Remik Napisano 5 Marca 2009 Share Napisano 5 Marca 2009 Witam Prezentuję ostatnio wykonany model, w barwach instytutu Lotnictwa ,ciekawe tylko dlaczego miał działka, bo na zdjęciach archiwalnych są .Jak zwykle trochę model przerobiłem , wychyliłem klapy , jako oddzielne zrobiłem lotki, ster kierunku i wysokości, wytłoczyłem nową osłonę kabiny oraz nowe podwozie przednie, linie podziałowe narysowałem cienkim ołówkiem. Tyle opisu - zapraszam do oglądania i komentowania Pozdrawiam Re-Mig Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hanadam Napisano 5 Marca 2009 Share Napisano 5 Marca 2009 A mówią że z piasku bicza nie ukręcisz... a Tobie się udało z tego szitu zrobić samolot Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erkamo Napisano 5 Marca 2009 Share Napisano 5 Marca 2009 Zachwycająca przeźroczystość osłony kabiny. Reszta bardzo schludna i czysta. W moim odczuciu, model jest ciut zbyt jednolity. Ale i tak wspaniały. Gratulacje! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leszek.Sz. Napisano 6 Marca 2009 Share Napisano 6 Marca 2009 Bardzo ładny, to zestaw Kopro pakowany przez Mastercraft - mnie bardziej interesuje ten jaczek z drugiego planu z ostatniej fotki. Wrzucisz jego zdjęcia? Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lejgo_inc Napisano 6 Marca 2009 Share Napisano 6 Marca 2009 Czysty i elegancji jaczek. Wrażenie faktycznie robi owiewka kabiny. Z czego robiłeś ramy szklenia? Są wyraźnie ziarniste, i chyba odrobine to nie pasuje do całości. Też chętnie zobaczyłbym pare fotek tego jaka w tle ostatniej fotki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 6 Marca 2009 Share Napisano 6 Marca 2009 Oj, fajnie ci to wyszło , chyba kupę pracy trzeba było w te wypraski włożyc... gratulacje. Jest jakiś wątek warsztatowy? Wyszukiwarka nie daje rady :| Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dops01 Napisano 7 Marca 2009 Share Napisano 7 Marca 2009 Bardzo ładny Jaczek. To co wydaje się być lufami działek to są tunele wylotu pocisków. Luf działek w tym samolocie nie widać. Działek na tym samolocie nie zdjęto ze względu na problemy wynikające z wyważeniem płatowca. Być może z tych samych względów załadowane były skrzynki amunicyje, tak jak to miało miejsce na LiMach czy MiGach-21. Nie jestem do końca pewien, ale wydaje mi się, żę Jaki-23 miały całą kabinę łącznie z tablicą przyrządów pomalowaną na szaro. Pozdrawiam. Dops01. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi