Michalw Napisano 16 Lutego 2009 Share Napisano 16 Lutego 2009 Witam froumowiczów . Chciłbym wam pokazać mojego "Szermana". Nie jest ukończony w 100%. Musze jeszcze dodać pare rzeczy typu łopaty, kilofy, anteny itd. A właśnie wie ktoś może jakiej długości były anteny u Shermanów i czy wszystkie miały chorągiewki na zakończeniach? Zdjęcia nie są jakieś super i od razu mówie że w realu wygląda lepiej . Chciałbym usłyszeć od Was jak najwiecej jakichś porad w sprawie co można by jeszcze ewentualnie dodać lub poprawić. Oczka u dowódcy mi troche nie wyszły Na ramieniach zrobiłem plakietki Dywizji Pancernych, przynajmniej sie staralem je zrobic Prosze o opinie i komętarze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 16 Lutego 2009 Share Napisano 16 Lutego 2009 Co wy macie z tymi antenami, na oko sie to robi, w wyniku eksploatacji mogły np. utracić kawałek itp. ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michalw Napisano 16 Lutego 2009 Autor Share Napisano 16 Lutego 2009 Co wy macie z tymi antenami no cuż wole się spytać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JŚ Napisano 16 Lutego 2009 Share Napisano 16 Lutego 2009 (edytowane) Zdjęcia bardzo mało czytelne, niemniej... Czy to jest imitacja trafienia (ta dziura z lewej)??? Bo jeśli tak, to nie ma najmniejszych szans, żeby ten Ronson przetrwał. Z Shermana zrobiłaby się piękna pochodnia :> Edytowane 16 Lutego 2009 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 16 Lutego 2009 Share Napisano 16 Lutego 2009 Tym bardziej ze to jakieś na oko 105 mm W sumie żaden czołg z taką dziurą by nie jeździł bo by nie miał wnętrza i pewnie silnika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michalw Napisano 16 Lutego 2009 Autor Share Napisano 16 Lutego 2009 Czy to jest imitacja trafienia To jest imitacja trafienia ale te otory nie są na wylot. Na zdjęciach nie widac tego dobrze ale miało to imitować coś w rodzaju trafienia ale nie przebicia pancerza lub rykoszetu. To ostatnie raczej nie jest ale cuż to mój pierwszy czołg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 16 Lutego 2009 Share Napisano 16 Lutego 2009 Sherman po trafinieu pociskiem tego kalibru (nawet dymnym ) stanąłby w płomieniach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michalw Napisano 16 Lutego 2009 Autor Share Napisano 16 Lutego 2009 Ustalmy że w czasie wszystkich trafień załoga jadła lunch niedalekoczołgu na polanie i miała duże szczęście. Środek czołgu wymieniono a dziur nie załatano . Wiem to głupie ale już nic z tym nie poradze :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DerPanzersoldat95 Napisano 16 Lutego 2009 Share Napisano 16 Lutego 2009 jakimi farbkami malowałeś??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michalw Napisano 16 Lutego 2009 Autor Share Napisano 16 Lutego 2009 jakimi farbkami malowałeś??? Całość jest pokryta Humbrolem 155 matt, reszta to Humbrol 72 matt, jakiś brąz(nie moge znaleść tej farby teraz). Cały malowany pędzlem, gdyż nie posiadam jeszcze aerografu :(. Ale i tak sądze że nieżle mi poszło. Tak skromnie mówiąc . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hans Olo ww2 Napisano 16 Lutego 2009 Share Napisano 16 Lutego 2009 Firma/skala ? 105mm to to nie jest, 75 jak najbardziej, może trochę mniej. Jakkolwiek, Pak 97/38 mógłby takie coś zdziałać, nie miał takiej przebijalności jak Pak 40. (tyle że ten otwór na lewo to na moje oko piękna penetracja). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JŚ Napisano 16 Lutego 2009 Share Napisano 16 Lutego 2009 Firma/skala Italeri 1/35 - widać na odległość :> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hans Olo ww2 Napisano 16 Lutego 2009 Share Napisano 16 Lutego 2009 Nie siedzę w 1/35, więc nie widać Poza tym dobry zwyczaj nakazuje napisać co to za model/firma ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michalw Napisano 16 Lutego 2009 Autor Share Napisano 16 Lutego 2009 Po 1.-Myśle,ale tylko myśle że uszkodzenia po pociskach są dobrze wykonane. Wzorowałem sie na zdjęciu gdzie ładnie to widać(postaram sie je odszukać i wkleić). Po 2.-Jakub ma racje. Italeri 1:35, a figurki to "U.S. Tank Crew (NW Europe 1944)" Dragon'a 1:35. Po 3.-Tak jak napisał Hans Olo ww2 też mi się wydaje że 105 to stanowczo za duży mm, sądze że otwory są porównywalne do 75mm. Ale i tak się ciesze że zaciekawił temat. Chciałbym żeby jednak rozmowa przeniosła się troche dalej i żeby komętować także resztę czołgu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rudi Napisano 16 Lutego 2009 Share Napisano 16 Lutego 2009 Model całkiem, całkiem, ale czy mi sie wydaje, czy bandaże na kołach są pomalowane na zielono? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michalw Napisano 16 Lutego 2009 Autor Share Napisano 16 Lutego 2009 Tak, myślałem że nikt nie zauważy. Oj Rudi, bardzo nieładnie :D. Faktycznie przyznaję się bez bicia że ... zapomniałem. Za dużo pośpiechu. Może jeszcze je jakos pomaluje. Zobaczymy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rudi Napisano 16 Lutego 2009 Share Napisano 16 Lutego 2009 Tak, myślałem że nikt nie zauważy. Oj Rudi, bardzo nieładnie :D. Spoko, niedługo pokaże mojego prawie skończonego Shermana to Ty powytykasz mi błędy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michalw Napisano 16 Lutego 2009 Autor Share Napisano 16 Lutego 2009 Może jeszcze by ktoś się skusił na opinie i ewentualne braki lub wady mojego wykonania. Bardzo bym chciał przeczytac co o tym sądzicie, bo sprawa trafień jest juz chyba zamknięta . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michalw Napisano 18 Lutego 2009 Autor Share Napisano 18 Lutego 2009 Ciąg dalszy kończenia Shermana. Prosiłbym o rade w sprawie "pokrowca" na lufe. Może taki być? Ma ktoś zdjęcia jak to powinno wyglądać? Z góry dziękuje. Przypominam że to tylko przymiarka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
m1013 Napisano 18 Lutego 2009 Share Napisano 18 Lutego 2009 (edytowane) Pokrowiec - jakbyś nie zrobił, będzie dobrze Z pewnością koledzy znajdą lepsze fotki, ja tak na szybko podsyłam dwie: Na fotkach jest chyba co prawda armata z hamulcem wylotowym (M1A1C albo M1A2), ale pokrowiec to pokrowiec Żeby nie było: fotki pochodzą z "Sherman - A History of the American Medium Tank" R.P. Hunnicutta Edytowane 19 Lutego 2009 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michalw Napisano 19 Lutego 2009 Autor Share Napisano 19 Lutego 2009 Dzieki wielkie . Zdjęcia są idealne dla mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
m1013 Napisano 19 Lutego 2009 Share Napisano 19 Lutego 2009 Nie ma sprawy , w końcu po to jest to forum, nie? Ale swoją drogą to właśnie pomyślałem sobie, że ta pierwsza fotka jest na tyle fajna, że chyba zrobię sobie taką dioramkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartek_222 Napisano 20 Lutego 2009 Share Napisano 20 Lutego 2009 Nie ma sprawy , w końcu po to jest to forum, nie? Ale swoją drogą to właśnie pomyślałem sobie, że ta pierwsza fotka jest na tyle fajna, że chyba zrobię sobie taką dioramkę I zdaje się że Masterbox wpadł na pomysł żeby ci w tym pomóc wypuszczając wóz konny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michalw Napisano 24 Lutego 2009 Autor Share Napisano 24 Lutego 2009 Wie ktoś może czy do anteny mogę przyczepić chorągiweke? Jak tak to jakiego koloru bo nie mam bladego pjęcia czy Shermany wogule miały chorągiewki na antenach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
m1013 Napisano 24 Lutego 2009 Share Napisano 24 Lutego 2009 Hmmmm, pewien nie jestem, ale nie przypominam sobie jakichkolwiek chorągiewek na Shermanach, chyba że brytyjskich, a i to w Afryce tylko raczej. Ale mogę się mylić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi