damiusz Napisano 26 Lutego 2009 Share Napisano 26 Lutego 2009 Widział ktoś może ten: http://www.modelsforsale.com/catalog/product_info.php?products_id=445600 model od środka? co się kryje w pudle? czy jest w polskich sklepach? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 27 Lutego 2009 Share Napisano 27 Lutego 2009 Jest w Tora Tora Tora, widziałem go. Tak mi się podoba, a koleś w sklepie mnie zmartwił, że długo ma nie być w sprzedaży. :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiusz Napisano 27 Lutego 2009 Autor Share Napisano 27 Lutego 2009 dziś jadę do Szczecina, zorientuję się czy jest może w "Safari". byłem. nie ma . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
raptorf22 Napisano 2 Marca 2009 Share Napisano 2 Marca 2009 Byłem w sklepie, widziałem i odłożyłem. Nie mój krąg zainteresowania, ale jeżeli kogoś interesuje to Italerii wykonała go naprawdę ładnie. posiada nawet nitowanie na skrzydłach i kadłubie. Cena trochę wysoka, 40 zł za małe pudełko Italki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 2 Marca 2009 Share Napisano 2 Marca 2009 W schematach malowania układy plamek powtarzają się na różnych samolotach. A od czego jest net Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robmario Napisano 6 Marca 2009 Share Napisano 6 Marca 2009 Ten model to nieco poprawiony stary Supermodel. Dodano oddzielone klapy, trochę detali w kokpicie i zmieniono trochę sposób wykonania drugiego typu osłony kabiny. Przeryto tez linie na wgłebne i dodano trochę linii nitów. Niestety nie zawsze wyszło to lepiej niż było. Mam obydwa modele i będę je robił równolegle, nitując i ryjąc starego Supermodela. Zobaczymy jak to wyjdzie. Nawet schematy malowania pojawiają się te same (Italeri ma ich więcej). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Condor Napisano 6 Marca 2009 Share Napisano 6 Marca 2009 Wydaje mi się, że model Special Hobby jest lepszy i trochę tańszy. Delikatne wgłębne linie podziału blach, nitowanie oraz przede wszystkim blaszki i żywica. SH wypuścił kilka wariantów RE 2000, między innymi wersję produkowaną licencyjnie na Węgrzech Mavag Heja II. Mam ten model udało mi się go kupić za 32 zł. Italeri mu nie dorównuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiusz Napisano 9 Marca 2009 Autor Share Napisano 9 Marca 2009 robrario, aczy bądą relacje z budowy? będą, prawda. będą?))))))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 9 Marca 2009 Share Napisano 9 Marca 2009 Będe miał go za jakiś tydzień to zrobie in-boxa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 21 Marca 2009 Share Napisano 21 Marca 2009 Będe miał go za jakiś tydzień to zrobie in-boxa Obiecałem więc wstawiam: Pudło: Widać, że można zrobić jedną z dwóch wersji oszklenia. Ramki: Zbliżenia części: Oszklenie: Kalki: Jak widać model posiada dwie ramki z szarego i jedną z przeźroczystego plastiku. Porównując z innymi modelami Italeri (w moim przypadku np. MC.205; Caproni, Ju-52 itd.) widać zasadniczą różnice w jakości tworzywa -jest gorsza. Trochę nadlewek, ślady łączenia form i nie doskonałości. Mamy tu także: bardzo delikatne wgłębne linie oraz nitowania; wyżej wymienione dwie opcje oszklenia; możliwość zamkniętych/otwartych klap; 9 malowań (włoskie, szwedzkie, węgierskie), co prawda wszystkie mają prawie identyczne schematy w instrukcji, ale na stronie TUTAJ bez problemu można odnaleźć jak one wyglądały w rzeczywistości. Instrukcje można obejrzeć TUTAJ Oczywistą oczywistością jest, że zamierzam zrobić ten model, ale z racji dużej ilości "w poczekalni" pewnie zacznę go w czerwcu. Malowanie już sobie wybrałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiusz Napisano 23 Marca 2009 Autor Share Napisano 23 Marca 2009 Dzięki za in- boxa. Z tego co widać, to rzeczywiście jakość u italki spadła, a cena -wzrosła. co to za polityka??????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Botan Napisano 23 Marca 2009 Share Napisano 23 Marca 2009 Z tego co widać, to rzeczywiście jakość u italki spadła, a cena -wzrosła. co to za polityka??????? Może kryzysowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi