Jendrass1 Napisano 8 Marca 2009 Share Napisano 8 Marca 2009 Kacprze ... a wiesz, że się palców nie pcha między drzwi a futrynę ? Niestety nie mam ze sobą ale lista kwiatków skali72 leży w Poznaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacperek315 Napisano 8 Marca 2009 Share Napisano 8 Marca 2009 Kacprze ... a wiesz, że się palców nie pcha między drzwi a futrynę ? Nie wiem bo jeszcze młody jestem i całe życie przede mną. A nie lepiej na PW sobie wszystko wyjaśnić raz, a dobrze, albo podczas spotkania na żywca przy paru mocniejszych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jendrass1 Napisano 8 Marca 2009 Share Napisano 8 Marca 2009 Kacprze ... a wiesz, że się palców nie pcha między drzwi a futrynę ? Nie wiem bo jeszcze młody jestem i całe życie przede mną. A nie lepiej na PW sobie wszystko wyjaśnić raz, a dobrze, albo podczas spotkania na żywca przy paru mocniejszych? Skoro młody jesteś, to za taką też uznam Twoją wypowiedź. Zaśmiecamy Widdowi wątek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 9 Marca 2009 Share Napisano 9 Marca 2009 Oho, 3 dni mnie nie ma i już kolejny 7TP Nie Widdowi Jendrasss ;) Nie mój model Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Myski79 Napisano 9 Marca 2009 Share Napisano 9 Marca 2009 a ja wam mówię że nie ma w Wawie oblatałem wszystko i nawet jak jest w ofercie na necie to odzwaniają i mówią nie ma i nie wiadomo kiedy będzie proszę się dowiadywać :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ł.Sosnowski Napisano 9 Marca 2009 Autor Share Napisano 9 Marca 2009 Ale się dyskusja rozpętała Gąski RPM-u są w księgarni na Świętokrzyskiej, a przynajmniej były tydzień temu. Blaszki są w ofercie zarówno Jadaru i jak i Martoli. W obu sklepach mają status produktu dostępnego, więc pewnie da się je kupić. Lufa sie może na allegro trafi. Jendrass1 Ten 7TP jest w fazie zbierania materiałow zdjęciowych. Na razie nie mam nawet modelu, a co dopiero mówić o dodatkach. Zacznę wszystko kupować mniej więcej za 3 tygodnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 9 Marca 2009 Share Napisano 9 Marca 2009 Kacper, jak skala72 i Jendrass1 sie sprzeczają lepiej ich pozostawić samych i się nie wtrącać bo można oberwać A ja mam pytanie ile srednio kosztują blachy do 7TP ? Chciałbym takiego zrobić a bez blach wyglada co najwyzej dobrze, według mnie taki pojazd musi wyglądać bardzo dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 9 Marca 2009 Share Napisano 9 Marca 2009 No koszt mojego 7TP to blachy, lufa, gąski, polistyren, wnętrze Mirage oraz armata Bofors Reszta to odpadki Blachy Ambera - zestaw pełen z wieżą jw. to 58 zł w Jadarze, do wersji dw to 55 zł. http://www.jadarhobby.pl/aber-35001-elfototr-p-638.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ł.Sosnowski Napisano 9 Marca 2009 Autor Share Napisano 9 Marca 2009 Witam. Prace powoli idą do przodu. Ogarnąłem układ jezdny, teraz czekam na gąsienice RPM-u. W sumie to już niewiele zostało mi "pracy konstrukcyjnej"- parę detali, uchwytów, gąski, potem szpachlowanie i czas na malowanie Fotki: PS. Układ jezdny jest zamontowany na modelu na sucho, dlatego niektóre elementy mogą być krzywo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 9 Marca 2009 Share Napisano 9 Marca 2009 Te osłony magazynków czy co to tam jest powinny chyba przylegać idealnie do wież a tu odstaja i to w sposób nie łatwy do zaszpachlowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jendrass1 Napisano 9 Marca 2009 Share Napisano 9 Marca 2009 Materiał zdjęciowy ? Przecież, Ty już masz większość wozu złożone! Przepraszam za pomyłkę z poprzedniej strony, bo tak przywykłem do 7TP Widda, że aż wyszła gafa. Moja wina, kajam się. Co do gąsek, luf, blaszek to widzę, że nasz mądraliski jednak słabo szukał po warszawskich sklepach, bo się wszystko magicznie znalazło. peter - osłony magazynków? chodzi Ci o tą "narośl" na każdej wieży tak ? Powinna przylegać, nie ma co. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ł.Sosnowski Napisano 9 Marca 2009 Autor Share Napisano 9 Marca 2009 Peter- dzięki za uwagę. Coś z nimi pokombinuję. Mam jeszcze pytanie odnośnie tylnych drzwi do silnika- uchwyt do otwierania powiniem być tylko na lewej połówce tych drzwi czy może na obu? Ze zdjęć które mam wynika że na lewym skrzydle uchwyt jest na pewno, zaś prawej nie widać zbyt dobrze, a jeśli już coś widać to nie ma tam uchwytu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 9 Marca 2009 Share Napisano 9 Marca 2009 A co to jest ta "narośl", gdzieś widziałem zdjecie że to osłony magazynków które występowały tylko na polskich dwuwiezowych Vickerso pochodnych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jendrass1 Napisano 9 Marca 2009 Share Napisano 9 Marca 2009 Mówisz-masz, wołasz-biegną http://img.odkrywca.pl/forum_pics/picsforum22/9c1f_1.jpg http://img.odkrywca.pl/forum_pics/picsforum22/7tp_1_copy1.jpg http://img.odkrywca.pl/forum_pics/picsforum22/0656_1.jpg http://img.odkrywca.pl/forum_pics/picsforum22/20_copy7_copy.jpg http://img.odkrywca.pl/forum_pics/picsforum23/244c_1.jpg Ł.Sosnowski - jesteś troszkę leniwym badaczem, wszystkie te zdjęcia pochodzą z najświeższej (IV) odsłony zdjęć 7TP na odkrywcy, 4 minuty szukania. oj oj oj :P Mój typ brzmi jedna rączka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ł.Sosnowski Napisano 9 Marca 2009 Autor Share Napisano 9 Marca 2009 Jendrass1 dzięki za linki i krytykę Następnym razem będę szukał dokładniej, obiecuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 9 Marca 2009 Share Napisano 9 Marca 2009 Popatrz na mocowanie wózków jezdnych: ---------------- Co prawda Vickers, ale wieże te same. Źródło: http://www.iirp.prv.p ps. jak będziesz robił reflektory, to mocowane one były w uchwytach widełkowych -> U Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 10 Marca 2009 Share Napisano 10 Marca 2009 Skala nie linkuj do starej strony www.iirp.prv.pl. Pracuje nad jej zdjęciem. Nowy adres tutaj: http://www.weu1918-1939.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 10 Marca 2009 Share Napisano 10 Marca 2009 No to dobrze, że powiedziałeś. Dlaczego masz zamiar ją zdjąć ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 10 Marca 2009 Share Napisano 10 Marca 2009 Bo nie mamy dostępu do FTP. Serwery ciągle się walą i zmieniliśmy adres. Teraz w sieci sa dwie takie same strony, ale nowa jest aktualizowana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 10 Marca 2009 Share Napisano 10 Marca 2009 A co to jest ta "narośl", gdzieś widziałem zdjecie że to osłony magazynków które występowały tylko na polskich dwuwiezowych Vickerso pochodnych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 10 Marca 2009 Share Napisano 10 Marca 2009 Osłony te występowały jedynie u nas. To dodatkowa przestrzeń na magazynki do ckmu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 10 Marca 2009 Share Napisano 10 Marca 2009 To chciałem wiedzieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 10 Marca 2009 Share Napisano 10 Marca 2009 Bo nie mamy dostępu do FTP. Serwery ciągle się walą i zmieniliśmy adres. Teraz w sieci sa dwie takie same strony, ale nowa jest aktualizowana. To czemu nie zrobicie przekierowania na tą domenę prv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jendrass1 Napisano 10 Marca 2009 Share Napisano 10 Marca 2009 Osłony te występowały jedynie u nas. To dodatkowa przestrzeń na magazynki do ckmu. Magazynki do ckm ? magazynki do wz 30 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 10 Marca 2009 Share Napisano 10 Marca 2009 Źle napisałem. Jedna literka pomylona. Tylko polskie wieżyczki miały pudelkowe osłony, ale nie na magazynki ckm, ale wkm 13,2 mm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi