Y@ro Napisano 2 Marca 2009 Share Napisano 2 Marca 2009 Witam oto mój nowy model na warsztacie, już od dłuższego czasu coś przy nim dłubie ale mam problem z kolorem ramy, ponieważ buda ma byc ciemno niebieska a obecny kolor ramy może nie pasowac co o tym myślicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Diesel fan Napisano 2 Marca 2009 Share Napisano 2 Marca 2009 Zdjęcia nie są najwyższej jakości - trochę "zniekształcają" kolorek, przez co nie można za bardzo doradzić Posaraj sie o lepsze fotki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
truckman Napisano 2 Marca 2009 Share Napisano 2 Marca 2009 Widzę że nowy projekt się szykuje, zasiadam w pierwszym rzędzie . Poszukaj w dokumentacjach jakiś, zdjęciach. Tan ciemno pomarańczowy, tudzież brązowy bo ciężko wywnioskować z zdjęć może się trochę gryść, ale z drugiej strony można to tak zostawić by się kontrastowało z budą. To zależy jak chcesz zrobić budę i ramę. Jeśli chcesz zrobić dodatkowy osprzęt (przewody, instalację itp) to moim zdaniem zostaw taki kolor by to bardziej się rzucało w oczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Y@ro Napisano 2 Marca 2009 Autor Share Napisano 2 Marca 2009 Postaram sie o lepsze foty może już jutro, no właśnie nowy projekt a stare jeszcze nie skończone a jednak dziś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fliper_nx Napisano 2 Marca 2009 Share Napisano 2 Marca 2009 Masz różową ramę ... Kolorek jest stonowany, więc może być old schoolowo z niebieską [ciemną] budą . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Y@ro Napisano 2 Marca 2009 Autor Share Napisano 2 Marca 2009 Raczej to kolor wrzosu a ja myślałem o czerwonej i chyba ją przemaluje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bilonzo Napisano 2 Marca 2009 Share Napisano 2 Marca 2009 I chyba tak zrób Y@ro . Będzie o niebo lepszy efekt . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Diesel fan Napisano 2 Marca 2009 Share Napisano 2 Marca 2009 Ładnie by wyglądało z ciemno szarą ramką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł216 Napisano 2 Marca 2009 Share Napisano 2 Marca 2009 A buda będzie miała tylko 1 kolor ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Y@ro Napisano 2 Marca 2009 Autor Share Napisano 2 Marca 2009 Tak ma byc ciemno niebieska i chciałem na to zrobic kalki planety układu słonecznego i tak sobie myślę że mam cysternę i zrobic taki zestaw kosmiczny a to propozycja kalek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
truckman Napisano 2 Marca 2009 Share Napisano 2 Marca 2009 Hmm.. Jeśłi to ma być taki moty to może lepiej zmienić tą ramę ten kolor mi przypomina ściany malowany w starych domach, takie to różowo, brązowe. Ten szary mozę by był dobry?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł216 Napisano 2 Marca 2009 Share Napisano 2 Marca 2009 Albo jasny niebieski Też by pasował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
posterMAN Napisano 3 Marca 2009 Share Napisano 3 Marca 2009 Kolego a pokaż jaki to model f 2000 zakupiłeś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 3 Marca 2009 Share Napisano 3 Marca 2009 Łukasz jest to F2000 ale w małej kabinie, nie to co ja kupiłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Y@ro Napisano 3 Marca 2009 Autor Share Napisano 3 Marca 2009 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miqs Napisano 3 Marca 2009 Share Napisano 3 Marca 2009 Miłosz kiedyś sklepał MANa zrobionego w motywy kosmosu, całkiem fajnie się prezentował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 3 Marca 2009 Share Napisano 3 Marca 2009 Czy na wretingerze, był F2000 z naczepą, właśnie w takim motywie, bardzo ładnie zrobiony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Y@ro Napisano 10 Marca 2009 Autor Share Napisano 10 Marca 2009 Witam miałem dwa dni wolnego to troszkę podłubałem, a zresztą co tu dużo gadac zapodam foty pozdrawiam Jeśli ktoś ma ochotę można co nie co komentowac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
voseba Napisano 10 Marca 2009 Share Napisano 10 Marca 2009 Części pomalowane podkładem wyglądają ładniej niż ta kolorowa rama. Szkoda, że nie zdecydowałeś się na jeden kolor ramy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 10 Marca 2009 Share Napisano 10 Marca 2009 Części pomalowane podkładem wyglądają ładniej niż ta kolorowa rama. Szkoda, że nie zdecydowałeś się na jeden kolor ramy. Zgadzam się z Tobą. Nie wiem czy zauważyłeś, ale nastała jakaś dziwna moda na kolorowe podwozia. Rozumię inny kolor jakiegoś podzespołu np. mostu, ale to wtedy gdy walnie i wymieni się go na nowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
voseba Napisano 10 Marca 2009 Share Napisano 10 Marca 2009 Części pomalowane podkładem wyglądają ładniej niż ta kolorowa rama. Szkoda, że nie zdecydowałeś się na jeden kolor ramy. Zgadzam się z Tobą. Nie wiem czy zauważyłeś, ale nastała jakaś dziwna moda na kolorowe podwozia. Rozumię inny kolor jakiegoś podzespołu np. mostu, ale to wtedy gdy walnie i wymieni się go na nowy. Zauważyłem to. Niestety nie jest to jedyna dziwna moda. Szczerze mówiąc, jeszcze nie widziałem auta z czerwoną ramą, czarnym zawieszeniem i srebrnymi amortyzatorami. Zazwyczaj wszystko jest w jednakowym kolorze, o ile, tak jak piszesz nic nie było wymieniane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Y@ro Napisano 10 Marca 2009 Autor Share Napisano 10 Marca 2009 Show trucki mają to do siebie że wyróżniają się od seryjnych modeli dlatego takie kolorowe, a co do ramy to rzeczywiście kicha wyszła ale już trudno następny model będzie już jednolity kolor ramy i zawieszenia. Pytanie do wyjadaczy jakim papierem szlifujecie podkład przed położeniem bazy ? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
truckman Napisano 10 Marca 2009 Share Napisano 10 Marca 2009 Części pomalowane podkładem wyglądają ładniej niż ta kolorowa rama. Szkoda, że nie zdecydowałeś się na jeden kolor ramy. Zgadzam się z Tobą. Nie wiem czy zauważyłeś, ale nastała jakaś dziwna moda na kolorowe podwozia. Rozumię inny kolor jakiegoś podzespołu np. mostu, ale to wtedy gdy walnie i wymieni się go na nowy. Nie rozumiem was?? Czyli uważacie że rama i np kabina powinny być jednakowego koloru?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miqs Napisano 10 Marca 2009 Share Napisano 10 Marca 2009 Nie rozumiem was?? Czyli uważacie że rama i np kabina powinny być jednakowego koloru?? Nie. Vosebie i Tornadowi chodzi o to, że rama wraz z podzespołami prawie zawsze jest tego samego koloru, a nie tak jak tutaj i w wielu innych przypadkach, rama czerwona, zawieszenie zielone, a amortyzatory różowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
voseba Napisano 10 Marca 2009 Share Napisano 10 Marca 2009 Nie rozumiem was?? Czyli uważacie że rama i np kabina powinny być jednakowego koloru?? Nie. Vosebie i Tornadowi chodzi o to, że rama wraz z podzespołami prawie zawsze jest tego samego koloru, a nie tak jak tutaj i w wielu innych przypadkach, rama czerwona, zawieszenie zielone, a amortyzatory różowe. dokładnie o to mi chodzilo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi