Tenggeri Napisano 5 Marca 2009 Share Napisano 5 Marca 2009 Model skończony, miało byc trochę szybciej ale cóż, nie udało się. Model według mnie dośc ładnie się prezentuje. Jestem z niego zadowolony, mi się podoba, ciekawe jak Wam przypadnie do gustu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł94 Napisano 5 Marca 2009 Share Napisano 5 Marca 2009 Ładny, brawo z mojej stromy za 3 zdjęcie - Sherman prezentuje się realistycznie i tak...groźnie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek14147 Napisano 5 Marca 2009 Share Napisano 5 Marca 2009 Ładny Sherman. Fajnie pochlapany błotem. Średnio podoba mi się błoto na gąskach i rdza na gąskach na wieży. Ogólnie model dobry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszDudek Napisano 5 Marca 2009 Share Napisano 5 Marca 2009 Tenggeri Sherman bardzo ładny nieodobaja mi sie tylko 2 rzeczy gąski i błoto ale to kwestia gustu. z gąskami można sobie poradzić wystarczy super glue i kilka kredek dasz rade ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tenggeri Napisano 6 Marca 2009 Autor Share Napisano 6 Marca 2009 Dzieki za opinie, nareszcie zrobiłem jakiś model który się podoba. Gąsienice na wieży pordzewiłem pudrem Yamyi Weathering Master B, wyszło tak sobie, chyba będzie lepiej wygląda jak to poprawię rdzawym washem. Co do błota, to miałem z nim drobne problemy, a mianowicie jako podstawę użyłem białego talku z dodatkiem pasteli i farb, na początku kolor był fajny, ale potem bardzo zjaśniał, zrobił sięprawie biały. Chyba muszę pomyślec nad nowym sposobem na błotko. Co do ubłocenia czołgu, to takie klimaty mi się podobają, zresztą gąsienice nie były zbyt ciekawe, więc je ubłociłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rObO87 Napisano 6 Marca 2009 Share Napisano 6 Marca 2009 Co mi się nie podoba: - mocowanie narzędzi, blaszki by się przydały - siatki na włazach, robione wg. jakiegoś foto czy własna inwencja? Zauważ, że wystarczy granat wsadzić pod siatkę i tyle z jej funkcjalności... Ale ogólnie jak wcześniej napisano, wygląda groźnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brabazon Napisano 8 Marca 2009 Share Napisano 8 Marca 2009 Szermanik nieco włochaty Parę kudełek w okolicach łopaty...I prysnął błotem solidnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jager27 Napisano 10 Marca 2009 Share Napisano 10 Marca 2009 Sherman prezentuje się realistycznie i tak...groźnie. Dla mnie sherman nie może wyglądać groźnie. Model jest ładny, ale po co robiłeś rdzę na gąsienicach? Żeby mieć takie rdzawe gąski to musiałby stać w garażu(ogrzewanym ) przez jakieś pół roku nie ruszany. Ogólnie mi się podoba, ale te gąsienice.... Dodatkowe na wieży to jak najbardziej, ale na eksploatowanych to więcej rdzy nie rób. Jednak sama rdza ci fajnie wyszła, w niektórych miejscach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 10 Marca 2009 Share Napisano 10 Marca 2009 Pociapciałeś skrzynkę amunicyjną złotą farbą a poza tym ok Co do Sherman to np. Tygrys czy Twardy wygladają groźnie w każdej sytuacji ale Sherman w każdej wygląda jak lamus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tenggeri Napisano 11 Marca 2009 Autor Share Napisano 11 Marca 2009 Ta "rdza" na gąsienicach, to nie miała byc rdza, ale taka jakby baza do dalszego tytłania gąsek, niestety po dodaniu white spiritu do startej pasteli barwa stała się bardzo agresywna, myślałem, że zciemnieje, ale guzik, została rdzawa. Czas zainwestowac w pigmenty... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jager27 Napisano 11 Marca 2009 Share Napisano 11 Marca 2009 Ta "rdza" na gąsienicach, to nie miała byc rdza, ale taka jakby baza do dalszego tytłania gąsek, niestety po dodaniu white spiritu do startej pasteli barwa stała się bardzo agresywna, myślałem, że zciemnieje, ale guzik, została rdzawa. Czas zainwestowac w pigmenty... A to całkiem inna sprawa.... To zabłoć te miejsca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 12 Marca 2009 Share Napisano 12 Marca 2009 niestety po dodaniu white spiritu do startej pasteli barwa stała się bardzo agresywna wielokrotnie wspominano(nawet ja) na forum, że tak sie zachowują...jak widać lepiej odczuć na własnej skórze Poza narzędziami model dobry. pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tenggeri Napisano 12 Marca 2009 Autor Share Napisano 12 Marca 2009 Poza narzędziami model dobry. Dzięki, akurat (nie obrażając innych) Twoja opinia wiele dla mnie zanczy. Cieszę się, że model się podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Drak Napisano 12 Marca 2009 Share Napisano 12 Marca 2009 a ja mam pytanie też do rdzy :P w moim wątku kiedy zrobiłem na shermanowskich gąskach stalowe przetarcia, dowiedziałem się że były to gąski gumowe a rdza nachodzi też na te elementy a z tego co wiem to to jest utlenianie metalu a nie gumy. Jak z tym będzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi