Gość Napisano 21 Lutego 2009 Share Napisano 21 Lutego 2009 Tzn. ja kalki mam z skąd załatwić tylko szukam w polskich sklepach B737-300.tylko nie z malowaniem w pudełku ryanair bo bym je zrobił zamiast Air polonii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hitman Napisano 21 Lutego 2009 Share Napisano 21 Lutego 2009 Widzę, że temat bardzo ciekawy. Tym razem jeszcze jednak nie przyłączę się projektu, bo jestem zajęty amerykańskimi myśliwcami, ale jeśli dotrzymacie słowa i plan projektu Boeinga ujrzy światło dzienne to bardzo chętnie się oderwę od myśliwców Pozdrawiam wszystkich i czekam na owoce projektu grupowego! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pencil37 Napisano 21 Lutego 2009 Share Napisano 21 Lutego 2009 Tzn. ja kalki mam z skąd załatwić tylko szukam w polskich sklepach B737-300.tylko nie z malowaniem w pudełku ryanair bo bym je zrobił zamiast Air polonii Jedne z tego co się orientuję 737-300 produkuje albo Daco (Skyline) albo Minicraft - obydwa modele w naszych stacjonarnych sklepach chyba nie do dostania. Aha jeszcze je produkuje Platz - zakup w japońskich sklepach internetowych ok 3500 jenów. Jak już pisałem jak ktoś chce robić 737-800 polskiego - jeden latał w barwach WEA - o rejestracji SE-DZI - ale nie kalek do niego :( Pozatym wspominałem że jak ktoś chce jest szanasa na załatwienie modeli z Daco B737-300/-400/-500 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pencil37 Napisano 21 Lutego 2009 Share Napisano 21 Lutego 2009 Ostanio modele z Daco w Polsce po starym kursie były po 70-80zł... Prawdopodobnie będą na zawodach w Bytomiu... Italerii w swoim katalogu na 2009 zapowiada tylko jeden model "pasażerowców" ewentualnie interesujacy : A tu można rezerwować zakup modelu zvezdy B767 (maj 2009) za ok 23e http://www.1999.co.jp/eng/10084995 Może ktoś jeszcze wie o jakoś nowościach (wznowieniach) pasażerów 1/144 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 22 Lutego 2009 Share Napisano 22 Lutego 2009 ATR może być ciekawa propozycja Italeri Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
falcon Napisano 22 Lutego 2009 Share Napisano 22 Lutego 2009 Ta propozycja ATR'a byłą już w katalogu na rok 2008, ale niestety nie została zrealizowana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 22 Lutego 2009 Share Napisano 22 Lutego 2009 Tak słyszałem kiedyś o niej. Ale jak narazie to odrzutowce czekają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 22 Lutego 2009 Share Napisano 22 Lutego 2009 Mam pytanko co do budowania i malowania pasażerów .Czy wy jakieś części przyklejacie po malowanie..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radoslaw Pietrys Napisano 22 Lutego 2009 Share Napisano 22 Lutego 2009 ATR może być ciekawa propozycja Italeri ATR-a 72 i 42 zapowiedział też AZ MODEL -> może oni szybciej wydadza ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
falcon Napisano 22 Lutego 2009 Share Napisano 22 Lutego 2009 No to może wrzucę jakieś zdjęcia Poniżej jak napisałem wcześniej rozpoczęty i wstrzymany chwilowo w budowie A319 German Wings (wygląda jak poligon) i A319 South African Air. Musze im go przyklejać opisy jeszcze do ogonków, żeby nie pomylić - chociaż kadłubki są te same Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubaszon555 Napisano 23 Lutego 2009 Share Napisano 23 Lutego 2009 Moi drodzy...jak wiecie, deklarowałem budowę 319 germanwings. Plany nieco się zmieniły i zamiast pierwszego zrobię 319 w barwach Swiss. Kalkomanię wykorzystam z zestawu 320 Thomas Cook/Swiss. Oczywiście rejestracja będzie inna, choć jeszcze nie zdecydowałem jaka. Myślałem także o 340 jednak nie mam ostatnio za dużo czasu a z 319 na pewno podołam Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pencil37 Napisano 23 Lutego 2009 Share Napisano 23 Lutego 2009 Widzę że projekt się rozkęca to dobrze... ja już ze swoim A321 walczę a dziś dostałem całkiem spory zastaw kalek do polskich pasażerów (B737, B757, B767, ATR42, ERJ145 - Fischer, AirPolonia, CentralWings, LOT, Star Allinace/LOT, WEA, EuroLOT) także do następnego projektu "Boeing" jestem też gotowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 23 Lutego 2009 Share Napisano 23 Lutego 2009 No no no ładnie się prezentują modele falcona. A Kuba, co do malowania to piękne Bardzo mi się podobają malowania tych linii. A w moim A321 to się prezentuje tak. Zaczynam w czwartek jak dobrze pójdzie A dziś morze będą fotki Avro RJ85( coś dla ciebie Kuba ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 23 Lutego 2009 Share Napisano 23 Lutego 2009 A co do projektu Boeing'a to tez mam juz w planie model tylko nie wiem czy go złapie w sklepie bo był w jednym ale już nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
falcon Napisano 23 Lutego 2009 Share Napisano 23 Lutego 2009 Kubaszon555 - przypomniałeś mi, że mam też jednego Swiss'a (bo ładne się prezentuje w tych barwach:) ) tylko, że A320 Super modelik viewtopic.php?t=7717 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubaszon555 Napisano 23 Lutego 2009 Share Napisano 23 Lutego 2009 KonDi już się doczekać nie mogę Falcon do szwajcarów mam słabość, mam już nawet niezłą kolekcję: fokker 100 swissair (stare malowanie), A321 swissair (nowe malowanie), A 310 Balair, A 319 Swiss, Avro RJ 85 crossair i challenger CL 604 jako szwajcarska karetka Fajna ta Twoja 320...zdjęcia gotowego bardzo mi się przydadzą, dzięki za linka. Jak dobrze pójdzie zaczynam arbuza w czwartek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 23 Lutego 2009 Share Napisano 23 Lutego 2009 Może dacie InBox'y modeli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pencil37 Napisano 23 Lutego 2009 Share Napisano 23 Lutego 2009 Jak do tej pory przygotowujemy A321/320/319 - a każdy wygląda tak samo tylko mają inne gługości kadłuba - i co niektóre inne silniczki Ale jak będzie takie życzenie można wrzucić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pencil37 Napisano 24 Lutego 2009 Share Napisano 24 Lutego 2009 Coś nam ucichł projekt Więc aby ciut rozruszać atmosferę z samego rana : kadłub prawie gotowy, właśnie skończyłem kłaść podkład... teraz silniki, może jutro malowanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubaszon555 Napisano 24 Lutego 2009 Share Napisano 24 Lutego 2009 Idziesz jak burza, normalnie przodownik pracy Ładna kolekcja nam się rodzi tak 3mac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JW Napisano 24 Lutego 2009 Share Napisano 24 Lutego 2009 Ja niestety muszę czekać na zasilacz do kompresora ;/ Ferie w pełni a praca stoi. Mam nadzieję, że w przyszłym tygodniu zacznę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubaszon555 Napisano 24 Lutego 2009 Share Napisano 24 Lutego 2009 Ze spokojem, to nie jest projekt jednodniowy Najważniejsze, że wszyscy jesteśmy "w kupie" i powoli montujemy co nam dane Ja nadal stoję z robotą, ale w wolnych chwilach kompletuję dokumentację zdjęciową do mojego "swissa". KonDi prosiłeś o inboxy. Mogę dac 330 LTU, 340 Air Canada, 310 Balair, Belugę i A 320 Thomas Cook. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JW Napisano 24 Lutego 2009 Share Napisano 24 Lutego 2009 Nad a340 tez się zastanawiałem, ale nad skandynawem. Trochę tego w ostatnie wakacje się pofociło ;d Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 24 Lutego 2009 Share Napisano 24 Lutego 2009 Kuba możesz dać ich fotki Ja tek samo jak Kuba z robota w miejscu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pencil37 Napisano 24 Lutego 2009 Share Napisano 24 Lutego 2009 Pewnie - wrzucaj in-boxy A dzisiaj mam dzień dziecka (wczoraj też bi pszyszły kalki do polskich boeingów ) Dzisiejsze odwiedziny poczty polskiej : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi