayader Napisano 20 Lutego 2012 Share Napisano 20 Lutego 2012 Kolektyw stwierdza z zadowoleniem, że stanęliście na wysokości zadana, towarzyszu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wielkamucha Napisano 25 Marca 2012 Autor Share Napisano 25 Marca 2012 Dobry wieczór ! Parafrazując pewnego Jacka, przez niektórych znanego jako Tede: To jeszcze nie koniec... Piszę nocą, bo wtedy większość ludzi śpi i nie zdąży mnie ukamienować . Obecny stan prac: 1. Uzupełnienie do poprzedniego materiału - zdjęcia masztu radarowego - już kompletne: 2. Armata. Pierwsza wersja... ...i druga - wprawdzie metalowa lufka wyglądała bardzo kusząco, to jednak kształt nie ten i trzeba było rzeźbić od podstaw. Oczywiście, jeszcze sporo pracy przede mną. Podstawa armaty... ...i jej mocowanie na pokładzie: 3. Sonar JP. Oczy dostał już dawno, teraz w końcu pora na uszy. Na razie jeszcze nie przymocowany do pokładu, choć gniazdo już zrobione. Musze dorobić jeszcze "kulki" WCA (podkadłubowe 2 sztuki) i będzie komplet. 4. Pokrywa ze śrubami - cholerę próbowałem już zrobić z pięć razy, zanim udało mi się teraz... Do tego "wieszak" na anteny radiowe. 5. I rzecz, której się trochę obawiałem - "krowie żebra". Robione odpowiednio wyprofilowaną listewką z naklejonym kawałkiem papieru ściernego, powinny uplastycznić burty. Zostało mi jeszcze pół bakburty do zrobienia... Dobranoc, bzzz-bzzz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abir24 Napisano 27 Marca 2012 Share Napisano 27 Marca 2012 Zostało mi jeszcze pół bakburty do zrobienia... to pochwal się zrobioną sterburtą Zazdroszcze czsu i postępów, mój Gato stoi Czy możesz mnie oświecić "krowie żebra" co to, jak to jeść. Czy to jest Twój patent? uplastycznić burty- kumam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wielkamucha Napisano 27 Marca 2012 Autor Share Napisano 27 Marca 2012 to pochwal się zrobioną sterburtą Jest właśnie na zdjęciach "Krowie żebra" to inaczej zapadnięte fragmenty poszycia między poszczególnymi wręgami, które sprawiają wrażenie właśnie takich wystających "żeber", jak u krowy na łące . Okręt wygląda, jakby trochę zmaltretowany, ale jest bardziej "żywy". Dla przykładu - tu coś-niecoś widać: http://www.navsource.org/archives/05/0553806.jpg Robię to podobnie, jak koledzy ożebrowanie skrzydeł w modelach samolotów z pokryciem płóciennym (tzw. "szmatopłatów" ) - szlifuję łukowate wgłębienia na burtach. bzzz-bzzz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sotter Napisano 27 Marca 2012 Share Napisano 27 Marca 2012 Prace idą w nieśpiesznym tempie ale myślę że efekt końcowy wynagrodzi czekanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abir24 Napisano 27 Marca 2012 Share Napisano 27 Marca 2012 To jakieś strasznie zabiedzone te krowy Dzięki za wytłumaczenie, uplastycznić poszycie kumałem ale zmyliły mnie te żebra. Mimo wszystko fajna nazwa,dzięki - uczymy się całe życie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi