Meksyk89 Napisano 17 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 17 Czerwca 2009 reggy a co sądzisz o farbkach gunze i tamiya? ewentualnie seria vallejo air? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 17 Czerwca 2009 Share Napisano 17 Czerwca 2009 Gunziaki i Tamiye z tego co czytałem są w super pod aerograf, Rollingstones ostatnio bardzo się którymiś z nich zachwycał pod aero w stosunku do Vallejo. Ja nie miałem przyjemności, podpytaj go jak chcesz lepiej wiedzieć Vallejo Air to właściwie to samo co Model Color, tylko są rozcieńczone i z dodatkiem opóźniacza. Ale masz "mniej farby w farbie". Vallejo Model Color można mocno rozcieńczyć wodą i koniecznie dodać trochę opóźniacza od farb akrylowych np. Talensa (acrylic retarder). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JŚ Napisano 17 Czerwca 2009 Share Napisano 17 Czerwca 2009 Jeśli chodzi o Gunze Sangyo, to moim zdaniem najlepsze odcienie dla Panzerwaffe. Jeśli chodzi o nakładanie, to jak najbardziej ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Meksyk89 Napisano 17 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 17 Czerwca 2009 Co do farb to się jeszcze zastanowie, rozważe wszystkie wady i zalety i wtedy kupię. Narazie to musze ochłonąć i wziąść się za inny projekt.Może Jagdtiger w BF2 co wy na to? A ile mniej wiecej trzeba czekać aż farba zejdzie z modelu? jak długo musi się moczyć w tym roztworze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 18 Czerwca 2009 Share Napisano 18 Czerwca 2009 Tutaj bardzo ciekawy opis początkującego: http://www.modelarstwo.org.pl/forum/viewtopic.php?t=39238 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 18 Czerwca 2009 Share Napisano 18 Czerwca 2009 mam do was pytanie i prośbę, jak zrobić ruchome podwozie w Pantherze? Jak dalsze prace ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 18 Czerwca 2009 Share Napisano 18 Czerwca 2009 mam do was pytanie i prośbę, jak zrobić ruchome podwozie w Pantherze? Przejrzyj mój wątek warsztatowy z Tygrysem afrykańskim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 18 Czerwca 2009 Share Napisano 18 Czerwca 2009 mam do was pytanie i prośbę, jak zrobić ruchome podwozie w Pantherze? Przejrzyj mój wątek warsztatowy z Tygrysem afrykańskim. Szukam, szukam i właśnie nie mogę go znaleźć, podaj link z łaski swojej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 18 Czerwca 2009 Share Napisano 18 Czerwca 2009 viewtopic.php?t=12227 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 18 Czerwca 2009 Share Napisano 18 Czerwca 2009 Dziękować bardzo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Meksyk89 Napisano 21 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 21 Czerwca 2009 Panowie mam problem. Pantera "moczyła się" w krecie 48h a farba nawet trochę nie zeszła. Co teraz zrobić? Jaki specyfik polecacie do zmycia tego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 21 Czerwca 2009 Share Napisano 21 Czerwca 2009 A soda kaustyczna, ponoć jest mocniejsza. Oczywiście wszystkie metalowe rzeczy trzeba usunąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirek66 Napisano 21 Czerwca 2009 Share Napisano 21 Czerwca 2009 Jak akryl to płyn do usuwania sido ,słabą dałeś proporcję kreta gdyż normalnie po całonocnym moczeniu zostało by być może tylko kawałek Pantery Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 21 Czerwca 2009 Share Napisano 21 Czerwca 2009 Oj tak, trzeba bardzo uważać z proporcjami, może się wypaczyć i po zawodach, znaczy się po Patherze. Ja używałem SK do usuwania akrylu z Wz.34, dwa dni cholera się moczył i w 90% farba zlazła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Meksyk89 Napisano 21 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 21 Czerwca 2009 A Cleanlux to w jakich proporcjach rozpuścić w wodzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yoony Napisano 21 Czerwca 2009 Share Napisano 21 Czerwca 2009 soda to to samo co kret nazwa handlowa plastyku nie ruszy byle przygotowac roztwór przed włożeniem modelu zeżre dodatki z aluminium trzeba je wcześniej usunąć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Meksyk89 Napisano 29 Września 2009 Autor Share Napisano 29 Września 2009 Witam! Postanowiłem znowu ruszyć z tematem. Model trafił do cleanluxu, potem to już zeskrobanie straej farby. Wieża dostała surfacerem a potem kolorem gunze H80. I teraz mam pytanie, czym to maskować pod kamuflaż? Znowu zmierzyć sie z blu-tacem? Przed malowaniem rdzicie dać połysk czy mat? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Meksyk89 Napisano 11 Października 2009 Autor Share Napisano 11 Października 2009 No i kamo zrobione. Uważam, że wyszło mi to całkiem nieźle ale niech się naród wypowie: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
knightrider Napisano 11 Października 2009 Share Napisano 11 Października 2009 wyszło dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
knightrider Napisano 11 Października 2009 Share Napisano 11 Października 2009 PS tylko strasznie żółte Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nibur92 Napisano 11 Października 2009 Share Napisano 11 Października 2009 i tak na to pewnie pójdą różne zabiegi filtry washe itd. to się przyciemni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Meksyk89 Napisano 19 Października 2009 Autor Share Napisano 19 Października 2009 Dziękuje za pomoc, zdjęcia tych egzemplarzy panter są w moim wątku tylko, że na PWM-ie. Rozkładu plam nie trzymałem się za bardzo. Jako, że to pierwszy model chciałem go poprostu ładnie wykonać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi