Wojtek B. Napisano 27 Lutego 2009 Napisano 27 Lutego 2009 Zaczne kolejny, choć tutaj dość nietypowy warsztat. Jak w tytule wykonam figurkę firmy Ares Mythologic w skali 54mm, która to przedstawia władce starożytnego egiptu, faraona Totmesa III(z gr. Tutmosis III). Figurka jest zrobiona z białego metalu. In box; I podstawka ma jakiej umieszcze figurke; Prace zaczne jak skończe wcześniejszy warsztat. Pozdrawiam Cytuj
DerPanzersoldat95 Napisano 27 Lutego 2009 Napisano 27 Lutego 2009 temat wspaniały, pasjonuję się starożytnością, powodzenia Cytuj
Wojtek B. Napisano 3 Marca 2009 Autor Napisano 3 Marca 2009 (edytowane) Witam, dzisiaj zacząłem prace nad tą figurką. Pierwsze zeszlifowałem i usunąłem różne nadlewki i takiego typu niedociągłości, na szczęście nie było ich zawiele co jest napewno plusem tego zestawu; Następnie zacząłem sklejać poszczególne części figurki i na tym etapie bardzo pomocna okazała się szpachlówka. Zapodziała mi się część nakrycia(jakże skromnego) faraona więc zacząłem się bawić z jej dorobieniem, oto fotka; Jak zkończe to następnie dam podkład. Pozdrawiam. Edytowane 3 Marca 2009 przez Gość Cytuj
Ostach Napisano 3 Marca 2009 Napisano 3 Marca 2009 Jedyne co mnie razi to błędy ortograficzne: zaczołemZACZĄŁEM! :P Jakiś firefox może by się przydał... albo chociaż sprawdzenie w wordzie... Reszta ładnie. Czym sie skleja figurki z białego metalu? Zwykłe CA styka? Cytuj
Wojtek B. Napisano 3 Marca 2009 Autor Napisano 3 Marca 2009 Za błędy przepraszam . Tak zgadza się wystarczy CA. Natomiast co do szpachlówki, ja używam szpachlówki Wamodu, oraz akrylowej z firmy Swiat Modeli, do tej figurki używam tej ostatniej, a podkład będzie z vallejo. Cytuj
Wojtek B. Napisano 5 Marca 2009 Autor Napisano 5 Marca 2009 Kolejne etapy malowania, pierwsze podkład; Następnie pierwsze warstwy; na skóre dałem Medium Fleshtone vallejo, na górną część biżuterii naniosłem czarną farbkę, przed nałożeniem złotej; Kolejno namalowałem wstępnie oczy, naniosłem złotą farbkę na biżuterie, oraz wykonałem dolną część garderoby, na dzięń dzisiejszy całość prezentuję się tak; Pozdrawiam. Cytuj
rampo klops Napisano 5 Marca 2009 Napisano 5 Marca 2009 Malowanie figurki jest spoko , poza oczyma (czyt. gałami ) koniecznie musisz je poprawić , najlepiej użyj do tego celu naostrzonej wykałaczki . Pozdrawiam i czekam na dalsze prace:) Cytuj
Wojtek B. Napisano 5 Marca 2009 Autor Napisano 5 Marca 2009 Tak jak już napisałem oczy jeszcze nie skończone. Cytuj
Lucas HS Napisano 5 Marca 2009 Napisano 5 Marca 2009 Tak jak już napisałem oczy jeszcze nie skończone. Ale źle zacząłeś. Nie poprawisz już tego. Lepiej zrobić oczy od nowa. Cytuj
Praetorian Napisano 5 Marca 2009 Napisano 5 Marca 2009 Hahahaha Ale się uśmiałem Te oczy są zdecydowanie do poprawki Reszta figurki, ogólnie ciało i biżuteria bardzo mi się podobają Cytuj
Wojtek B. Napisano 6 Marca 2009 Autor Napisano 6 Marca 2009 Oczy skończone (chyba, że Wam teraz nieprzypadną do gustu); Cytuj
jachud3 Napisano 6 Marca 2009 Napisano 6 Marca 2009 No teraz jest znacznie lepiej, chociaż jego lewe oko wygląda, jakby miał prostokątną źrenicę... reszta fajna Cytuj
Wojtek B. Napisano 6 Marca 2009 Autor Napisano 6 Marca 2009 Która to Twoja figurka? To jest już druga w tej skali a pierwsza z białego metalu . Dzisiaj malowałem jeszcze biżuterie i troche przycieniowałem ją, co do błyskotek jeszcze będę nad nimi pracował; A oto prace nad podstawką, w zamyśle ma wyglądać jak stary obrobiony kamień( czy jakoś tak . W końcowym etapie namaluję jeszcze hieroglify; Pozdrawiam. Cytuj
FAZZY_bez_humoru Napisano 6 Marca 2009 Napisano 6 Marca 2009 nie wypowiem sie na temat figurki bo sam nie umiem ich malować.. ale kamień może zrób cały bardziej gładki.. (zlikwiduj te "koła") a jednocześnie cała powierzchnia żeby była bardziej porowata (jak ciosana dłutami) i bez hieroglifów może zapleć na nim jakieś liny (taki blok do hobbystycznego ciągania przez niewolników), u stóp figurynki rzuć jakieś narzędzia.. może zwój papirusa (taki detalik) Cytuj
komix Napisano 6 Marca 2009 Napisano 6 Marca 2009 W malowaniu figurki może jeszcze to ci się przydać: (Fotka z pisma tamiya international) Cytuj
Jędrek Napisano 6 Marca 2009 Napisano 6 Marca 2009 całkiem fajnie Tobie idzie praca, tym bardziej że na zdjęciach figurka jest większa niż w rzeczywistości Jędrek Cytuj
Wojtek B. Napisano 8 Marca 2009 Autor Napisano 8 Marca 2009 Figurka prawie na finiszu, zostały tylko małe poprawki; A podstawka na dzień dzisiejszy prezentuje się tak; Pozdrawiam. Cytuj
Ostach Napisano 8 Marca 2009 Napisano 8 Marca 2009 Bardzo fajna ta figurka. Aż chce sie zrobić swoją! Bardzo podoba mi sie malowanie kołnierza. pozdrawiam Cytuj
Wojtek B. Napisano 9 Marca 2009 Autor Napisano 9 Marca 2009 Zapraszam do galerii konkursowej; viewtopic.php?p=209624#209624 Pozdrawiam. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi