jarex15 Napisano 4 Października 2009 Autor Share Napisano 4 Października 2009 Taki mały updejcik łódeczki prawie gotowe zostało dokleić stery i koniec (nareszcie). Miłego oglądania tych skromnych wypocin Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wielkamucha Napisano 4 Października 2009 Share Napisano 4 Października 2009 skromnych wypocin Dobre sobie . Wierzyć się nie chce, że to "350"... Patrząc na ostatnie zdjęcie, powiedziałbym, że nawet w "200", jak nie "150", nie mieliby się czego wstydzić. Szacun, Panie Kolego bzzz-bzzz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarex15 Napisano 5 Października 2009 Autor Share Napisano 5 Października 2009 Dobre sobie . Wierzyć się nie chce, że to "350"... Patrząc na ostatnie zdjęcie, powiedziałbym, że nawet w "200", jak nie "150", nie mieliby się czego wstydzić. Szacun, Panie Kolego bzzz-bzzz Wielkie dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Epheli Napisano 5 Października 2009 Share Napisano 5 Października 2009 Piękna robota, szkoda, ze nie pokazałeś jak je robiłeś, ciekawi mnie kolejność montażu i malowania. Czy fototrawionki malowałeś na ramce i doklejałeś czy bezpośrednio na modelu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarex15 Napisano 5 Października 2009 Autor Share Napisano 5 Października 2009 Piękna robota, szkoda, ze nie pokazałeś jak je robiłeś, ciekawi mnie kolejność montażu i malowania. Czy fototrawionki malowałeś na ramce i doklejałeś czy bezpośrednio na modelu? Duże kutry najpierw na ramce pomalowałem pokład w kolorze tan następnie dokleiłem go do kadłuba i odciołem podstawki plastikowe doklejając te z trawionki dokleiłem wszystko to co według mojego uznania nie będzie przeszkadzać podczas maskowania i malowania na kolor szary. Na ramce z trawionkami pomalowałem ster, maszty i kotwice. Po pomalowaniu kutra i odklejeniu maskowania dokleiłem resztę blaszek. Podobnie było z tym kuterkiem jedyne co zrobiłem inaczej to po pomalowaniu dokleiłem blaszki i pomalwałem je. Te małe łódeczki były z żywicy i najpierw je pomalowałem na szaro a potem po zamaskowaniu pomalowałem na taki białawy. Oczywiście były poprawki pędzlem. Wszystkie trawionki staram się najpierw odtłuścić i pokryć je cieńką warstwą primera gunze ponieważ tych farbek używam do tego modelu. Następnym razem postaram się ładować zdjęcia krok po kroku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Epheli Napisano 5 Października 2009 Share Napisano 5 Października 2009 piękna robota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Epheli Napisano 5 Października 2009 Share Napisano 5 Października 2009 piękna robota gratulacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarex15 Napisano 22 Października 2009 Autor Share Napisano 22 Października 2009 Zaczołem trochę dłubać nad główną sterówką oto co udało mi się w parę godzin zmontować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jędrek Napisano 22 Października 2009 Share Napisano 22 Października 2009 robota ładna a przy okazji widać to co mi się w Hasegawie nie podoba czyli trapy po części z plastiku a po części z PE (czyli na blaszce są często same poręcze ) Jędrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarex15 Napisano 6 Listopada 2009 Autor Share Napisano 6 Listopada 2009 Taki mały apdejcik wciąż brak czasu ale może dzisiaj już skończę ten "pierwszy poziom". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jędrek Napisano 6 Listopada 2009 Share Napisano 6 Listopada 2009 ładnie nam Nagato rośnie w górę Jędrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ingen175 Napisano 6 Listopada 2009 Share Napisano 6 Listopada 2009 Mistrzu, pozwól mi zostać twym uczniem ! Te cuda które tworzysz są niesamowite. Naucz mnie , mistrzu ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarex15 Napisano 6 Listopada 2009 Autor Share Napisano 6 Listopada 2009 Mistrzu, pozwól mi zostać twym uczniem ! Te cuda które tworzysz są niesamowite. Naucz mnie , mistrzu ! Sam jestem w szoku, że mi to tak wychodzi. Tak wyglądają lampy sygnalizacyjne oczywiście już poprawiłem te "farflocle" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ingen175 Napisano 6 Listopada 2009 Share Napisano 6 Listopada 2009 Tak się zapowidam i zapowidam ale czasu mi brak a skończyć musze chiyode i ise, bo się nakręciłem na koenig czy margraf, albo i dresden. Tak więc z 700 na 350 przechodzę, bo jednak takie drobnostki mnie męczą, oczy bolą od długiego skupiania się , a czasem coś wejść nie chce bo nie spasowane a jak tu ciąć taką drobnostkę. Ale ogólnie masz mój podziw, przy tobie jestem ziarnkiem piasku ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 6 Listopada 2009 Super Moderator Share Napisano 6 Listopada 2009 jestem ziarnkiem piasku...lalala Jestem piasku ziarenkiem w klepsydrze, Zabłąkaną łódeczką wśród raf, Kroplą deszczu, Trzciną myślącą wśród traw ...ale jestem! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ingen175 Napisano 6 Listopada 2009 Share Napisano 6 Listopada 2009 ja tu poetycko chciałem a ty żartami, ehhh Dałbyś tylko więcej fotek bo strasznie fajnie się to ogląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gulus Napisano 7 Listopada 2009 Share Napisano 7 Listopada 2009 Jakie żarty? Jopkową poleciał i tyle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 7 Listopada 2009 Super Moderator Share Napisano 7 Listopada 2009 Jakie żarty? Jopkową poleciał i tyle Nie mogłem się oprzeć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cloner16 Napisano 7 Listopada 2009 Share Napisano 7 Listopada 2009 Bombowy model, osobiście chciałbym, skleić jakiś okręt tak porządnie jak ty to robisz. Już nie mogę się doczekać efektu końcowego. Zawsze jestem pod wrażeniem tego doskonałego maskowania części oraz dokładnie i czysto przyklejonych PE. Naprawdę suuuuuuuuper Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarex15 Napisano 7 Listopada 2009 Autor Share Napisano 7 Listopada 2009 Dziękuję wszystkim za komentarze . Postaram się coś dzisiaj i jutro porobić i wrzucę fotki. Ma ktoś może ostrza olfy bo jestem ciekaw czy warto kupić owe nożyki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 7 Listopada 2009 Super Moderator Share Napisano 7 Listopada 2009 Ma ktoś może ostrza olfy bo jestem ciekaw czy warto kupić owe nożyki?Warto !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarex15 Napisano 7 Listopada 2009 Autor Share Napisano 7 Listopada 2009 Pierwszy poziom zakończony, czekają mnie tylko poprawki świateł nawigacyjnych. Miłego oglądania Trochę mnie to łączenie denerwuje ale nie wygląda to najgorzej na żywo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jędrek Napisano 7 Listopada 2009 Share Napisano 7 Listopada 2009 dobra robota Trochę mnie to łączenie denerwuje ale nie wygląda to najgorzej na żywo faktycznie może drażnić ale na zdjęciu ten element jest pewnie przynajmniej z 3 razy większy Jędrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ingen175 Napisano 7 Listopada 2009 Share Napisano 7 Listopada 2009 Hmmm, jaty to robisz, malujesz 1 poziom, potem doklejasz 2, 1 osłanisz i malujesz i tak w kółko ? Ja od razu cały mostek na moim ise skleiłem, i nie było problemów z malowaniem. Okienek i innych rzeczy nie maluje bo takich farb nie mam, mam tylko podstawowe rodzaje kamuflażu i farbki bonusowe jak japan linoleum . Ogólnie mr gunze sang coś tam roi ekstra farbki, niby nie takie płynne ale cienko kryją, każdy szczegół widać. A teraz się zapytam czym oczyścić poklad z farb olejnych, bo od brata pożyczyłem jak nie miałem jeszcze linoleum żółtą farbkę (nadawała się na pokład) olejną revella, ale to taka tandeta jakich mało, gęste to, lepi wszystko i co gorsza nie kryje , toż to było widać na jego Victory (plastki lekko brązowy był) plastik pomimo nieco grubszego malowania, mój pokład wygląda obrzydliwie i nie pokażę go wam dopuki nie oczyszczę i nie pomaluję go na nowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarex15 Napisano 7 Listopada 2009 Autor Share Napisano 7 Listopada 2009 Hmmm, jaty to robisz, malujesz 1 poziom, potem doklejasz 2, 1 osłanisz i malujesz i tak w kółko ? Nie maluję 1 poziom i 2, potem oddzielnie szybki i wszystko sklejam do kupy w międzyczasie wyszukuję jakiś niedociągnięć i robię poprawki. A teraz się zapytam czym oczyścić poklad z farb olejnych Nigdy nie zmywałem olejnej ale ponoć jak się część do kreta wrzuci na noc to zejdzie. dobra robota Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi