Chmura Napisano 10 Lutego 2009 Share Napisano 10 Lutego 2009 Do robienia washa z farb akrylowych nie potrzeba zadnego przecierania a jedynie umiejetnego nakladania. Nie nakladaj zbyt wiele na raz nie masz zalewac modelu. Zeby nie powstawaly zacieki i pigment nie pozostawal na obrzezach, stosuj odrobine plynu do mycia naczyn lub mydla w plynie ( ale nie tyle aby sie pienilo ). Jesli chcesz miec skolei glebsze cienie to dodawaj odrobine wikolu. Inna metoda brudzenia z przecieraniem to pasta do butow, polecam ciemne brazy ( nakladasz a nastepnie scierasz nadmiar i pasta pozostaje w zaglebieniach ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 10 Lutego 2009 Share Napisano 10 Lutego 2009 (edytowane) ZAWODNIK3 proponuję ci zorganizować sobie trochę czasu i zabrać się do lektury: viewforum.php?f=104 Edytowane 11 Lutego 2009 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chmura Napisano 11 Lutego 2009 Autor Share Napisano 11 Lutego 2009 Drogi Panie tornado Lektura juz dawno odrobiona. W kwestii washy z farb akrylowych to polecam panu rowniez fora przeznaczone dla gier bitewnych, gdyz tam sie glownie takie stosuje. Jeszcze bym zrozumial gdybys po prostu zanegowal moja wypowiedz i dodal cos od siebie wnoszacego do tematu. Ale "proponuję ci zorganizować sobie trochę czasu i zabrać się do lektury" to sobie mozesz do swoich dzieci. Ja to czytalem, spory kawal czasu temu. Stosuje co stosuje i uwazam efekty za dobre, podzielilem sie swoja opinia w tej dziedzinie i co mnie za to spotyka? tornado proponuję ci zorganizować sobie trochę czasu i zapoznac sie z kultura dialogu.[/b] Edit: Ach, przepraszam. Uzylem w poprzednim poscie "niefachowego" slownictwa ze slowniczka plastikowego modelarza :> I do wiadomosci ogolu- uzywam tylko farb akrylowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 11 Lutego 2009 Share Napisano 11 Lutego 2009 Sorki Chmura to nie miało być do Ciebie, a do kolegi ZAWODNIK3 - czaski błąd, zamiast jego napisałem Twój nick Ps. Już poprawiłem swój post. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mac eyka Napisano 11 Lutego 2009 Share Napisano 11 Lutego 2009 Ale fajowa jazda. Zadał pytanie kolega ZAWODNIK3. Odpowiedział mu na nie kolega Tornado, że taki wątek już był i można sobie o tym przeczytać. Na to wszystko obraził się kolega Chmura. No i zrobił się normalnie klasyczny trójką. Jak wchodziłem na forum to niedomyślałem się, że wpadne w rozpoczynającą się brazylijską telenowelą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mac eyka Napisano 11 Lutego 2009 Share Napisano 11 Lutego 2009 No i telenowela prysła jak bańka mydlana. Okazało się, że to tylko komedia pomyłek. A przy okazji, Zawodniku domyślam się, że malujesz pędzlem. Jeśli masz jeszcze taką możliwość, na wypukłych elementach możesz spóbować techniki suchego pędzla. Może to przyniesie jakiś efekt. Co do bardzo głębokiego matu. Z mojego doświadczenia wynika, że można takowy osiągnąć malując emaliami rozcieńczonymi Nitro. Oczywiście należy stosować aero. Przy umiejętnym zastosowaniu do malowanej powierzchni dolatuje wysuszony pogment który pokrywa go jak bardzo, bardzo drobny papier ścierny. Mat jest tak głęboki jak Rów Mariański ale należy bardzo uważać bo można zniszczyć model i co gorsza aerograf. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chmura Napisano 11 Lutego 2009 Autor Share Napisano 11 Lutego 2009 Dobra, Spoko Ja rowniez przepraszam za wybuch. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi