Jump to content

FW 190 1:48 Eduard

Marcin_C
 Share

Recommended Posts

No i jest.

Cena w Polsce 98 zł, zgodnie z mailem, który dostałem od Eduard Polska.

Tu znajdziecie zawatrość pudełka

Podaję czysto informacyjnie.

Pozdrawiam.

Wygląda bardzo zbornie. Osłona silnika zdjęta w odpowiednim miejscu ... możliwe, że zestaw CMK ze ścianą ogniową będzie pasował.

Zdjęte osłony skrzydłowe MG ... całkiem całkiem. Ciekawe tylko czy to ich ... czy może podrasowana Tamka ... a może Dragon

To nowe formy. Na stronie Eduarda były fotki z przygotowania produkcji. W planach mają zamiar wypuścić załą rodzinę fok. Następna to A-9. Podobno jeszcze w tym roku.

... wzięliby się za coś innego ... chyba firma podupada, skoro robią coś co już ktoś kiedyś zrobił i sprzedaje się najlepiej ...

Kiidd ja się akurat bardzo cieszę, że zdecydowali się zrobić fkę, bo w końcu może będzie taka jak być powinna. Bo i Tamiya i Dragon mają babole, a Czesi pracowali troszkę nad tym modelem.

Co do całości rodziny fok to raczej nie, będą to wersje od A5 do A9 czyli tak zwane krótkonose ale długie zorientowani w temacie wiedzą o co chodzi.

Pozdrawiam malkontentów

Kiidd ja się akurat bardzo cieszę, że zdecydowali się zrobić fkę, bo w końcu może będzie taka jak być powinna. Bo i Tamiya i Dragon mają babole, a Czesi pracowali troszkę nad tym modelem.

Cieszę sie Twoim szczęściem i szczęsciem innych fokofili / fokofilów

Słyszałem jednak, że foki Dragona były najlepsze do tej pory na rynku mimo tego, że ich sklejalność była ... ekhmmm ... tu przemilczę. ( zrobiłem kilka )

Pozdrawiam malkontentów

Nie uważam siebie za malkontenta ... po prostu boli mnie że odłogiem leżą takie tematy jak Caudron C714 czy Ms 406 ... Letov S 328 dla, którego alternatywą jest żywiczny Planet Models ...

Ja doskonale zdaję sobie sprawę, że wspomniane modele sprzedawałyby się dużo słabiej, a DOBRZE, może nawet najlepiej zrobiony model z dotychczasowych fok, to świetny chłit mantetindody*.

*Chwyt marketingowy - w wykonaniu Ani mru mru

Kiidd ale ja Ciebie rozumiem i nie uważam za malkontenta, to miało być w "" w domyśle. Nie zmienia to faktu, że model ten ma szansę przebić Dragona dokładnością i sklejalnością, a jak będzie to czas pokaże.

Pozdrawiam.

• 1 year later...

Ekhem, jeśli model ma być pootwierany w całości to problemów mieć nie będziesz, ale jeśli chcesz zrobić model z pozamykanymi lukami inspekcyjnymi i po prostu z widoczna sylwetką samolotu, to czeka Cie masa pracy.

Pozdrawiam.