Agnieszka Napisano 16 Lutego 2009 Share Napisano 16 Lutego 2009 Mam przyjemność zaprezentować ukończony model mojej Autobliny. Zestaw Italeri oprócz modelu zawiera podkłady kolejowe wraz z szynami, z którym można zrobić dość ciekawą podstawkę. Na modelu mogłam potrenować ślady eksploatacyjne. Robiąc swoją, inspirowałam się innymi Autoblindami z forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wicio1d Napisano 16 Lutego 2009 Share Napisano 16 Lutego 2009 Sama drezyna bardzo fajna, mile wykonany model . Osobiście mi się podoba. Szkoda że tłuczeń nie ufyfrałaś czymś bo wygląda jakby był wklejony w teren. Krzaczory kojarzę, jak mnie pamięć nie myli to jakaś chorzowska firma je produkuje ( dokładnie nie pamiętam), w każdym bądź razie bledną i to mały taki mankamencik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mierzu Napisano 16 Lutego 2009 Share Napisano 16 Lutego 2009 A malowana Autoblinda, aero czy pędzlem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boozy Napisano 16 Lutego 2009 Share Napisano 16 Lutego 2009 Miło popatrzeć. Widzę u Ciebie duże możliwości. Może nie powala ale jak na drugi pojazd to jest ok. Ja wymieniłbym krzaki i jakoś zróżnicował te kamyczki dodając innych odcieni. Bardzo podobają mi się te belki pod torami są dość realistyczne. PS. Kobieta w modelarstwie to rzadki okaz ;) a już pancernym to wogóle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dweler Napisano 17 Lutego 2009 Share Napisano 17 Lutego 2009 bardzo fajnie wyszla(ta blinada) brakuje mi tylko cieniowania co wzbogaca takie plaskie powierzchnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Biskup Napisano 17 Lutego 2009 Share Napisano 17 Lutego 2009 Jego ekscelencja Biskup, któremu sprawy świeckie nie są obce, zastanawia się, jak to jest być kobietą modelarzem??? Czy kobiety modelarze wybierają sobie, na partnerów życiowych mężczyzn modelarzy?? Byłoby to znacznie łatwiejsze, niż odwrotnie. Czy kobieta modelarz, jest dla mężczyzny modelarza wymarzoną partnerką??? Czy razem kupują modele, i razem chodzą do sklepu z modelami??? Czy mają wspólne modelarskie szpargały?? Czy są szczęśliwi??? Czy jest to recepta na życie wieczne??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacperek315 Napisano 17 Lutego 2009 Share Napisano 17 Lutego 2009 Biskup trochę dziwna ta gadka i raczej nie na temat, bo wybór partnera raczej nie jest związane z hobby. A co do modelu. Ładnie się wszystko prezentuje, aż miło na co poparzeć. Pełny szacunek dla Ciebie Agnieszko za ten model, bo sam wątpie, czy bym zrobił przynajmniej w 50 % tak dobry jak Twój. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dweler Napisano 18 Lutego 2009 Share Napisano 18 Lutego 2009 Biskup dajesz rade,hehe.nie mecz dziewczyny,niech sobie skleja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PHILLIP Napisano 18 Lutego 2009 Share Napisano 18 Lutego 2009 Świetna Autoblinda. Tylko jak powiedział Wicio1d brakuje w niej obić które by troszkę ożywiły całość lecz i bez tego wygląda bardzo dobrze. Sam mam chęć od jakiegoś czasu na ta drezynę i ty jeszcze bardziej mnie do tego zachęcasz Pozdrawiam !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacekkarolczak Napisano 20 Lutego 2009 Share Napisano 20 Lutego 2009 Agnieszko - Blinda bardzo fajna, pobrudzona z umiarem. Co do terenu - zrób pare tricków które wtopią tłuczeń w otoczenie - troszkę rdzy wokół torów z suchej pasteli na tłuczniu, parenaście trawek z pędzla ławkowca usiane wokól toru, parę kępek trawki z posypki klejonej na wikol np. firmy Polak albo jakiejkolwiek innej, trochę kaszy gryczanej ufarbuj na nieco inny odcień niż twój tłuczeń i rozrzuć po tym starym. I będzie idealnie. Tak myśle Ps. i dodaj tłucznia z tyłu i przodu podstawki - tam gdzie kończą się podkłady - bo nienaturalnie się kończy. Ps II - oby tak dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi